PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : فرهنگ فحاشی

zamara
11-14-2008, 10:51 AM
بددهانی و دشنام گویی و به كارگیری واژه های عامیانه قبیح به گونه فزاینده ای و بویژه كودكان و نوجوانان معمول گردیده است.
دشنام گویی و بددهانی فقط به افراد فحاش منحصر نیست. این پدیده در تعاملات اجتماعی میان تمام اقشار جامعه رخنه كرده است. با اینكه نمی توان دشنامها را از فرهنگ لغت زبان كاملا حذف كرد، می توان كاربرد آنها را در ارتباطات بین فردی تا حد زیادی مهار کرد.

علتهای بددهانی و دشنام گویی!!

1. دشنام دادن به سبب اتفاقی دردناك و غیر منتظره؛ مانند اصابت سر به جسمی محكم و یا خوردن چكش به انگشتان دست
2. دشنام گویی برای برقراری هویت گروهی؛ عضویت در گروهی خاص و حفظ مرزهای آن گروه
3. ابراز همبستگی و اتحاد و همدردی با دیگران
4. ابراز صمیمیت و اعتماد (بویژه ناسزاگویی زنان در حضور زنان دیگر)
5. برای افزایش شوخ طبعی و تأكید یا غافلگیر كنندگی
6. تلاش برای پنهان کردن ترسها و ناامنی های فردی
7. دشنام گویی از روی عادت
8. ابراز شیوه ای برای كنار آمدن با فشارروانی و تنش. دشنام گویی برای تخلیه خشم و تسكین فشارروانی مانند گریه كردن عمل می كند.
9. برای برانگیختن خشم دیگران و تحریك آنها؛ ابزاری برای تحقیر و توهین یا ترساندن
10. ابزاری به عنوان محرك تمایلات جنسی
11. دشنام دادن برای جلب توجه و خودنمایی یا خودشیرینی
12. بددهانی برای قدرت نمایی

حقایقی علمی در مورد دشنام گویی:

1. ثابت شده است که مردان بیش از زنان دشنام می دهند.
2. مردان بد دهانی می كنند تا هویت مردانه در خود ایجاد كنند؛ زنان بددهانی می كنند تا مانند مردان باشند.
3. زنان پس از بددهانی و دشنام گویی، بیشتر از مردان، احساس شرمندگی و گناه می كنند.
4. دشنام دادن و بددهانی مردان در جامعه پذیرفته تر از زنان است.
5. مغز با واژه های زننده و ركیك و قبیح رفتاری متفاوت با سایر لغات دارد. به طور كلی، زبان در نیمكره چپ مغز و در قشر مخ پردازش می شود؛ اما دشنامها در نواحی پایینتر مغز همراه با غرایز و احساسها پردازش می گردد.
6. انسان دشنامها و واژه های ركیك را 4 برابر سریعتر از سایر لغتها به یاد می سپارد.
7. ثابت شده است كه دشنامگویی پیش از پیدایش زبان پدید آمده است.
8. بیشتر دشنامها از مسائل جنسی و اعضای تناسلی و كاركردهای بدن و گرفته شده است.
9. هرقدر که افراد در جمع دوستان خود بیشتر احساس صمیمت و راحتی كنند، بیشتر دشنام می دهند. این عمل آنها بیانگر آن است كه «من در این جمع راحت و آزادم و هرچه دلم بخواهد می توانم بگویم».
10. از دشنامگویی و بددهانی در میان دوستان صمیمی خود نیز پرهیز كنید. علت آن نیز این است كه وقتی شما در جمع دوستان صمیمی خود دشنام می دهید، حساسیت دشنامهایی كه بر زبان می آورید بتدریج در شما كاهش می یابد و ممكن است که این واژه ها در حضور افراد دیگر نیز ناخواسته از دهانتان بپرد.
11. افرادی كه زبان دوم یاد می گیرند ابتدا واژه های زشت و ركیك آن زبان را می آموزند.

بددهانی و دشنام گویی ناپسند است، چون:

1. از اعتبارتان می کاهد و شخصیتتان را مورد تردید قرار می دهد.
2. روابطتان را به خطر می اندازد.
3. از احترام شما نزد دیگران می کاهد.
4. نشان دهنده آن است كه بر رفتار و هیجانهایتان تسلطی ندارید؛ نشانه نداشتن خویشتنداری و ضعف شخصیتی و بلوغ نایافتگی هیجانهای شماست.
5. نشانه جهل و كمسوادی و نافرهیختگی و نشانه انحطاط فرهنگی در جامعه است.
6. زبان افراد بی فرهنگ و ناپخته و بی نزاكت است.
7. سبب بروز خشونت می شود و فقط شرایط را بحرانیتر می کند.
8. سبب آزار روحی دیگران می شود و بی اعتنایی و بیتوجهی به حقوق دیگران به شمار می رود.
9. سبب فساد و به ابتذال كشیده شدن زبان رسمی كشور می شود؛ به گونه ای كه واژه های اصیل و رسا و گوشنواز به فراموشی سپرده می شود و واژه های ركیك و عامیانه و دشنامها جای آنها را می گیرد.
10. نمی توان با آن به طور مطلوب ارتباط برقرار كرد. مفهوم و مقصود را آن طور كه باید منتقل نمی کند.
11. بمرور اثربخشی خود را از دست می دهد. بنابراین، كاربرد آنها متداول و از قبحشان كاسته می شود.
12. بحثها را به مشاجره تبدیل می کند.
13. الگوی رفتاری نامناسبی برای كودكان می شود.

omidperspolisi
11-14-2008, 04:05 PM
ای کاش این بحث فحاشی یه جورایی به سمت نوع رفتار تماشاگران تو استادیوم میبردید تا بشه بحث های بهتری کردچون تو این چند سال خیلی ها به تماشاگران فشار آوردند که فضا ناسالم هست همش فحش میدن ولی من قطع یقین میگم که این افرادی که این حرفهار میزنن تا حالا یک بار هم نرفتن تیم محبوبشون رو تشوق کنند اگه همه مواافق بودند این بحث به سمت جو ورزشگاه بره تا نوع فحاشی تو کوچه خیابان(البته شرمنده ها)

zamara
11-14-2008, 04:18 PM
از اميد عزيز تشكر ميكنم .
اتفاقا اين تاپيك براي همين منظوري كه شما مد نظرتان است تاسيس شد و بايد از جايي شروع ميشد و خيلي خوب ميشه اگه بچه ها بيان و در مورد جو ورزشگاهها و حرفهاي ردو بدل شده در استاديوم بين هواداران مختلف و اينكه بايد چه راهكاري براي از بين بردن فحاشي در ورزشگاهها ايجاد بشه و خلاصه در اين مورد به بحث و گفتگوي سالم و دوستانه بپردازيم و چنانچه براي نام تاپيك دوستان نظر بهتر و جامع تري دارند ، خوشحال خواهيم شد آن را عنوان كنند .
با آرزوي روزي كه ديگر شاهد هيچگونه رفتار و گفتار ناهنجاري در جامعه و استاديوم ها نباشيم .
موفق باشيد

AMED
11-14-2008, 05:01 PM
بهترین راه برطرف شدن مشکل فحاشی در ورزشگاه اینه که مشکل داوری حل بشه تا داورهای ما اینجورین اوضاع همینطوری میمونه

omidperspolisi
11-14-2008, 05:08 PM
خیلی ممنون آقا اسماعیل والله من الان حدود 11سال هست که میرم ورزشگاه یعنی حدودا از 9_10سالگی یعنی از آن موقع یادم میاد جو استادیوم تو این چند سال آخر فرقی نکرده باید دید تعریفمون از جو ورزشگاه و فحاشی چی هست ببینید بعضی ها میان میگن که بله وضع ورزشگاه های کشورمون خیلی بده اینجوری نمیشه پیش رفت باید یه تغییر فرهنگ ایجاد کرد ولی واقعا از این آقایون یا کارشناس ها تاحالا پرسیده شده که آیا واقعا شماها تاحالا به ورزشگاه رفتید آیا از حس و حال تماشاگر چیزی میدانید؟؟ ببینید من نمیگم که فحاشی چیز درستی هست ولی به خدا اینجوری هم که میگن به این راحتی نمیشه فضارو عوض کرد فشار روز تماشاگری که رو سکوها نشسته خیلی زیاده وقتی مثلا همین بازی با استقلال من تماشاگرساعت 5:35دقیقه تو ورزشگاه بودم و از صبح زود تو ورزشگاه بودم و کلا اعصاب و روان و همه چیزم به خاطر استرس شدید بازی ریخته بهم چه انتظاری میشه رفت واقعا انتظارات تو آن لحظه چی هست اینکه من از خودم عکس العملی نشون ندم یعنی بی تفاوت باشم به همه چی؟؟؟اگر قرار بودم نسبت به مسائل رخ داده تو بازی و ورزشگاه بی تفاوت باشم که اصلا به ورزشگاه نمیومدم به راحتی میتونستم تا ظهر بخوابم و با آجیل و تخمه بشینم بازی ببینم پس معلومه که یه چیزهاتیی برام مهم که از صبح تو ورزشگاه بودم از بحث دور نشیم عکس العمل هایی که ما تو بعضی صحنه ها داریم و صحبت هایی میکنیم به نظرم کاملا غیر اردی هست و به خاطر فشار بالایی هست که بهمون تو ورزشگاه وارد میشه من منتظر نظرات دوستان هستم تا بهتر بتونم صحبت هام رو بزنم

Karim
12-07-2008, 01:06 AM
ببینید بحث فحاشی تنهاوتنهابافرهنگ سازی مشکلش حل میشه.
من جمعه بعدازظهررادیوورزش گوش میدادم جناب صدر میهمان برنامه بود وشریفی رییس کمیته انضباطی هم تلفنی میهمان بودوبحث داغی بودکه نتیجه هاشو میگم من!
وقتی یک طرفدارفوتبال فحاشی میکند(به هردلیلی وبه هرکسی!)شمانمیتوانیداورادست گیرکنیدو...
وقتی فردی صندلی میشکند میشودبا کنترل دوربینهای مداربسته وی رادستگیرکرد و....وقتی فردی اشیاپرت میکنه و...هم همین طور.
همه جای دنیافحاشی دراستادیوم هاهست وکمیتش متفاوته!
همونطوری که انیمیشنهایی برای چهارشنبه سوری،جمع آوری زباله و..تولیدمیشه بایدبرای چنین موضوعی هم فرهنگ سازی شه مثلا تولیدهمین انیمیشنها.
البته ناگفته نمونه همه کسانی که میرن استادیوم فحاشی نمیکنن تنهاعده قلیلی هستن که برمیگرده به شخصیت وجایگاه اجتماعی واعتقاداتشون.
اونایی که زیاداستادیوم میرن فرق هوادارانی که عمدتادرجایگاه 34 و24میشینن روباهم میدونن!اون جایگاهی که فحاشی زیاده توش بااونی که فریادعمده اش یازهراهست تفاوت داره واین به دلیل تفاوت صندلی وجایگاهشون نیست که به شخصیت برمیگرده گرچه به لیدرهم بستگی داره!

PEDRAM_BARCA
01-22-2009, 09:58 PM
بهترین راه برطرف شدن مشکل فحاشی در ورزشگاه اینه که مشکل داوری حل بشه تا داورهای ما اینجورین اوضاع همینطوری میمونه

ضمن احترام به آقا عامد عزیز

باید بگم این دلیل خوبی برای فحاشی نمیتونه باشه!زیرا کلمه های بهتری برای تذکر دادن به داور هستش مثلا همون جمله ی معروف"داور دقت کن" مثله اینکه بخوای بجای کلمه ی سکوت کن از کلمه ی خفه شو یا بتمرگ سرجات استفاده کنی در ریشه یک معنی رو دارند ولی مفهوماشون زمین تا آسمان فرق داره.

در ضمن فقط داور نیستش که مورد لطف تماشاگرا قرار میگیرن بلکه بازیکنا هستند.همین نیکبخت خودمون چقد فحش های ناموسی بهش میدن.من فک میکنم این مشکل تنها مختص ایران نیستش به نظرم فرهنگ سازی میتونه بخش عمده ی این مشکل رو حل کنه ولی بیشتر به شخصیت سازی معتقدم.