PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بحث منشور اخلاقى در فوتبال ايران!!

zamara
07-06-2009, 10:05 AM
گشتى در فدراسيون فوتبال

چگونه ياد گرفتم به «منشور اخلاقى» عشق بورزم؟

وقتى «عليپور» مشاور فرهنگى سازمان ليگ و طراح اصلى قضيه منشور اخلاقى، از خبرنگاران دعوت كرد تا شنبه صبح در فدراسيون فوتبال حاضر شوند و در مورد «منشور اخلاقى» هر آنچه مى خواهند، بشنوند، اصلاً فكر نمى كردم كه تنها خبرنگار حاضر در اتاق سازمان ليگ باشم.

انتظار داشتم كه رسانه ها بيشتر و دقيق تر در مورد اين طرح به كنجكاوى بپردازند اما اين اتفاق نيفتاد. به هر حال، شنبه صبح فدراسيون فوتبال محلى شد تا بيش از دو ساعت و نيم به بحث در مورد منشور اخلاقى بپردازيم.بيش از ۹۰ درصد مطالب مطرح شده در جلسه، قابل نوشتن نيست.
بايد براى حفظ آبروى افراد در خفا باقى بماند.بدون ترديد اگر نيت افراد مسئول تخريب افراد بود، اين گنجينه اطلاعات بهترين ابزار براى نيل به اين مقصود بود. وقتى اين اطلاعات هست و تمايلى به استفاده از آن نيست بدون ترديد مى توان با ديد مثبت ترى به اين قضيه نگاه كرد. ديكتاتورى منشور اخلاقى روزنامه ابرار ورزشى و پرونده ويژه منشور اخلاقى را به «عليپور» مى دهم.
صفحه را كه باز مى كند، تيتر «ديكتاتورى منشور اخلاقى» چشمانش را جمع مى كند. خنده اى از سر شيطنت روى صورتش ظاهر مى شود و مطلب را مى خواند و بعد مى گويد:
بسيار عالى، مطلب اصلى صفحه را مى خواند و بعد هم تشكر مى كند و مى رود سر اصل مطلب. «از اينكه انتقاد كرديد و راهكار هم پيشنهاد فرموديد، متشكرم. از اينكه انتقاد كرديد ناراحت نيستم چون آدم انتقاد پذيرى هستم. اميدوارم بتوانم از خلال اين بحث ها به نتايجى برسيم كه به بهبود اين طرح كمك كند.»
بحث را مى كشانم به آزادى هاى فردى. به اينكه قضيه «ريش و سبيل» بازيكنان فوتبال مسلماً آغاز خوبى براى آشنايى ما با منشور اخلاقى نبود. آهى مى كشد و مى گويد:
ما به هيچ عنوان بحث را رسانه اى نكرديم. خودتان شاهد هستيد كه اين اطلاعات از سمت خود بازيكنان درز پيدا كرد. ما محرمانه با ارسال نامه اى براى بازيكنان از آنها خواستيم كه به اين قضيه رسيدگى كنند. باور كنيد اين قضيه هم چيزى نبود كه ما به آن تمايل داشته باشيم اما حساسيت هايى به وجود آمده بود و از ما خواسته بودند كه نسبت به آن رسيدگى كنيم. ما هم بى سر و صداترين راه را انتخاب كرديم.
از طرف ديگر بارها و بارها پيش آمده كه ما از طريق مربيان و مديران خوب فوتبال اين مسائل را بر طرف كرده ايم و هيچ مشكلى هم پيش نيامده، آيا ما هيچ بيانيه اى عليه اين بازيكنان صادر كرديم؟ آيا ما كار را به رسانه ها كشانديم؟ آيا ما رسانه ها را وارد اين قضيه كرديم؟ اينطور نبود. اميدوارم كسى در اين مورد قضاوت منفى يا پيشداورى نكند.
••••••
بحث كشيده مى شود به فيروز كريمى و مصاحبه هاى او. «عليپور» پوشه مربوط به فيروز كريمى را مى آورد و نامه هاى كميته انضباطى را نشان مى دهد. «ما بارها از آقاى كريمى خواستيم تا از مصاحبه هاى حاشيه اى دست بردارد. بارها و بارها خواستيم كه حتى اگر مى خواهد از طنز هم استفاده كند كسى را تخريب نكند. باور كنيد خود من هم طرفدار كار فنى آقاى كريمى هستم. اصلاً ايشان را دوست دارم اما قضيه مصاحبه هاى ايشان مشكل ساز شده بود. اين نكته اى نيست كه ما بخواهيم بر اساس آن ايشان را «جريمه» كنيم. بارها و بارها از ايشان دعوت كرديم تا در جلساتى حضور پيدا كند اما به نتيجه اى نرسيديم.»
••••••
از «عليپور» در مورد قضيه اكبر ميثاقيان سؤال كردم. اينكه نمى شد ميثاقيان قبل از سوزاندن فرصت شغلى پيش آمده براى وى در مقاومت سپاسى به فدراسيون دعوت مى شد و تعهد اخلاقى مى داد؟ «باور كنيد بارها و بارها دعوت كرديم اما ايشان نيامدند نمى شد كارى كرد. الان هم كه مى بينيد مشكل ايشان حل شده. با تلاش آقاى عزيزمحمدى بوده.»
••••••
بحث كشيده مى شود به پرونده ها. عليپور به پرونده هاى انضباطى اشاره مى كند كه باعث ثبت بسيارى از محروميت ها شده اما نمى توان آنها را افشا كرد. كپى «مچ ريپورت» يا گزارش رسمى بازى تيم هاى ... و... را نشانم مى دهد و از من مى خواهد تا قسمتى را كه با ماژيك علامتگذارى شده بخوانم.
داور بازى رسماً فحاشى آقاى سرمربى معروف را گزارش كرده بود. «مى بينيد؟! اين قضيه يعنى فحاشى در طول فصل حداقل ۶ بار گزارش شده. اگر ما ايشان را به جرم فحاشى محروم كنيم براى ايشان بد نمى شود؟ آيا به موقعيت شغلى و اجتماعى ايشان در جامعه و حتى در بازار كار آسيب نمى رسد؟ تازه اين تخلفاتى است كه مى توانيم بيان كنيم. باور كنيد مسائلى است كه حتى به شما هم نمى توانيم بگوييم.»
••••••
بحث كشيده مى شود به نمرات منفى داده شده به نفرات. با خنده مى گويد: «متأسفانه بعضى مسائل قابل بازگو نيست اما آقاى بهمنى «روابط عمومى سازمان ليگ» شاهد است كه ما براى كاهش نمره منفى يك بازيكن چقدر تلاش كرديم. حتى خودمان راهكارهايى را به بازيكنان پيشنهاد كرديم كه كمك كند تا نمرات منفى او كاهش يابد. اگر اطلاعات بيشترى بدهم نام بازيكن«لو» مى رود. به هر حال طرح منشور را براى همين مورد گذاشته ايم. در فرم منشور پيش بينى شده كه بازيكن يا مربى بايد حد اعلاى احترام را نسبت به اهالى فوتبال از جمله شما اصحاب رسانه بگذارند. مى دانيد ما چند بند را جهت حفظ حرمت اهالى رسانه در اين قانون گذاشته ايم؟» پوشه اى را در مى آورد و نشان مى دهد. «متن اين پوشه وظايف رسانه اى باشگاه هاى ليگ برتر در قبال شماست. برگزارى كنفرانس هاى رسانه اى، پاسخگويى به اهالى رسانه و... خودتان مطالعه بفرماييد.» صفحات اول پوشه را كه ورق مى زنم نكته اى را مى بينم كه داغ دلم تازه مى شود. بحث «مديا آفيسر» يا «هماهنگ كننده مسائل رسانه اى» در اين پوشه به خوبى مطرح شده. به عليپور مى گويم: يادش بخير! قبل از المپيك بود كه در مطلبى از سازمان تربيت بدنى در مورد همين قضيه «مديا آفيسر» انتقاد كرده بودم. سازمان قبل از المپيك به ورزشكاران المپيكى كه نخبه كشور به حساب مى آيند اخطار داده بود كه از مصاحبه با رسانه هاى بيگانه بپرهيزند. آخر ورزشكار كه نمى داند «رسانه بيگانه» يعنى چه؟ او از كجا بداند كه فلان خبرنگار دوست است يا دشمن؟ اين وظيفه «مديا آفيسر» است كه مصاحبه ها را هماهنگ كند و اجازه ندهد كه رسانه هاى «از نظر سازمان» مشكل دار به ورزشكاران ما نزديك شوند. ديگر چرا ورزشكاران نخبه كشور را تهديد كنيم؟
••••••
بحث ادامه پيدا مى كند. «عليپور» از نگاهش به قضيه «منشور اخلاقى» مى گويد و از اميد به اينكه شرايط فوتبال بهتر شود. از اهالى رسانه ها كمك مى خواهد و قول مى دهد كه از نقدها استقبال كند به شرط آنكه اين استقبال ۲ طرفه باشد. از توجه ويژه روزنامه ابرار ورزشى به قضيه «منشور اخلاقى» تشكر مى كند مخصوصاً از اينكه در اين پرونده هم بد منشور گفته شده و هم خوب منشور. تأكيد مى كند كه وظيفه منشور «اصلاح صورت» بازيكنان نيست و از رسانه ها مى خواهد كه در مورد اين قضيه بيشتر فرهنگ سازى كنند.
••••••
انتقادات نسبت به منشور هنوز پا بر جا مانده ما هنوز اعتقاد داريم كه منشور اخلاقى به خوبى با اطلاع رسانى همراه نبوده. اعتقاد داريم كه منشور اخلاقى در شروع كار به رسانه ها و افكار عمومى بسيار بد معرفى شده. با اين حال مواردى كه مطرح شد- و براى حفظ آبروى افراد قابل چاپ نيست- نيز تأمل برانگيز است. يكبار ديگر يادآورى مى كنيم كه در فوتبال ايران همه ما- خبرنگار ها، فدراسيونى ها، مربيان، بازيكنان، داورها و...- ارتزاق مى كنيم. اگر اين قضا بهبود نيابد، كار براى همه ما سخت مى شود. كمك كنيم تا اوضاع فوتبال بهتر شود. حالا چه از طريق «منشور اخلاقى» چه از طريق اصلاح شخصى. اين فوتبال نياز به اصلاح دارد.

zamara
07-06-2009, 10:08 AM
•محمدرضا برزى
ماده ۲۱ منشور اخلاقى و رفتارى ايران اشاره به وظايف رسانه هاى ورزشى و نحوه برخورد آنها با اركان ديگر فوتبال را دارد.

در اين منشور آماده است:
رسانه هاى ورزشى اعم از ديدارى، شنيدارى، نوشتارى مكتوب و الكترونيكى نقش ويژه اى در تبليغ، ترويج، اشاعه و اجرا و كنترل اجرايى و نظارت بر مفاد منشور اخلاقى و رفتارى در فوتبال ايران و تقويت مبانى و توسعه هدفمند آن در اذهان بازيكنان، مربيان، مديران، داوران، هواداران و ساير اقشار خواهد داشت.
آن گروه از خبرنگاران، عكاسان، گزارشگران، تصويربرداران و كارشناسان مطبوعاتى كه در محيط هاى ورزشى فوتبال حضورى يابند بخشى از حوزه فوتبال مى باشند و لذا:
۲۱/۱- نسبت به ترويج و تقويت مبانى ارزشى و اخلاقى منشور اخلاقى و رفتارى فوتبال ايران در جامعه ورزش فوتبال تلاش نموده و اقدام نمايند. ۲۱/۲- نسبت به تشويق بازيكنان، مربيان، مديران، داوران و هواداران برتر اخلاقى و رفتارى اقدام و عملكرد خوب ومثبت و شايسته آنان را به طور هدفمند ترويج و بعنوان الگوهاى برتر اخلاقى ترويج نمايند.
۲۱/۳- از چاپ و تيتر كردن عكس و گزارش و خوشى بازيكنان، مربيان، مديران و ... كد عملكرد اخلاقى و رفتارى متناسب با مفاد منشور اخلاقى و رفتارى ندارند در حد مقدور امتناع تا باعث روشنى آنان گرديده و در گناه رفتارى غلط آنان شريك نباشند.
۲۱/۴- نسبت به بازيكنان، مربيان، داوران، مديران و مقامات رسمى تيمها، باشگاهها و فدراسيون وهيأت ها برخورد صادقانه و احترام انگيز داشته و اعمال و رفتار آنان را در چهارچوب محيط هاى ورزشى فوتبال مورد علاقه و رسيدگى قرار داده و در انعكاس مصاحبه ها و نظرات آنان امانتدارى و صداقت در نوشتار و چاپ را مراعات نمايند.
۲۱/۵- از درخواست مصاحبه خارج از محدوده فنى مصاحبه و درحين خروج بازيكن، مربى و مسئول از ميدان مسابقه، كه تحت تأثير خستگى و فعل و انفعالات برد و باخت بوده خوددارى و از تصويربردارى و مصاحبه با آنان و پخش و چاپ آن در خارج از چهارچوب آئين نامه مصاحبه ( فوتبال) خوددارى فرمايند.
۲۱/۶- خبرنگاران بازيكنان و مقامات تيمها و مقامات رسمى فوتبال و متقابلاً آنها با خبرنگاران بايد برخورد احترام انگيز و متناسب با شأن وفرهنگ ايران اسلامى داشته باشند اما چنانچه به هر دليل برخورد بى احترامى و توهين آميز با خبرنگارى اتفاق افتاد خبرنگار موظف است بدون انعكاس رسانه اى مراتب اعتراض وگلايه و شكايت خود را مستند و مكتوب به مبادى ذيربط (سازمان ليگ، كميته مسابقات فدراسيون و هيأت هاى استانى و يا كميته فرهنگى و توسعه بازى هاى جوانمردانه ) ارائه تا پيگيرى و حداكثر ظرف مدت ۷ روز رسيدگى و نتيجه اقدام به فرد ذينفع اعلام شود.
۲۱/۷ - در صورتى كه بازيكنان، مربيان، مديران، داوران، مقامات رسمى مسابقات و تيمها و باشگاهها از خبرنگار رسانه اى اعتراض داشته باشند مراتب اعتراض خود را به طور مستند جهت رسيدگى رسانه مربوطه و رونوشت آن را جهت بررسى نتيجه به سازمان ليگ، فدراسيون و هيأت محلى ارسال خواهند كرد. در صورت عدم رسيدگى و برخورد مناسب مدير رسانه مذبور، سازمان ليگ موظف است پس از تذكر كتبى به رسانه مذبور نسبت به ممنوع الورود كردن خبرنگار به مدت ۳ هفته و در صورت استمرار ساير نماينده هاى رسانه مذبور ( عكاس، گزارشگر، كارشناس، تصويربردار و ...) به مدت يك ماه اقدام و نتيجه اقدام را به باشگاه و فرد ذينفع و رونوشت اقدام را به مسئول مافوق رسانه مرتبط ارسال نمايد. تذكر) تخلفات رسانه اى منجر به هتك حرمت و نشر اكاذيب فردى و گروهى در چهارچوب قوانين مربوطه و در محاكم صالحه رسيدگى و پيگيرى خواهد شد.

zamara
07-06-2009, 10:10 AM
كشورهاى ديگر اگر بفهمند ما در منشورمان به (زير ابرو) هم اشاره كرديم، به ما مى خندند!

•حسين كعبى
من اين روزها درگير كارهاى خودم هستم، چندان روزنامه نمى خوانم و اطلاعى از اين منشور اخلاقى ندارم و اصلاً نمى دانم دقيقاً چه هست؟! كم و بيش چيزهايى شنيده ام.
من با نظم و انضباط در زمين موافقم و اينكه جو ورزشگاه ها سالم شود تا همه بتوانند براى تشويق تيم محبوبشان به استاديوم بيايند اما با يك سرى از آنها موافق نيستم. بحث مدل مو و زير ابرو برمى گردد به خود شخص و باشگاه به نظر من اين كار زشتى است كه بخواهيم اين موارد را در منشور اخلاقى فدراسيون فوتبالمان عنوان كنيم
بازيكنان ما باتجربه هستند و نبايد كسى راه و رسم درست را به آنها ياد بدهد.
نبايد فدراسيون لباس پوشيدن را ياد بازيكنان بدهد و بازيكنان هم نبايد كارى كنند كه كسى بخواهد رفتار درست را به آنها يادآورى كند. كشورهاى حوزه خليج فارس اگر بفهمند ما در منشور اخلاقى خود اين نكات ريز را آورده ايم، به ما مى خندد و زشت است.
اگر اين موارد را پيگير نباشند، منشور مى تواند به فوتبال ما كمك كند ايجاد نظم و انضباط در زمين و رعايت احترام متقابل به عقيده من كار درستى است كه فدراسيون بايد به آن توجه ويژه داشته باشند و آن را دنبال كنند و اواسط فصل با برخورد به موانع آن را رها نكنند.
اين حركت هاى اخلاقى بايد در فوتبال ما گسترش پيدا كند. خدا را شكر از زمانى كه شريفى و محمدى به كميته انضباطى آمدند شرايط خيلى خوب شده است. شخص من بعد از اينكه به كميته انضباطى رفتم و به شريفى قول دادم و ديگر بعد از آن به اين كميته نرفتم.
با مباحث نظم و انضباط اين منشور موافقم اما نبايد به مسائل ظاهرى افراد اينقدر توجه شود چرا كه وجهه فوتبالمان خراب مى شود.

zamara
07-06-2009, 10:13 AM
بايد الگوسازى كنيم نه مجرم سازى!

داود مهابادى
به نظر من منشور اخلاقى يك نقش تحميلى و هدايت گر داشته باشد، مؤثرترين است اين در صورتى است كه اگر اين نقش جنبه ارشادى به خود بگيرد به طور مثبت تر اجرا مى شود.

من معتقدم بايد الگوسازى كنيم تا اينكه مجرم سازى به راه بيندازيم. ازمحتواى اين منشور اطلاع كاملى ندارم اما طبق شنيده هايم در اين منشور ورزشكاران بايد در بحث ظاهر و اين مدارك را بسيار رعايت كنند.
به نظر من اينكه يك فوتباليست يا يك ورزشكار ظاهر خود را رعايت كند بسيار هم خوب است چراكه همان طور كه مى دانيم آنها الگو بسيارى از جوانان ما هستند. اما اينكه اين منشور كسى را مجبور به رعايت كنند به عقيده من جالب نيست. البته فكر مى كنم سازمان ليگ نظرش جنبه ارشادى داشته تا شرايط بهترى را در ابعاد مختلف در سطح ورزش مخصوصاً فوتبال داشته باشيم.
اگر به گذشته باز گرديم و فرهنگ اصيل خودمان را بياد آوريم متوجه مى شويم در دهه هاى قبل شرايط بهترى را در عرصه ورزشمان داشتيم.
به نظر من بايد به فرهنگ اصيل خودمان برگرديم. ما چيزى از ساير كشورها كم نداريم شايد سطح فوتبالمان پايين تر باشد اما ما از لحاظ فرهنگى كشورى اصيل و سرمايه دار هستيم نبايد به خاطر رواج بعضى از مدها فرهنگ چندهزار ساله خودمان را زير سؤال ببريم.
• همچنين مربيان ما كه حكم پيشكسوت اين فوتبال را دارند بايد كمى مراعات كنند. البته سلايق هر كسى متفاوت است اما رعايت قانون و مقررات براى هر كسى لازم و اجبارى است.
اميدوارم اين منشور و اجراى آن باعث شود برخى از مشكلات ما حل شود و در اين راستا همه ما بايد كمك كنيم.

zamara
07-06-2009, 10:16 AM
اجراى منشور اخلاقى محدويتى ايجاد نمى كند

يكي از بازيكنان فوتبال :
در مورد قوانين منشور اخلاقى بايد بگويم كه اين تصميمى است كه فدراسيون و كميته انضباطى گرفته اند و فكر نمى كنم كه محدوديت خاصى براى بازيكنان ايجاد كند.
حتماً آقاى شريفى و عزيزمحمدى با هم صحبت هايى داشته اند و تمام شرايط را سنجيده اند و بعد به يك جمع بندى در مورد آن رسيده اند.
بازيكن ها هم بايد مطابق قوانين منشور عمل كرده تا مشكلى براى خودشان و تيمشان به وجود نيايد.
اميدوارم اين قوانين طورى نباشد كه مربيان و بازيكنان را تحت فشار قرار بدهند چراكه آنها به طور عادى تحت فشار تماشاگران و شرايط بازى ها قرار دارند اين منشور اخلاقى قانونى است كه بايد انجام شود و من به عنوان يك بازيكن كه در ليگ برتر شاغل هستم سعى مى كنم كه تمام موارد آن را رعايت كنم.

zamara
07-07-2009, 09:28 AM
جنگ با مديران فدراسيون بر سر منشور اخلاقى

اين روزها بخش قابل ملاحظه اى از صفحات روزنامه ها را بحث پيرامون يك سوژه به خود اختصاص داده است:
«منشور اخلاقى»

به جرأت مى توان گفت قبل از آغاز ليگ هشتم هنگامى كه اسناد مربوط به اين منشور براى باشگاه ها ارسال شد تا به رويت و امضاء مربيان و بازيكنان برسد، هيچ كس تصور نمى كرد ماجرا در كمتر از يك سال ديگر به يك سوژه جنجالى و فوق العاده خبرساز بدل شود اما اين اتفاق افتاده و حالا كار به گونه اى است كه فيروز كريمى صراحتاً از محروميت خود توسط فدراسيون (براى مربيگرى در ليگ برتر) حرف مى زند و چند مربى و بازيكن هم روى لبه تيغ محروميت هستند.
البته ماجراهاى منشور فقط دامنگير بازيكنان و مربيان نشده و در داخل فدراسيون هم سر وصداى بسيار زيادى راه انداخته است. به جرأت مى توان گفت هيچ كس با وجود يك سيستم نظارتى بر عملكرد اهالى فوتبال مخالف نيست اما بر روى نحوه اجرا و بندهاى موجود در آن از همان بدو امر اختلافاتى وجود داشته كه اين روزها پررنگ تر شده است.
از طرف ديگر عده اى معتقدند اگر قرار بر محروميت كسى باشد، اين مسأله براساس اساسنامه فدراسيون در حيطه وظايف كميته انضباطى بوده و استقلال آن نيز بايد حفظ شود بنابراين سازمان ليگ و هيأت رئيسه به هيچ عنوان نبايد وارد موضوع شوند زيرا تنها مرجع محكوم كننده در فدراسيون صرفاً كميته انضباطى است نه ساير كميته ها.

zamara
07-24-2009, 01:47 PM
http://media.farsnews.com/Media/8409/Images/jpg/A0153/A0153236.jpg

منشور اخلاقي پرچمدار مبارزه با ناهنجاري در فوتبال ايران است

دبير ستاد منشور اخلاقي گفت: اين منشور پرچمدار مبارزه با ناهنجاري‌ها در فوتبال ايران است.

به گزارش خبرگزاري فارس، عليپور در جلسه عمومي كه با معاونان باشگاه‌هاي ليگ برتري برگزار شد، درباره مسايل مختلف فوتبال صحبت هايي را مطرح كرد.

*افول فوتبال در دنياي ماشين محور
فوتبال دنيا رو به افول است، زيرا اروپاييان به بخش‌هاي مدرنيته،‌ ماشين‌محور و سيستم محور در فوتبال توجه زيادي دارند. ‌البته در كشورهايي نظير اسپانيا كه خصوصيات شرقي آنها بيشتر است، انسان محوري در فوتبال بيشتر است. در تيمي مانند بارسلونا بازيكني مانند مسي را مي‌بينيم. با اين حال در جام جهاني 2010 نمي‌توان انتظار ديدن چند زيدالدين زيدان را داشت زيرا در فوتبال دنيا به انسان محوري كم توجهي مي شود به همين دليل فوتبال از نظر كمي و كيفي افت خواهد داشت.

*امكانات تفريحي بازيكنان فوتبال چيست؟
15 سال قبل ما به بحث فرهنگي در فوتبال ورود كرديم. من مي‌گويم بازيكني كه در استقلال تمرين مي‌كند، دو ساعت در روز تمرين مي‌كند و دو ساعت هم وقت براي رفت و آمدش بايد در نظر گرفت. اين در حالي است كه او 24 ساعت وقت دارد. ما براي 20 ساعت ديگر اين بازيكن چه كرده‌ايم؟ آنهم در حالي كه بازيكني كه پيش از اين در يك تيم شهرستاني 5 ميليون پول مي‌گرفت اكنون 300 ميليون تومان دستمزد مي‌گيرد. آيا براي اوقات فراغت او امكان تفريحي فراهم كرده‌ايم تا او در مجالس شبانه و يا پاي اينترنت و چت كردن وقت خود را تلف نكند و مسائلي از كار در بيايد كه فدراسيون و سازمان ليگ و يا سازمان تربيت‌بدني مجبور شوند مرام‌نامه‌اي به نام منشور اخلاقي را تصويب كنند.

*منشور اخلاقي پرچمدار مبارزه با ناهنجاري در فوتبال ايران
آن دوست عزيز در شبكه دو سيما مي‌گويد منشور اخلاقي توهين به شخصيت بازيكن است، اما به عقيده من توهين به بازيكن زماني است كه با او قرارداد 270 ميليون توماني امضا مي‌كردند و فقط 40 ميليون تومان آن را به بازيكن مي‌دادند. منشور اخلاقي پرچمدار مبارزه با ناهنجاري‌ها در فوتبال ايران است.

*وضعيت فرهنگي فوتبال بهتر از فرهنگ جامعه است
قبل از انتخابات در مصاحبه‌اي گفتم: وضعيت فرهنگي وشاخص‌هاي فرهنگي فوتبال بسيار بالاتر از وضعيت فرهنگي در جامعه است. ما هر هفته و پس از هر مسابقه مديريت بحران داريم زيرا تيم‌ها براي پيروزي در هر هفته مبارزه مي‌كنند اما در انتخابات رياست جمهوري هر 4 سال يك بار اين رقابت وجود دارد.

*احترام روح منشور اخلاقي است
در ديدار چلسي و بارسلونا پس از شكست چلسي و اعتراض شديد دروگبا به داور ديديد كه چلسي چه برخوردي با بازيكن خود داشت آنهم در حالي كه آنها نه ادعاي اسلامي بودن دارند و نه تمدن هزاران ساله ايران را دارند و از مذهب تشيع علوي هم بي‌بهره‌اند. بنابراين بايد رسانه‌ها و اهالي فوتبال با يكديگر تعامل داشته باشند و همديگر راتحمل كنند. روح منشور اخلاقي يك كلمه است "احترام "، احترام به خود، فرهنگ،‌دين، مذهب و مليت خود و در ديدارهاي بين‌المللي احترام به مليت و فرهنگ و نژاد رقيب.

*فوتبال ارزان ترين و سالم ترين تفريح ايراني
چرا يك بازيكن پس از آنكه مربي‌اش از آن تيم مي‌رود، از مربي انتقاد مي‌كند؟ مگر حضرت علي نفرموده كسي كه يك حرف به من ياد داد تا آخر عمر مرا بنده خود كرده است. پس احترام شاگرد و استاد در فوتبال ما چه مي‌شود؟ چرا هميشه اين حرف ها بايد تيتر مطبوعات باشد. چرا از غلام پيرواني‌ها نمي‌نويسيم. ما مي‌خواهيم با تاسيس شوراي فرهنگي كار نظارتي بر فرهنگ فوتبال داشته باشيم. نمي‌توانيم به رسانه‌ها تمام پشت پرده‌ها را بگوييم اما بايد از سلامت فوتبال دفاع كرد. فوتبال در حال حاضر يكي از سالم‌ترين و ارزان‌ترين تفريحات كشور است. در همه جا تفريحاتي مانند سينما و كنسرت موسيقي وجود ندارد اما فوتبال در دسترس همه است. پس دست به دست هم بدهيم تا شادابي را به فوتبال برگردانيم. فوتبال ما ضعيف نخواهد بود اگر بر اساس گزينش‌هاي خودش كار كند.

* همكاري آستان قدس رضوي و سازمان اوقاف و امور خيريه با باشگاه‌ها
آستان قدس رضوي امسال اردوي زيارتي براي تيم‌ها پيش‌بيني كرده است.
پيش از اين هيات فوتبال و باشگاه ابومسلم در اين زمينه به باشگاه‌ها كمك مي‌كردند اما براي اينكه شائبه‌اي به وجود نيايد از استان قدس رضوي خواهش كرده‌ايم امكانات زيارتي براي تيم‌ها در نظر بگيرند و در طول فصل نيز با مربيان و بازيكنان باشگاه‌ها در ارتباط باشند. سازمان اوقاف و امور خيريه نيز تمامي نمازخانه‌هاي باشگاه‌ها را تجهيز و نوسازي خواهد كرد.

* معاون فرهنگي باشگاه‌ها دبير ستاد منشور اخلاقي هستند
بياييد با كمك هم گرد و غبار را از فوتبال پاك كنيم. يك فوتباليست به جاي آنكه تمرين اختصاصي كند تا ضعف‌هايش را بپوشاند قبل از مسابقه مقابل آينه قرار مي‌گيرد و مدل مويش را درست مي‌كند و در حين مسابقه نيز بيشتر از آنكه به فكر بازي باشد، به فكر مدل موي سرش است. اين بازيكن 300 ميليون هم پول گرفته است. منشور اخلاقي مي‌خواهد اين كاستي‌ها را برطرف كند اما مي‌گويند منشور محروم مي‌كند. در حالي كه براي تنوير افكار عمومي بايد بگويم كه ما در ستاد منشور اخلاقي گزارش داور، ناظر، رسانه‌ها و حتي گزارش‌هاي تصويري تلويزيون و خبرهاي رسانه‌ها را دنبال مي‌كرديم و تذكراتي مكتوب به باشگاه‌ها مي‌داديم تا نارسايي‌ها برطرف شود. معاونان فرهنگي باشگاه‌ها دبير منشور اخلاقي در باشگاه‌هاي خودشان هستند. بناي ما امر به معروف و نهي از منكر است اما وقتي 4 بار يك اشتباه را تذكر داديم اما وقتي كه برطرف نشد، واكنش نشان داديم.

* درخواست از اصحاب رسانه
از اصحاب رسانه مي‌خواهيم در عرصه ليگ ناظر ما باشند و كارهاي ما را رصد كنند و اگر اشتباهي را مرتكب شديم به ما تذكر بدهند هيچ كس از اين موضوع ناراحت نخواهد شد. آئين‌نامه رسانه‌ها را براي ليگ نهم تدوين كرده‌ايم. مي‌توانيم به ما تذكر بدهيد و اگر گوش نكرديم مي‌توانيد به مقام بالاتر بگوييد.

* 34 بازيكن برتر اخلاق
900 فوتباليست و مربي داريم و 760 تذكر در طول فصل داده‌ايم و به باشگاه‌ها نوشته‌ايم كه برخي از مسائل و امكانات خود را اصلاح كنند. ما 34 هفته 34 بازيكن برتر اخلاق داشتيم چرا تيتر مطبوعات اين است كه شيث رضايي و نيكبخت واحدي محروم شدند. چرا نمي‌گويند كريم باقري و فرشيد طالبي مرد اول اخلاق هستند. چرا سراغ ف‌.‌ك‌ها مي‌رويد و از غلام پيرواني چيزي نمي‌نويسيد. چرا از ياوري يادي نمي‌شود. برترين‌هاي اخلاق هفته را روزنامه‌ها در گوشه‌اي از صفحات خود منعكس مي‌كردند بنابراين بايد پرسيد آيا ما ناقص عمل كرديم يا رسانه‌ها. درخواست عاجزانه من از رسانه‌ها اين است كه خوبي‌هاي فوتبال را نيز ترويج كنند.

* بليت‌ بازي‌ها به ميزبان‌ها واگذار مي‌شود
در گذشته اين گونه بود كه باشگاهي مانند استقلال وقتي ميزبان بود از سازمان ليگ درخواست 100 بليت مي‌كرد اما در اين فصل مي‌خواهيم اختيار بليت‌ها را به ميزبان‌ها بدهيم و ما از باشگاه‌هاي ميزبان بليت بخواهيم. اينگونه نباشد مدير باشگاهي كه خودش ميزبان مسابقه است، از ما درخواست بليت كنند آنهم در شرايطي كه 15 ميليون تومان براي اجاره باشگاه پول داده است.

نادر
07-24-2009, 04:05 PM
منشور اخلاقي .واقعا جز اون چيزهاي ناب وتكه كه در دنيا فقط در كشور ما وجود داره . عامليه كه از لذت وهيجان ورزش كم ميكنه عامليه در افت وكاهش سطح بازي بازيكنان .در تمام دنيا روي بازيكنان تبايغ ميشه وبازيكنان سعي در نمايش هر چه بهتر خود هستند تا به عنوان يك مدل ونمونه باشند وبراي رسيدن به هدفشان تلاش ميكنند همين امر سبب جذب مردم به خصوص نوجوانان وكودكان ميشه وهمچنين در ارتقاي كيفي بازي ها نقش داره شما اگر از يك بازي تبليغات وكري ان را بگيريد هيچي نداره .همه ي عوامل ميشن ادمهاي اهني كه از روي اجبار در يك فرم ويك شكل حرفهاي تكراري و غيره قرار ميگيرند .
هر چند جدا از فلسفه ي سياسي و روحيات شادي كشي اقايون طرح چنين موضوعي اگر بر مبناي برخورد با كساني باشند كه پولهاي باشگاه را صرف تفريح وسرگرمي وزمان تمرين را وقت زير ابرو گرفتن واين وان ارايشگاه رفتن بكنند خوبه اما اون هم بايد از طريق باشگاهها صورت بگيره نه جاي ديگه .
ما كلا توي اين سي سال عادت كرديم كه يك اقا بالا سر يا يك مميزي داشته باشيم وانگار بدون اون كارها نمي چرخه . تا وقتي كه وقت ونيرو ي ما صرف بحثهاي اينچنين ميشه همين ميشه كه 30 سال حسرت يك قهرماني داريم وازتوان شكست كره شمالي وتيم دوم امارات را در تهران هم نداريم .
ودر اخر اي كاش به جاي منشور اخلاقي منشور رسيدگي به صلاحيت مديران را داشتيم تا به صلاحيت وكارهاي مديران ما در سازمان وفدراسيونهاي ورزشي ومديران باشگاه مي پرداخت .

redsun
07-24-2009, 04:22 PM
منشور اخلاقی برای فدراسیونی که خودش مشکل اخلاقی داره مسخره ترین چیزه
این عزیز محمدی امروز واضح گفت کمیته ی انضباطی کشک ما خودمون برای خودمون حکم می بریم

KARIM
07-24-2009, 05:43 PM
دوستان همه موارد رو ذکر کردند.من نگران تعلیق فوتبالمون هستم...

zamara
07-24-2009, 07:58 PM
دوستان همه موارد رو ذکر کردند.من نگران تعلیق فوتبالمون هستم...
كريم جان حرف هاي مربي استقلال رو ميزني !!!
اما من فكر نمي كنم كار به اونجا برسه كه فيفا بخواد فوتبال ايران رو تعليق كنه و اينها كارشون رو خوب بلدند و قبل از اين تصميم فيفا، يه كارايي ميكنند كه همه چيز ماست مالي بشه .
نگران نباش

KARIM
07-24-2009, 08:04 PM
آخه میترسم قضیه ماست مالی بعدازتعلیق انجام شه!نا تعلیق شدیم قبلا...
به هر حال گند زدن به هرچی اعتقاد و باوره

نادر
07-24-2009, 10:02 PM
باورهاي ما الان ظواهر ما شده . عموماهر مسئولي در هر رده وپستي براي محكم كاري جايگاه خودش دست به چنين حركات خارق العادهي ميزنه هر چند در ارتقا وپيشرفت ساكن هستند ولي در اين جور كارها وبرنامه ها جز نوابغ هستند . كارهاي زيادي توي اين سه دهه صورت گرفته وجاي صحبت در مورد ان در اينجا نيست . ولي شنيدم كه در اوايل حتي با ورزش با شورت ولباس كوتاه مخالف بودند ومي گفتند كه فوتباليستها بايد با گرمكن بازي كنند كه خدا بيامرز حاج احمد اقا كه خودش سابقه ي بازي در شاهين قم را مي گفتند داشت از مخالفان اين طرح بود . به هر حال وقتي رده هاي مديريت بر اساس لياقت وكار ايي نباشه وشرط ان بگذريم كه بيش از اين سياسي كاري نشه .
فقط ياد اون دوراني افتادم كه همه تو مدارس يكدست كچل بوديم وارزوي يك كله ي مو دار بوديم كه جنس مخالف به ما نگه كچل . 

KARIM
07-24-2009, 10:54 PM
منم یاد خاطرات معلم ادبیاتمون در پیش دانشگاهی می افتم که قضایای کمیته رو تعریف میکرد...

نادر
07-24-2009, 11:21 PM
خيلي چيزها هست كه اگر بخواهيم برگرديم ومرور كنيم از اينكه تا الان ديوانه نشديم تعجب ميكنيم .

KARIM
07-24-2009, 11:25 PM
نیازی به مرور و عقب برگشتن نیست...
همواره داریم تجربه میکنیم.وقتی واسه فلش بک نمیمونه

redsun
07-25-2009, 01:56 AM
نیازی به نگرانی برای تعلیق نیست
اگه مشکلات با تعلیق حل بشه من امیدوارم هر چه زودتر این فوتبال تعلیق بشه
فوتبالی که به نکبت کشیده شده همون بهتر که تعلیق باشه و اصلا وجود نداشته باشه
این بهشت به سرزنشش نمی ارزه

نادر
07-25-2009, 04:35 PM
چرا بايد تعليق بشه اصلا چرا بايد به اين روز بيفته كه ما براي تعليقش ارزو كنيم مگر ما در اين كشور زندگي نمي كنيم مگر اين ورزش ما نيست جزي از وجود وتفريح ما وشكل دهند هي بخشي از اوقات زندگي ما . يعني چي كه نمي ارزه اگر مديران غيرت داشتند اگر طمع نداشتند واگر خودخواهي ها نبود حال وروز ما اين نبود .
اشكال از ماست نه از فوتبال

redsun
07-26-2009, 02:22 AM
چون مدیر بی کفایتی به نا علی آبادی داره تو سازمان ورزش ما فعالیت می کنه
چون این آقا داره تو فوتبال ما تصمیم می گیره
چون سرشون را کردند زیر برف
چون خود دلالان بزرگ چوب دستشون گرفتند و دنبال دزد می گردند
چون منشوری که نوشتند برای خودشون تعریف نشده است
همون بهتر که این فوتبال تعلیق بشه پول بیت المال هم حرام نشه

AmiR TiFo36
07-26-2009, 12:18 PM
خودشون هم نمیدونن بندهاش چیه اما :

اگه بازیکنی مشکل اخلاقی ( خوردن ... الکلی ، دعوا ، ارتباط نا مشروع و ... ) داشته باشه به جای نیرو انتظامی و دادگاه کمیته انضباطی براش تصمیم گیری میکنه .

توهین در حین مسابقه ، دعوا و مشاجره ، اگه داور فحش خواهر مادر هم بهت داد اگه اعتراض کنی ، گذاشتن ریش مدل دار ، موهای آرایش کرده و ابروهای تمیز کرده و ... دارای تخلفه و تخلف بهت اضافه میشه .

هرگونه مصاحبه علیه فدراسیون و رد دعوت تیم ملی ، زیرآب مدیران رو زدن و ثابت کردن دزدیهای مسئولان مساویه با محرومیت .

استفاده نکردن از کلمات " به به چه لیگ خوبی داریم ، عجب مدیران و رئیس کمیته انضباطیه ماهی داریم " موجب محرومیت میشه .

جدا از هرگونه شوخی هر چیزی که فکرشو بکنی تخلف انضباطی داره و فقط تو زمین قیافت باید مثل اونایی که از افغانستان فرار کرده باشن باشه و فقط و فقط از اینا تجلیل و به به چه چه راه بندازی .

zamara
08-12-2009, 09:14 AM
اين همه تهمت و افترا فوتبال ما را به كجا مى برد

دوستان وقتى بحث مرام و معرفت و احترام به بزرگتر مى شود، طورى حرف مى زنند كه آدم آنها را با پورياى ولى اشتباه مى گيرد اما وقتى پاى عمل مى رسد، طورى يكديگر را شرمنده مى كنند كه آدم خجالت مى كشد حرف هاى آنها را گوش كند.

هفته اول ليگ نهم حرفه اى برگزار شد اما در اين چند روزه آنقدر تهمت و ناسزا در روزنامه هاى ورزشى مى خوانيم كه حالمان بد شده است.
در اين فوتبال چه اتفاقى افتاده است؟ انگار ديناميت منفجر شده كه همه چيز در اين فوتبال به هم ريخته است.
دوستان قرار است كدام قله را فتح كنند كه اينگونه خودشان را به آب و آتش مى زنند؟ مگر قرار است به كدام افتخار برسند كه اينگونه حرمت ها را لگدمال مى كنند.
در اين چند روزه شاهد حرف هاى عجيبى بوده ايم. اتهام هايى كه هيچ كافرى به كافرى نمى زند اما دوستانى كه ادعاى مسلمانى، پهلوانى و ورزشى بودن دارند، مثل نقل و نبات اين تهمت ها را نثار يكديگر مى كنند، جالب اينكه هيچ كس هم جلودار آنها نيست.
در اين چند روزه شاهد بوده ايم كه يكى به ديگرى تهمت جنبل و جادو زده، يك نفر ديگر مى گويد چون طرف پول دارد، هر كارى مى كند. آن يكى مى گويد كه فلانى آنقدر حرف بزند كه خسته شود. يكى ديگر مدعى مى شود كه تيم حريف بازيكنانش را خريده و يكى هم مدعى مى شود كه اگر جرأت دارند از او شكايت كنند و... حرف هايى مى زنند كه ذات فوتبال و ورزش كه پاكى و صداقت و رفاقت است را زير سؤال مى برند.
واقعاً دوستان فكر نمى كنند اگر يك بچه ۱۲ ساله حرف هاى آنها را در مطبوعات بخواند، چه تأثيرى روى او خواهد داشت؟جالب است بدانيد كه همين افراد وقتى حرف از معرفت وجوانمردى مى شود طورى حرف مى زنند كه انگار تمام لوطى ها و بامعرفت هاى دنيا شاگرد آنها بوده اند اما وقتى پاى عمل مى رسد...
اين همه مشكل و مصاحبه هاى رنگارنگ مربوط به هفته اول ليگ است و خدا رحم كند به ۳۳ هفته ديگر كه چه چيزهايى خواهيم شنيد و شاهد چه اتفاقاتى خواهيم بود.
به نظر مى رسد منشور اخلاقى كه طى هفته هاى گذشته سروصداى زيادى راه انداخته بود هم عملاً كاربردى ندارد كه اگر داشت، دوستان اينگونه به جان هم نمى افتادند و يكديگر را متهم نمى كردند.
اگر سازمان ليگ اصرار دارد كه منشور اخلاقى را اجرا كند، بايد از همين ابتداى فصل سفت و سخت به دنبال اين باشد كه با هيچ كسى تعارف نداشته باشد و منشور اخلاقى را كاملاً اجرا كند اما اگر قرار است مسئولان نسبت به اين منشور اخلاقى بى تفاوت بوده و فعلاً مدارا كنند تا اين قضيه فقط در حد حرف باقى بماند، بهتر است كه از همين الان تكليف خودشان را روشن كنند تا ما هم از سردرگمى درآييم.
دوستان هم بهتر است كمى حرمت ها را نگه داشته و به جاى تهمت و افترا زدن به يكديگر به دنبال رفع مشكلات فنى تيمشان باشند تا اگر قرار است پيشرفتى در اين فوتبال ببينيم، اينقدر به تأخير نيفتد.
مطمئن باشيد با اين روشى كه آقايان در پيش گرفته اند، به هيچ جا نخواهيم رسيد و مدام پسرفت خواهيم داشت.

zamara
10-21-2009, 09:34 AM
http://media.farsnews.com/Media/8805/Images/jpg/A0720/A0720605.jpg

تكرار كنيد با جريمه سنگين مواجه مي‌شويد

ستاد منشور اخلاقي سازمان ليگ فوتبال در بيانيه‌اي با هشدار غيرمستقيم به دو باشگاه استقلال و سپاهان، تهديد كرد در صورت تكرار، محروميت در انتظار متخلفان خواهد بود.

ستاد منشور اخلاقي سازمان ليگ بيانيه‌اي در مورد درگيري رسانه‌اي باشگاه استقلال و سپاهان و امير قلعه‌نويي به شرح زير منتشر كرد:

هيات رئيسه سازمان ليگ حرفه‌اي فوتبال و ستاد منشور اخلاقي با عرض تبريك و تهنيت ميلاد با سعادت حضرت فاطمه معصومه سلام اله عليه به همه محبان اهل بيت عصمت و طهارت و با تعظيم گراميداشت ياد و خاطره شهداي وحدت ضمن تاكيد بر اجراي مقررات و قوانين و رعايت احترام متقابل از همه مسئولان، مديران، مربيان، بازيكنان، هواداران و ساير عوامل ذيربط در فوتبال برتر "ليگ حرفه‌اي " درخواست مي‌نمايد با حفظ شئونات اخلاقي و رفتاري در چارچوب وظايف و قوانين مربوطه اقدام نموده و از هر گونه اظهار نظر عليه ساير دست اندركاران و اعضاي محترم جامعه فوتبال و ديگر عزيزان بطور جدي اجتناب نمايند.

بديهي است مجموعه عملكرد رفتاري همه عزيزان بر مبناي مرامنامه و آئين نامه منشور اخلاقي و رفتاري بررسي و ثبت و لحاظ و تذكرات چهارگانه لازم ارائه و در صورت تكرار رفتارهاي غير متناسب بخصوص آنچه در دو هفته اخير اتفاق افتاد با همه متخلفين وفق مقررات برخورد لازم صورت گرفته و پيگيري خواهد گرديد.
اميد است همه عزيزان با رعايت قوانين و مقررات فوتبال آئين نامه منشور اخلاقي همراه با انصاف و مروت احترام به ديگران را سرلوحه رفتاري خود قرارداده و محيط فوتبال را آكنده از رقابت جوانمردانه همراه با رفاقت نمايند.

zamara
10-21-2009, 09:37 AM
در راستاى اجراى منشور اخلاقى

سازمان ليگ به شفق و كمالوند تذكر داد

سازمان ليگ برتر فدراسيون فوتبال به مديرعامل و سرمربى تراكتورسازى تبريز تذكر داد.
سازمان ليگ در پى مضمون شعارهاى هواداران تيم تراكتور سازى در چند ديدار اخير به ناصر شفق بابت كنترل و جلوگيرى از تكرار اين شعارها تذكر داد.
همچنين در نامه اى به فراز كمالوند بابت مصاحبه هاى اخير خود در مورد مشكلات داورى تذكر داده شده است.
اين تذكرات در راستاى اجراى منشور اخلاقى داده شده است.

PeRsPoLiSi_2atishe
11-18-2009, 04:49 PM
محمدي: تا من هستم منشور اخلاقي را با قدرت اجرا مي‌كنم
عزير محمدي گفت: تا زماني كه من رئيس سازمان ليگ فوتبال هستم منشور اخلاقي را پيگيري و اجرا مي‌كنم و آقاي كفاشيان هم حامي اجراي آن است.
http://media.farsnews.com/Media/8806/Images/jpg/A0735/A0735072.jpg

عزيز محمدي در گفت و گو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري فارس درباره مخالفت شماري از مربيان و كارشناسان فوتبال با منشور اخلاقي عنوان كرد: منشور اخلاقي را با قدرت و قوت لازم پيگيري مي كنيم و آن را انجام مي دهيم. در مورد اجراي آن هم سفت و سخت پيگير هستيم.
وي افزود: در بازي هاي برگشت هم تذكرات لازم به متخلفان داده مي شود و اگر كسي بيش از 4 بار تذكر بگيرد به كميته انضباطي معرفي مي شود.
رئيس سازمان ليگ برتر با بيان اينكه اكثر كساني كه با وي در ارتباط هستند با اجراي منشور اخلاقي موافق هستند ادامه داد: من در مورد صحبت هايي كه در روزنامه ها نوشته مي شود، حرفي ندارم اما قوانين و مقررات براي مربيان از دو سال پيش ابلاغ شده است و سازمان ليگ هم براي ليگ امسال از خرداد سال جاري اين ابلاغيه را به باشگاه ها ارسال كرده است. اگر كسي مشكلي ندارد نبايد از ارائه مدارك مورد نياز بترسد.
وي تاكيد كرد: با انجام تست اعتياد شخصيت هيچ‌كس زير سئوال نمي رود. در ضمن مربياني كه در حال حاضر مشغول به كار هستند مشكلي ندارند. تا زماني كه من رئيس سازمان ليگ هستم منشور اخلاقي را پيگيري مي كنم و آقاي كفاشيان هم حامي اجراي منشور است.
محمدي درباره اينكه فرهاد كاظمي گفته از وي به فيفا و AFC شكايت مي كند، گفت: اگر مي تواند، شكايت كند و حرف بيشتري در اين باره ندارم.

red girl
11-18-2009, 09:39 PM
منشور اخلاقي در مظان اتهام بي‌اخلاقي
يادت مي‌ياد اون روزا؟

درجه اخلاق‌ روي وضعيت قرمز. صداي آژير مي‌آيد. مثل زمان جنگ. همه به پناهگاه...نه! نمي‌خواهد به پناهگاه برويد.همين جا بايستيد. تا اگر موشکي، خمپاره‌اي، چيزي آمد توي سر همه‌مان بخورد و خيالمان راحت شود. اخلاق پيدا نمي‌شود. فوتبال ايران ژانر جديدي به ادبيات جهان اضافه کرده که اسمش را مي‌گذاريم؛ «ژانر لحن طلبکارانه» همه طلبکار هستند. هيچکس خودش را بدهکار فوتبال نمي‌داند. مثل ارث پدري است؛ يا حق من را مي‌دهي يا حقم را از حلقومت بيرون مي‌کشم!»

...و اينطور فوتبال ما ناقص و ناقص‌تر مي‌شود. موجودي که جاي دست و پاي خودش را قاطي مي‌کند؛ «من کي هستم؟ شما کي هستيد؟ اينجا کجاست؟ ما اينجا چه کار مي‌کنيم.»

فوتبال غرق در لحن طلبکارانه آدم‌هاي اطرافش شده است. شده است، شده است و باز هم شده است (10 بار ديگر با خودتان تکرار کنيد).

فوتبال ايران و جامعه شهري ايران رابطه‌اي عجيب و غريب با هم دارند.به درستي نمي‌توان فهميد جامعه بر فوتبال بيشتر تاثير مي‌گذارد و يا فوتبال خود را بر جامعه تحميل مي‌کند. اصلا بي‌خيال مباحث جامعه‌‌شناسي! فرض کنيد فوتبال، برشي از کيک جامعه ما است که در آن مي‌توان تمام رفتارهاي عاميانه را ديد يا يک چيزي در همين مايه‌ها.

بازيکنان چند صد ميليون توماني به اندازه چند صدهزار تومان هم فوتبال درست و حسابي تحويل‌مان نمي‌دهند و مربيان تيم ميلياردي نيز خيلي هنر کنند در حد چند ميليون،‌استراتژي نوين تحويل خلق‌ا... مي‌دهند. لطفا مديران خوش به حال شان نباشد. وضع آنها از همه خراب‌تر است. بدون پشتوانه مديريت حرفه‌اي ورزشي وارد اين عرصه شده و بهترين‌شان در همان تعريف مديريت هزينه جاي مي‌گيرند. يعني تا پول هست مديريت مي‌کنند و به محض تمام شدن کيسه، سر چهار راه چه کنم چه کنم، کاسه گدايي‌شان دراز است. خيلي سريع طلبکار مي‌شوند و منت پشت منت است که روي فوتبال مي‌گذارند. بيچاره فوتبال. بدبخت فوتبال.

بي‌اخلاقي فوتبال ايران دو بعد دارد. اگر يک بعد آن به بازيکنان و رفتارهاي غيرحرفه‌اي‌شان در زمين و بيرون زمين برمي‌گردد،‌ بعد ديگر آن نيز از سوي مديران صادر مي‌شود. مثل همين منشور اخلاقي که تداعي‌کننده روش‌هاي سال‌هاي گذشته براي اصلاح رفتارهاي جامعه است. اجراي آن روش‌ها به کجا انجاميد؟ جز اينکه در تاريخ حل شد و رفت. اکنون نيز مدتي منشور اخلاقي توي بوق مي‌رود و چون ساختار آن كمي يا کاملا غلط است در نهايت به جايي شبيه هيچستان منتهي خواهد شد. اين را احتمالا شخص عزيز محمدي و سازمان ليگ هم مي‌دانند. چون سن و سال، روزهاي خاصي از دهه 60 را به خاطرشان مي‌آورد که کتمان شدني نيست.....و همچنين فرايند آن روزهاي خاص را!

درجه اخلاق کماکان روي وضعيت قرمز. صداي آژير کماکان مي‌آيد. مثل زمان جنگ. اما يادمان باشد به يادشان بياوريم راه را نبايد اشتباه رفت. آدرس غلط در اطراف فراوان است. شايد لزوم وجود چيزي شبيه منشور اخلاقي احساس شود ولي حداقل اين منشور به لحاظ اخلاقي چيزي کمتر از رفتارهاي سوء جاري در متن فوتبال ندارد.

يعني اصلا نمي‌توان بخشي از بدنه مديريتي فوتبال را در نقش قوه قضاييه، دادگستري، ستاد امر به معروف، سازمان بازرسي، وزارت اقتصاد و دارايي، وزارت ارشاد و...متصور شد. اين موازي کاري يعني خود خود بي‌اخلاقي

red girl
11-18-2009, 09:44 PM
كافه پنالتي
پيتزا ممنوع

حالا كه عزيزمحمدي اينقدر روي اجراي منشور اخلاقي اصرار دارد و از نظر او اجراي اين منشور حتي از خوردن پياز در كنار ديزي هم مهمتر است براي گسترش منشور اخلاقي نكاتي بايد به آن اضافه شوند كه اگر اضافه نشوند... (هيچي! جان مادرتان اضافه شود)
1) نه تنها گذاشتن ريش لنگري ممنوع است بلكه گذاشتن ريش‌هاي قايقي، سوسماري، ريش پرپيچ و خم، ريش بغل بشقابي و ريش مدل زير شلواري ممنوع بوده و جريمه دارد.
2) ما به عنوان مجري متمم منشور اخلاقي خيلي فكر كرديم و به اين نتيجه رسيديم كه داشتن قد بلند ممكن است باعث به حاشيه كشيده شدن فوتباليست‌ها گردد به همين دليل داشتن قدي بيشتر از 155 سانتي‌متر ممنوع بوده و بازيكنان بلندقامت بايد قدشان را عمل كنند. ترجيحا بخشي از استخوان پاي‌شان قطع شود.
3) رنگ مو فقط مشكي! هر رنگ ديگري به جز مشكي قدغن است. از قديم گفته‌اند؛ «مشكي رنگ عشقه، هر كي ندونه خيلي زشته!» لذا به بازيكناني كه رنگ موي آنها خرمايي، طلايي، قهوه‌اي، برنزي، مسي (با آن مسي فرق دارد) قهوه‌اي خاخال يشمي و غيره باشد نبايد باشد و بايد مشكي باشد. در ضمن رنگ كردن مو هم مصداق بي‌اخلاقي محسوب شده و متهم همان مجرم است و بايد يك كاري كند مادرزادي با موي مشكي به دنيا بيايد.
4)‌ خنديدن فوتباليست‌ها در خيابان ممنوع است. چه معني دارد فوتباليست در خيابان جلوي زن و بچه مردم لبخند روي لبش باشد؟!
5) علاوه بر خنديدن، جهيدن، پريدن و رقصيدن هم از مصاديق منشور اخلاقي محسوب شده و كلا ممنوع است. مخصوصا مورد آخري كه نه تنها ممنوع است بلكه ممنوع نيز هست و با عامل اجراي آن به شدت برخورد مي‌‌شود.
6) پيتزا يك غذاي غربي و وارداتي است. لذا فوتباليست‌ حق خوردن هيچگونه پيتزا، لازانيا، بيف‌استروگانف، استيك و امثالهم را نداشته و فقط بايد ديزي بخورند. هنگام ديزي خوردن هم تنها مجاز به شنيدن ترانه؛ «خوش به حالت تيكه سنگ، كه نداري دل تنگ»‌ هستند و بس. قرتي بازي نداريم.
7 ) حالا كه بيشتر فكر مي‌كنيم مي‌بينم اين لباس فوتباليست‌ها خيلي ناجور است! بنابراين از اين به بعد بازيكنان اول بايد يك زير شلواري پوشيده و پاچه‌هاي آن را توي جورابشان كنند و سپس شلوار كلفتي كه ترجيحا بهتر است 18 پيله‌ باشد روي آن بپوشند. به جاي اين پيراهن‌هاي آستين‌كوتاه نيز ژاكت پوشيده، روي ژاكت كاپشن بپوشند و روي كاپشن باراني تن‌شان كنند. خب حالا مي‌توانند بروند توي زمين!
ماده 8) فوتباليست‌ها فقط بايد پيكان سوار شوند.
ماده 9) آقاجان اصلا فوتبال از بيخ و بن ممنوع است. برويد منچ‌بازي كنيد ما را هم به دردسر نيندازيد.

red girl
11-18-2009, 09:46 PM
فيلم «پلي‌آف» بدون ستاره‌ها
منشور نگذاشت نيكي آكتور بشود

چندي پيش خبر رسيد كه سه بازيكن پر‌حاشيه و سابق استقلال و پرسپوليس به زودي در يك فيلم سينمايي فوتبالي ايفاي نقش خواهند كرد. نام اين فيلم سينمايي كه توسط موسسه فرهنگي هنري شكوفا فيلم در دست توليد است ابتدا وقت اضافه و سپس پلي‌آف تعيين شد. قصه اين فيلم صعود يك تيم دسته اولي به ليگ‌برتر است. عليرضا نيكبخت‌واحدي كه به واسطه محروميت منشوري بي‌كار بود، علي انصاريان كه تيم نداشت و مهرداد ميناوند كه سال‌ها پيش فوتبال را كنار گذاشته و پيشكسوت محسوب مي‌شود سه هنرپيشه فوتباليست اين فيلم را تشكيل مي‌دادند اما به يكباره هر سه نفر به دلايل مختلف از حضور در فيلم پلي‌آف محروم شدند.انصاريان با تيم دسته اولي فولاد‌گستر تبريز قرارداد بست و حالا بايد جاي فيلم و قصه واقعا اين تيم دسته اولي كه پر‌هزينه هم بسته شده را به ليگ‌برتر برساند. مهرداد ميناوند هم به دليلي نامشخص از ادامه همكاري سر باز زده است اما نكته جالب به نيكبخت برمي‌گردد. طبق متني كه شكوفا فيلم آن را منتشر كرد منشور‌اخلاقي مانع از نقش‌آفريني نيكبخت در اين فيلم شده است. در واقع سازمان ليگ اجازه نداد تا نيكي در اين پروژه سينمايي حضور پيدا كند. گويا اگر او در اين فيلم بازي مي‌كرد ديگر نمي‌توانست نيم‌فصل دوم هم براي استيل‌آذين به ميدان برود. به اين شكل بازيكن پر‌حاشيه سرخابي‌ها براي بازگشت به فوتبال قيد سينما را زد. حالا سيامك خواجه‌وند و كيان باباييان به عنوان كارگردان و تهيه‌كننده بايد فكري به حال اين موضوع كنند با اين شرايط كه بسيار بعيد است فوتباليست ديگري بخواهد يا بتواند جاي اين سه نفر را بگيرد چون آن زمان با غضب سازمان ليگ و شخص عزيز‌محمدي مواجه خواهد شد. در پلي‌آف برخي ستاره‌هاي سرشناس سينماي كمدي نظير مهران غفوريان، رضا شفيعي‌جم، يوسف صيادي، احمد‌ پور‌مخبر و مهدي اميني‌خواه نيز ايفاي نقش خواهند كرد. سخت‌گيري‌هاي سازمان ليگ به حضور فوتباليست‌ها در فيلم‌هاي سينمايي و سريال‌ها در شرايطي اينقدر افزايش يافته كه پيش از اين شاهد حضور گسترده اين قشر از جامعه در عرصه‌هاي مختلف هنري بوديم. علي انصاريان در اوايل دهه 80 در فيلم سينمايي «به آهستگي» به كارگرداني مازيار ميري براي دقايقي برابر مهتاب كرامتي ايفاي نقش كرد. علي پروين و حميد استيلي در فيلم فوتباليست‌ها حضور پيدا كردند. احمدرضا عابدزاده در فيلم ازدواج غيابي حضور داشت. از طرف آبي‌ها هم نفراتي چون جواد زرينچه و محمد نوازي در فيلم محمد صالح‌علاء كه مربوط به استقلال بود نقش‌آفريني كردند. حضور فوتباليستهادر سريال‌ها هم بسيار متداول بود. نيكبخت، انصاريان، حسين كاظمي و چند نفر ديگر در چند سريال از جمله سريال طنز زير آسمان شهر حضوري هرچند كوتاه داشتند. در دوران پيش از انقلاب هم نمونه‌هايي نظير حضور محراب شاهرخي يا همان عمو محراب در فيلم ياران قابل ذكر است. امثال نيما نكيسا، رضا عنايتي، مهرداد ميناوند و حتي انصاريان در خوانندگي و ارايه آلبوم و كليپ و كنسرت‌هاي مختلف نيز دستي بر آتش دارند. البته طبق قانون تنها دليلي كه مي‌تواند مانع حضور يك چهره در سينما و تلويزيون شود ممنوع‌التصوير بودن است اما در طول اين مدت بارها و بارها عكس و تصاوير مختلفي از نيكبخت، انصاريان و سايرين در روزنامه‌ها، سايت‌ها و تلويزيون ديده شده است كه شايعه ممنوع‌التصوير بودن آنها را از بين مي‌برد. به هر شكل گويا سازمان ليگ حالا به درست يا غلط نمي‌خواهد نفرات تحت پوشش خود را در اين قبيل برنامه‌ها ببيند كه دليل اصلي آن را بايد از زبان سردار عزيز‌محمدي شنيد و جويا شد. البته در مورد ميناوند احتمال ممنوع‌التصوير بودن او وجود دارد هرچند كه هرگز چنين خبر رسمي يا غير منتشر نشده است اما برخي اتفاقات گذشته مي‌تواند كنار كشيدن بي‌سروصداي ميناوند را توجيه كند. بايد ديد آيا در روزهاي آينده سازمان ليگ يا اين سه نفر در اين رابطه حرفي مي‌زنند و موضعي مي‌گيرند يا سكوت را ترجيح مي‌دهند. اين روزها عزيز‌محمدي و سازمان ليگ با منشور‌اخلاقي خود حسابي خبرساز و جنجال‌ساز شده‌اند در حالي كه هدف از طراحي و اجرايي كردن آن، از بين بردن حاشيه‌ها و جنجال‌ها در اطراف فوتبال بود!

red girl
11-20-2009, 03:33 PM
بررسي بند به بند گير منشور ‌اخلاقي به رسانه‌ها
پاتو تو كفش ما نكن!

رييس سازمان ليگ كماكان روي حرف خود ايستاده تا فوتبال ايران بابت آنچه «منشور‌اخلاقي» ناميده مي‌شود در بورس خبري رسانه‌ها قرار گيرد. موج مخالفت با ابعاد اين منشور و قرار گرفتن سازمان ليگ در جايگاه قانونگذار، روز به روز بيشتر مي‌شود، جالب آنكه افكار عمومي نيز مخالفت با اين منشور پرسروصدا را دليلي بر به خطر افتادن جايگاه منتقد نمي‌دانند. چيزي كه عزيز‌‌محمدي و دوستانش نمي‌توانند چنين تفسيري از آن داشته باشند.
اما شايد بي‌ربط‌ترين بخش منشور به ماده 21 برگردد. جايي كه نويسندگان منشور‌اخلاقي در اقدامي غير‌حرفه‌اي به تعيين تكليف براي رسانه‌ها و مشخص كردن خطوط قرمز پرداخته‌اند تا مشخص شود اصولا برداشتي حرفه‌اي از تعريف رسانه، مخاطب و فرمول‌هاي ارتباط دو سويه ندارند. احتمالا اگر وضع به همين منوال ادامه پيدا كند، سازمان ليگ در خصوص لباس و ماشين و خانه خبرنگاران نيز، ماده واحده تبيين مي‌كند (خجالت نكشيد لطفا. اگر خواستيد شماره كفش‌مان را هم براي روز مبادا مي‌دهيم).
ماده 21، بند يك... تا ثريا مي‌رود ديوار كج
در اين بند مي‌خوانيم؛ «رسانه‌هاي ورزشي نسبت به ترويج و تقويت مباني ارزشي و اخلاقي منشور‌اخلاقي و رفتاري فوتبال ايران در جامعه ورزش فوتبال تلاش نموده و اقدام نمايند.»
توضيح واضحات بند يك: رسانه‌ها نمايندگان مردم هستند و نه سازمان ليگ. وقتي مردم از جزئيات منشور‌اخلاقي اطلاعي ندارند و عزم عمومي براي تاييد آن توسط اقشار مختلف ديده نمي‌شود پس ذات منشور‌اخلاقي فاقد مشروعيت عمومي در مشخص كردن شرايط كار براي رسانه‌هاست. عزيزم. موازي كاري كه شاخ و دم ندارد. اصولا منشور‌اخلاقي فعلا ماهيتي ذهني دارد آن وقت قانونگذار با چه تفكري گمان كرده آنچه نوشته مصداقي فراگير دارد كه حالا اهالي رسانه را به «ترويج و تقويت مباني منشور» فرا مي‌خواند.
باز هم توضيح واضحات: قديم‌ها يك شاعري يك چيزي مي‌گفت. چي بود؟ خشت اول؟ معمار؟ ثريا؟ كج؟
ماده 21، بند 2... بچه‌هاي خوبي باشيد
بند دو هم براي خودش دنيايي است؛ «رسانه‌ها نسبت به تشويق بازيكنان، مربيان، مديران، داوران و هواداران برتر اخلاقي و رفتاري اقدام و عملكرد خوب، مثبت و شايسته آنها را به طور هدفمند ترويج و به عنوان الگوهاي برتر اخلاقي ترويج نمايند.»
توضيح واضحات بند دو: تصور كنيد يك بازيكن يا مربي در يكي از هفته‌هاي ليگ به عنوان بازيكن يا مربي برتر اخلاقي هفته معرفي مي‌شود. رسانه‌ها هم طبق وظيفه‌اي كه قانونگذار برايشان تعيين كرده «به طور هدفمند» و به عنوان «الگوي برتر اخلاقي»، به تبليغ او بپردازند اما در هفته بعد همين مربي يا بازيكن به دليل آنچه «ذات هيجان‌خواه» فوتبال مي‌ناميم ناگهان در يك لحظه گند مي‌زند. اتفاق است ديگر. براي هر كسي مي‌افت. در آن صورت قانونگذار احتمالا خواستار به لجن كشيدن مرد اخلاق هفته قبل و موجود پليد اين هفته مي‌شود. كاش يكي به بعضي‌ها مي‌گفت؛ «رفتار آدم‌ها هميشه نسبي بوده، هست و خواهد بود.»
ماده 21، بند 3... فقط من ديكته مي‌گويم
لطفا اين بند را با صداي بلند بخوانيد؛ «از چاپ و تيتر كردن عكس و گزارش و حواشي بازيكنان، مربيان، مديران و... كه عملكرد اخلاقي و رفتاري متناسب با مفاد منشور‌اخلاقي و رفتاري ندارند در حد مقدور امتناع تا باعث روشني و اشتباه آنان گرديده و در گناه رفتارهاي آنان شريك نباشند.»
توضيح واضحات بند سه: اين «حد مقدور» دقيقا چقدر است؟ آيا «مصلحت‌انديشي» را نيز در «حد مقدور» بايد رعايت كرد؟ اصلا تشخيص «رفتار مغاير» با منشور را بايد چه فرد يا افرادي انجام دهند؟ اگر مديران بعدي به تفسير ديگري از قانون وضع شده رسيدند آنگاه چه كسي باسخگوي اتلاف زمان مخاطبان فوتبال و هزينه‌اي كه بابت تزريق بي‌ثباتي ذهني آنها شده خواهد بود؟ اين «حق‌الناس» بر گردن كيست؟ معلم دارد ديكته مي‌گويد. «غ» را طوري مي‌گويد كه «ق» تلفظ مي‌شود اما اصرار دارد هرچه مي‌گويم بنويسيد.
دوباره توضيح واضحات: اين بند به لحاظ دستوري نيز مشكل دارد. استفاده از حرف اضافه «و» بين دو واژه «روشني» و «اشتباه» باعث شده متن اين مفهوم را تداعي كند كه منظور قانونگذار دعوت رسانه براي به راه «اشتباه» بردن فرد خاطي است.
ماده 21، بند 4... برخورد اقدام‌انگيز!
در بند چهار مي‌خوانيم؛ «نسبت به بازيكنان، مربيان، داوران، مديران و مقامات رسمي تيم‌ها، باشگاه‌ها و فدراسيون و هيات‌ها برخورد صادقانه و «اقدام‌انگيز!» داشته و اعمال و رفتار آنان را در چارچوب محيط‌هاي ورزشي فوتبال مورد علاقه و رسيدگي قرار داده و در انعكاس مصاحبه‌ها و نظرات آنها امانتداري و صداقت در نوشتار و چاپ را مراعات نمايند.»
توضيح واضحات: چه مي‌توان گفت جز افسوس و اندكي لبخند تلخ. فقط با صداي بلند نخنديد شايد مشمول مجازات منشور شويد. برخورد «اقدام‌انگيز» از آن واژه‌هاي استعاري بي‌محتوايي است كه حتي به لحاظ دستوري مشكل دارد. امانتداري در نوشتار و چاپ، زماني كه ثابت شده برخي بازيكنان، مربيان و مديران به راحتي حرف قبلي خود را به خاطر حفظ موقعيت و يا مصلحت تكذيب مي‌كنند و به راحتي دروغ مي‌گويند، نويسندگان منشور چه توقعي دارند. رسانه گمان مي‌كند فرد قرار گرفته در جايگاه يك «مصاحبه شونده معتبر» حتما آنقدر شجاعت دارد كه به عبارات خارج شده از دهانش خيانت نكند. حال خيانت صاحب كلام به خود كلام چه ربطي به رسانه دارد.
دوباره توضيح واضحات: اين بند را مي‌توان ساعت‌ها نقد كرد و جزء جزء آن را به سلابه كشيد ولي معتقديم زمان مخاطب ارزشي بيش از اين دارد.

ماده 3، بند 5... ما اينجا هستيم و آنها...!
اگر فكر مي‌كنيد ورزشگاه‌هاي ما هيچ مشكلي ندارند و همه‌چيز براي فعاليت واقعي يك خبرنگار فراهم است پس با نگاه مثبت اين بند را بخوانيد؛ «درخواست مصاحبه خارج از محدوده فني مصاحبه و در حين خروج بازيكن، مربي و مسوول از ميدان مسابقه كه تحت تاثير خستگي و فعل و انفعالات برد و باخت بوده خودداري و از تصوير‌برداري و مصاحبه با آنان و پخش و چاپ آن در خارج از چارچوب آيين‌نامه مصاحبه خودداري فرمايند.»
توضيح واضحات: راست مي‌گويند حتما. چون تمام ورزشگاه‌هاي ما مجهز به اتاق واقعي كنفرانس، امكانات حرفه‌اي براي خبرنگاران و بستري كلاسيك در راستاي بهبود كيفيت خبررساني هستند!
قانونگذار انگار در ايران زندگي نمي‌كند. اين درست كه مصاحبه نكردن با اعضاي يك تيم خارج از محدوده تعيين شده در فوتبال حرفه‌اي دنيا جا افتاده است ولي بايد به اين واژه دوباره دقت كرد؛ «فوتبال حرفه‌اي دنيا.»
... و ما هنوز اندر خم دستشويي‌هاي آبِروبَر ورزشگاه‌ها هستيم رفيق.
ماده 21، بند 6... شاهكار منشور
اين بند را شاهكار سازمان ليگ در منشور‌اخلاقي مي‌دانيم. خودتان بخوانيد و بعد كمي فكر كنيد. فقط كمي. به فكر زياد نياز نيست؛ «خبرنگاران، بازيكنان و مقامات تيم‌ها و مقامات رسمي فوتبال و متقابلا آنها با خبرنگاران بايد برخورد احترام‌انگيز و متناسب با شأن و فرهنگ ايران اسلامي داشته باشند. ولي چنانچه به هر دليل برخورد بي‌احترامي و توهين‌آميز با خبرنگاري اتفاق افتاد، خبرنگار موظف است (بدون انعكاس!) رسانه‌اي مراتب اعتراض و گلايه و شكايت خود را مستند و مكتوب به مبادي ذيربط ارايه تا پيگيري و حداكثر ظرف مدت هفت روز رسيدگي و نتيجه اقدام به فرد ذي‌نفع اعلام شود.»
توضيح واضحات: نخير! فايده‌اي ندارد. مثل آنكه قانونگذار واقعا در درك تعريف رسانه دچار مشكل شده است. ببين عزيزم. اين كمد است كه در آن لباس مي‌گذارند. اين جاناني است كه براي نگهداري نان استفاده مي‌شود. اين دوچرخه است كه مي‌توان سوارش شد و به گردش پرداخت و اين يكي هم رسانه است. رسانه سه بخش است. رسانه وظيفه دارد خبررساني كند. رسانه يعني انتقال پيام از «پيام‌گذار» به «پيام‌گيرنده» به نحوي كه معني متجلي شده در گيرنده پيام حداقل مساوي و يا بيشتر از «معني مد نظر فرستنده پيام» باشد. رسانه يعني زمان. رسانه يعني اينكه اگر بازيكنان و مقامات تيم‌ها و مقامات فدراسيون و مقامات سازمان ليگ برخوردي نامتناسب با نمايندگان رسانه به عنوان چشمان بيدار مردم داشتند آن رفتار را بدون فوت زمان علني كند تا مانع گسترش رفتارهاي سوء حتي به قيمت از دست دادن وجهه يك مدير يا يك ورزشكار مشهور گردد. و البته رسانه يعني تا چيزي ثابت نشده، نامي از فردي برده نشود. يعني بلايي كه بر سر امثال حنيف عمران‌زاده آمد ديگر نيايد. يعني نامه و نامه‌نگار و «شكايت‌نويس» در پروسه اداري، مرحله جداگانه‌اي از رسيدگي به يك شكايت است. رسانه يعني ذره‌بيني براي هر دقيقه و لحظه مسوولان و بازيكنان و مربيان. رسانه يعني هفت روزي كه در منشور تعيين شده بيشتر به يك لطيفه شبيه است. رسانه يعني نه هفت روز، نه هفت ساعت، حتي هفت دقيقه هم زياد است. البته از نظر نويسندگان اين بند رسانه يعني كشك، بوق و يا همچين چيزي!
دوباره توضيح واضحات: جدا از اشكالات نگارش اين بند بايد گفت استفاده از عبارت «شكايت مستند» مثل آن است كه بخواهي آب در هاون بكوبي. خبرنگار، عكاس نيست عزيزم كه دوربين خود را هميشه به همراه داشته باشد. هميشه هم شاهدان براي شهادت دادن از هم سبقت نمي‌گيرند. گفتيم كه احتمالا در جايي ديگر به جز فضاي فوتبال ايران سير مي‌كنيد.
ماده 21، بند 7... پا توي كفش وزارت ارشاد
و سرانجام به بندي مي‌رسيم كه مجازات خبرنگاران خاطي را مد نظر قرار داده است؛ «در صورتي كه بازيكنان، مربيان، مديران، داوران، مقامات رسمي مسابقات، تيم‌ها و باشگاه‌ها از (به) خبرنگار رسانه‌اي اعتراض داشته باشند، مراتب اعتراض خود را به طور مستند جهت رسيدگي رسانه مربوطه و رونوشت آن را جهت بررسي نتيجه به سازمان ليگ، فدراسيون و هيات محل ارسال خواهند كرد! در صورت عدم رسيدگي و برخورد مناسب رسانه مزبور، سازمان ليگ موظف است پس از تذكر كتبي به رسانه مزبور نسبت به ممنوع‌الورود كردن خبرنگاران به مدت سه هفته و در صورت استمرار، ساير نماينده‌هاي رسانه مزبور (عكاس، گزارشگر، كارشناس، تصوير‌بردار و...) به مدت يك ماه اقدام و نتيجه اقدام را به باشگاه و فرد ذي‌نفع و رونوشت اقدام را به مسوول مافوق رسانه مرتبط ارسال نمايند.»
نكته: متن بالا بدون دخل و تصرفي به چاپ رسيده است. به گيرنده‌هاي خود دست نزنيد!
توضيح واضحات: تنها وزارت ارشاد و معاونت مطبوعات داخلي است كه مي‌تواند بر يك رسانه نظارت داشته و نسبت به تخلفات محتوايي واكنش نشان دهد. سازمان ليگ در جايگاه اجراي قانون براي رسانه‌اي كه متولي خاص خود را دارد نيست و به همين دليل اين بند تنها و تنها به افزايش تنش ميان رسانه و پيام‌گذار منجر مي‌شود.
دوباره توضيح واضحات: «گنه كرد در بلخ آهنگري، به شوشتر زدند گردن مسگري...» به عبارتي ديگر مجازات ساير عوامل يك رسانه كه دخلي در آنچه جرم يك خبرنگار تلقي شده ندارند امري ناحق و نشان از به سخره گرفتن شأن جامعه رسانه‌اي دارد.
نمي‌خواهيم شريك باشيم
چه مي‌توان گفت؟ اولين واكنش قانونگذار در برابر نقد ماده 21 منشور‌اخلاقي احتمالا اتهام‌زني و وارد شدن به موضوع براي تحت فشار گذاشتن منتقدان با استفاده از ابزارهايي خاص خواهد بود اما اشكالي ندارد. اشتباه را بايد آنقدر داد زد تا طبق بند سه همين ماده در گناه رفتاري ديگران شريك نباشيم. همين و ديگر هيچ. مي‌فهميد كه؟

red girl
11-20-2009, 03:38 PM
تبعات استمرار منشور‌اخلاقي
جذب چسبيده‌ها و حذف فوتبالي‌ها!

مگر مي‌توان در آب و هواي اين فوتبال نفس كشيد و غم معضلات فرهنگي و بي‌اخلاقي‌ها و بد‌اخلاقي‌هايي كه ديگر ظاهرا در آن نهادينه شده را نخورد؟ مگر مي‌توان براي تماشاي يك ديدار حساس باشگاهي (و حتي ملي!) به استاديوم رفت و نگران گوش‌هاي پاك كودكان معصومي كه به جرم عشق به فوتبال، مجبور به شنيدن بدترين الفاظ شده‌اند، نبود؟ مگر مي‌توان پسوند «ورزشي - فرهنگي» را مقابل نام باشگاه‌هاي حرفه‌اي (و آماتور) فوتبال ايران ديد و به اين همه بي‌فرهنگي جاري در فوتبال كشورمان پوزخند نزد؟ مگر مي‌توان...! اما بي‌هيچ ترديدي، نه هيچ‌كدام از دلايل فوق و نه هيچ دليل ديگري، نمي‌توانند زمينه را براي وضع قوانيني كه با قانون اساسي و فرمان زيباي هشت ماده‌اي حضرت امام خميني(ره) در تضاد هستند، فراهم كنند. اتفاقي كه به عقيده كارشناسان حقوقي در وضع منشور‌اخلاقي رخ داده و خصوصي‌ترين بخش‌هاي زندگي فوتباليست‌هاي حرفه‌اي را مورد هجوم خود قرار داده است!
ابهامات موجود در اين منشور، اگرچه ممكن است از ديد كارشناسان حقوقي كه با ديدي حرفه‌اي به موضوع مي‌نگرند، از تعريف اخلاق و تفاوت منشور و آيين‌نامه آغاز شوند، اما براي عوام - مثل ما - اصلي‌ترين ابهام ماجرا، زماني است كه مي‌بينيم براساس مواد اين منشور، فردي كه نماينده فدراسيون فوتبال در هر ديدار فوتبالي است (و لزوما هم معلم اخلاق و اسطوره فرهنگي نيست!) براي تشخيص موارد ضد فرهنگي ذيصلاح تشخيص داده مي‌شود!
همه آنهايي كه فوتبال ايران را از نزديك مي‌شناسند، به خوبي مي‌دانند كه مشكلات، اختلافات و دعواهاي فردي، چگونه زمينه را براي صدمه خوردن تيم، گروه يا باندي خاص فراهم مي‌كند و فوتبالي‌ها - متاسفانه! - چگونه براي تسويه‌حساب‌هاي شخصي، يك تيم را با كله بر زمين مي‌كوبند؟!
از سوي ديگر زماني كه باشگاه‌هاي حرفه‌اي خودشان را در انتخاب و تعيين داوران بازي هم، دخيل مي‌دانند و به فدراسيون «توصيه» مي‌كنند كه فلان داور را براي‌شان نگذارد، آيا با اجرايي شدن مواد اين منشور ممكن نيست كه از اين پس با نمايندگان فدراسيون هم مشكل پيدا كنند و في‌المثل با حضور فلان نماينده مخالفت كنند؟ و آيا دوستي ديرينه‌اي كه بين برخي از نمايندگان فدراسيون (كه از اهالي فوتبال هستند) و باشگاه‌ها وجود داشته و دارد، نمي‌تواند در اين زمينه مشكل‌ساز شود؟!
برخي آدم‌ها شخصيتي رهبر‌گونه دارند و عده‌اي ذاتا «پيرو» هستند. بعضي‌ها هم هستند كه هميشه هوادار حزب و قدرت حاكم و صاحب قدرت هستند. براي‌شان هيچ تفاوتي هم نمي‌كند كه فرد صاحب قدرت و حاكميت، صاحب «حق» نيز هست يا نه؟ آنها فقط به منافع شخصي‌شان مي‌انديشند و تبعاتي كه ممكن است انجام هر كاري براي خودشان در پي داشته باشد.
امان از وقتي كه اين قبيل شخصيت‌ها صاحب پست، عنوان و قدرتي هم بشوند. آنها كه همه‌چيز را فقط از زاويه ديد خودشان - و البته صاحبان قدرت! - مي‌بينند، هر وقت كه صاحب پست شده‌اند، خودشان را گم كرده و براي خوشايند صاحبان قدرت، از انجام هيچ حركتي - ولو غير‌‌انساني و غير‌قانوني! - روي گردان نبوده‌اند! آنها همان كساني هستند كه هرگاه قرار بوده كلاه را بياورند، سر صاحب كلاه را هم به همراه آن آورده‌اند تا بلكه دل صاحبان قدرت را بيشتر به دست آورند!
البته باز هم جاي خوشحالي است. اگر در ايران انقلابي شكل نمي‌گرفت، اكنون همين كساني كه به اسم بهينه ساختن وضع فرهنگي فوتبال‌مان، به آزادي‌هاي فردي و زندگي خصوصي اشخاص تجاوز كرده‌اند، در راه اهداف رژيم سلطنتي كلنگ مي‌زدند كه براي آنها آنچه كه مهمتر از هر چيز ديگري محسوب مي‌شود، بودن در كنار حزب و قدرت حاكمه است، نه خدمت به مردم!
* * *
آنهايي كه فوتبال بلدند، فوتباليست مي‌شوند. آنهايي كه به فوتبال علاقه دارند و توانايي مديريت هم دارند، مديريت‌هاي ورزشي را در دست مي‌گيرند و آنهايي كه...
خلاصه هر كسي در راستاي توان ذاتي‌اش گام برمي‌دارد و متاسفانه توان برخي از افراد، صرفا در حد چسبيدن به موضوعي است كه مي‌تواند براي‌شان پست، قدرت، پول و... به همراه داشته باشد و البته متاسفانه فوتبال هم يكي از اين مقوله‌هاست! برخي براي چسبيدن به فوتبال ما نيازمند افزوده شدن بخش تازه‌اي به اين تشكيلات بزرگ هستند و در اين راه هر از چند گاهي مي‌بينيم كه يك قانون من در‌آوردي جديد وضع مي‌شود. قانوني كه عده‌اي را به فوتبال مي‌چسباند و عده‌‌اي را از آن فراري مي‌دهد!
اگر مي‌شد آماري از تعداد كساني كه به واسطه تدوين پديده جديدي به نام منشور‌اخلاقي، به قافله فوتبال ايران اضافه شده و عده افرادي كه به همين دليل از قطار فوتبال ما پياده و يا اخراج مي‌شوند، تهيه كرد، معلوم مي‌شد كه كدام كفه ترازو سنگين‌تر است و اين منشور آيا در مجموع به فوتبالي‌هاي ما مي‌افزايد يا از آنها مي‌كاهد؟!

red girl
11-21-2009, 01:53 PM
(http://www.farsnews.net/printable.php?nn=8808300486) (http://www.farsnews.net/mail.php?nn=8808300486&tt=)
در گفت‌گوي تفصيلي و صريح با فارس
عليپور جزييات جديدي از مخالفت با اجراي منشور اخلاقي را افشا كرد
دبير ستاد منشور اخلاقي فدراسيون فوتبال جزييات جديدي از پشت پرده مخالفت با اجراي منشور اخلاقي را افشا كرد.

http://media.farsnews.com/Media/8506/Images/jpg/A0222/A0222739.jpg

به گزارش خبرگزاري فارس، منشور اخلاقي اين روزها سر و صداي زيادي به پا كرده و مخالفان و موافقان زيادي دارد. كليات و نحوه اجراي آن از مواردي است كه اهالي فوتبال درباره آن نظرات متفاوتي داده‌اند.
خبرنگار ورزشي خبرگزاري فارس براي پاسخ به اين ابهامات گفت‌وگويي تفصيلي با حجت الاسلام عليرضا عليپور، دبير ستاد منشور اخلاقي فدراسيون فوتبال انجام داده است.
گفت‌وگوي فارس با عليپور را در زير مي‌خوانيد:

* منشور اخلاقي محكم راه خود را ادامه مي‌دهد
منشور اخلاقي چيزي نيست كه مخالفان آن بتوانند آن را به زمين بزنند. تاكتيك‌هايي كه مخالفان براي زدن منشور اخلاقي به كار گرفته‌اند، نخ نما شده و كاربردي ندارد.

* مسائل پشت پرده باعث ايجاد منشور شد
واقعيت اين است كه خيلي از مسائل پشت پرده را نمي‌توان به مردم گفت. جرياناتي در فوتبال وجود دارد كه به عنوان واقعيت در اين فوتبال حكمفرما بودند.
بحث منشور اخلاقي از سال 1382، يعني سالي كه محمد دادكان وارد فدراسيون شد، جرقه زده شد. در آن سال‌ها دو جريان، مزاحم كار سالم سازي بودند. يكي جريان رسانه‌هاي زرد بود كه اگر بخواهيم عميق‌تر شويم، بايد به گذشته‌هاي دورتري برويم؛ يعني در دهه 60 كه به دليل جنگ تحميلي، دغدغه اصلي‌ مسئولان نظام دفاع از كشور بود و به ورزش در حد ضرورت نسبي پرداخته مي‌شد. در همان ايام با وجود همه سختي‌ها تيم‌هاي ملي و فدراسيون‌هاي زحمت خود را مي‌كشيدند.
جريان دوم، همان جريان ناشي از اتاق فكر و عقبه پشت پرده جريان رسانه‌اي است؛ يعني مطرح شدن شماري از مربيان كه از طريق همين رسانه‌ها زرد حمايت مي‌شدند. اين جريان حمايتي كاملا هدفمند بود و در همان ايام پول وارد فوتبال شد.

* زد و بند وارد فوتبال شد
در همان سال‌ها گروهي اين مربيان خاص را حمايت مي‌كردند تا هميشه در صحنه باشند. متاسفانه در اواخر دهه 70 و اوايل دهه 80 اين جريان مربيان با يكسري زد و بند‌هايي كه در فوتبال انجام مي‌دادند باعث به وجود آمدن شرايطي ‌شدند كه بازيكنان براي داشتن تيم مجبور به همكاري با اين مربيان مي‌شدند. در اين ميان خيلي از مربيان خوب و بادانش از اين چرخه بيرون مي‌ماندند چون نمي‌خواستند با زد و بند كار كنند. با توجه به اين مسائل پشت پرده بايد چاره‌اي انديشيد مي‌شد كه جلوي اين مسائل گرفته شود. از زمان دادكان به فكر ايجاد منشور اخلاقي بوديم و اصلا يكي از دلايلي كه باعث اختلاف بين دادكان و سازمان تربيت بدني مي‌شد ريشه در همين موضوع داشت. چون مي‌دانستند با ماندگاري دادكان ريشه اين جريانات خشك مي‌شود.

* تباني، باج‌گيري و سوء استفاده از بازيكنان اوج گرفت
يكي از مواردي كه باعث ايجاد منشور اخلاقي شد بحث‌هاي تباني بود كه در گذشته اتفاق مي‌افتاد يا به كارگيري بازيكنان به شكل خاص. مثلا از بازيكني در فلان روزنامه مصاحبه مي‌گرفتند و بعد به مربي مورد نظر خود مي‌گفتند كه بايد اين بازيكن را جذب كند و سپس آن بازيكن پس از عقد قرارداد بايد بخشي از پول خود به خبرنگار آن روزنامه يا دبير سرويس آن پرداخت مي‌كرد.
بعدها دلال‌ها روي كار آمدند. سوء استفاده از بازيكنان و باج گيري از آنان نمونه ديگري از فساد در ايران است. حتي گاهي اوقات ديده مي‌شد كه براي استفاده از بازيكن از او مي‌خواستند كه پول بيشتري بپردازد. در همان سال‌هاي اول رياست دادكان رئيس هيات مديره يكي از باشگاه‌هاي مطرح گفت فلاني كه مربي من است اعلام كرده مبلغي را به روزنامه نگاري بدهم. بنابراين مقداري از اين پول را باشگاه به من بدهد و بعد همان مربي با تك گل‌هاي مشكوك و پنالتي‌هاي مورددار قهرمان شد. علاوه بر آن مسائل محيطي فوتبال نيز باعث ايجاد منشور اخلاقي شد.

* باشگاه‌ها براي بازيكنان برنامه‌اي ندارند
وقتي بازيكني يك‌شبه به پول‌هاي كلان دست پيدا مي‌كند و سپس همان بازيكن بايد به صورت مجردي زندگي كند احتمال ايجاد نادرست وجود دارد. براي اين بازيكنان نه خوابگاهي، نه برنامه آموزشي و نه اوقات فراغت سالمي وجود دارد. در صورتي كه در فوتبال دنيا بازيكنان كاملا با برنامه زندگي مي‌كنند.
در فوتبال ايران بازيكن و مربي پول حرفه‌اي مي‌گيرد اما رفتار حرفه‌اي انجام نمي‌شود. در طول سال‌هاي گذشته شاهد بوده‌ايم بازيكنان خوب ايران با شب نشيني‌هاي بي‌موقع، حضور در قهوه‌خانه‌ها دچار حادثه شدند. آن طيف مخالفي كه با سازمان ليگ و منشور اخلاقي مشكل دارند چطور مي‌گويند ما وارد حريم خصوصي افراد مي‌شويم. در حالي كه در بزرگترين باشگاه‌هاي دنيا رعايت چنين مسائلي واجب است.

* منشور اخلاقي را با موافقت باشگاه‌ها اجرا مي‌كنيم
وقتي پيش نويس منشور اخلاقي نوشته شد رايزني‌هاي مختلفي با ارگان‌هاي حقوقي صورت گرفت. پس از نوشته شدن آن، اين طرح را با باشگاه‌ها در ميان گذاشتيم كه در نظر سنجي‌ اوليه 12 باشگاه موافق، 5 باشگاه ممتنع و يك باشگاه مخالف اجراي آن بودند.
پس از آن منشور را براي ويرايش دوم مورد بررسي قرار داديم و بار ديگر از باشگاه‌ها نظر سنجي‌ كرديم. در مرحله دوم 17 باشگاه موافق و يك باشگاه مخالف اجراي منشور بودند. پس از نظر سنجي از باشگاه‌ها منشور در هيات رئيسه فدراسيون فوتبال تصويب شد و سپس در جلسه دوباره با مديران باشگاه‌ها در همين خصوص بحث‌هايي شد و همه باشگاه‌ها موافق اجراي آن بودند.

* منشور اخلاقي مبتني بر سه اصل حقوقي است
افرادي كه در برنامه‌هاي تلويزيوني شركت و احساس مي‌كنند خيلي بلد هستند و در واقع در حال كلاه گذاشتن بر سر مردم هستند بدانند كه منشور اخلاقي بر 3 اصل حقوقي مبتني است. اول توافق عمومي باشگاه‌ها، دوم شرط ضمن عقد قرارداد كه مربيان و بازيكنان موظف به امضاي فرم‌هاي منشور اخلاقي هستند و سوم اصل منشور اخلاقي فيفا.
در فيفا كميته‌اي به نام اخلاق وجود دارد كه همطراز با كميته انضباطي فيفا است. آنهايي كه ادعاي كارشناسي دارند بهتر است مطالعه كنند و سپس ايراد بگيرند. تعجب مي‌كنم آنهايي كه مي‌گويند قانون بلديم از چه چيز غيرقانوني منشور ايراد مي‌گيرند؟

* در كار قوه قضائيه دخالت نمي‌كنيم
ايراد گرفته شده كه ما در كار قوه قضائيه دخالت مي‌كنيم در حالي كه هر حكمي كه قوه قضائيه صادر مي‌كند آثار جرم و تبعات ناشي از آن مشخص مي‌شود. كسي كه محكوم است و حكمي عليه او داده مي‌شود يكسري آثار را بايد تحمل كند. مثلا اگر فردي در اداره‌اي مشغول به كار باشد و برايش حكم قضايي صادر شده باشد علاوه بر آنكه بايد تبعات آن حكم را بپذيرد در اداره‌اي كه هم كار مي‌كند كميسيون تشكيل مي‌شود و وي را به دليل داشتن حكم قضايي اخراج مي‌كند. اين فرد مي‌تواند در جامعه زندگي كند اما نمي‌تواند كارمند آن اداره باشد. همين موضوع در فوتبال هم حاكم است.
چطور وقتي كارمندي با حقوق 300 هزار توماني شامل چنين قانوني مي‌شود فوتباليستي كه پول بيت المال را مي‌گيرد و به عنوان چهره مدام در رسانه هاي ديداري و نوشتاري مطرح مي‌شود نبايد شامل اين قانون شود؟ بيان چنين مخالفي مغالطه آشكار است. كساني مخالف مي‌كنند كه سكولار، تكنوكرات يا عضو حزب توده هستند. اگر هم مسلمان نباشند اگر قانون را بدانند چنين حرفي نمي‌زنند.
كسي كه هزينه فوتبال را مي‌دهد چه بخش خصوصي چه بخش عمومي حق دارد بگويد بازيكن فاسد اخلاق را نمي‌خواهم، بازيكني كه به ناموس مردم نگاه مي‌كند نمي‌خواهم. بازيكني كه هر شب در كلانتري به دليل بدمستي بازداشت مي‌شود و صلاحيت ورود به فوتبال را ندارد يا آن مربي كه دنبال تباني، حق حساب گرفتن از بازيكن است را نمي‌خواهم.

* منشور اخلاقي كسي را محروم نمي‌كند
هر بازيكني كه مي‌خواهد وارد مجموعه يك تيم شود بايد شرايط منشور اخلاقي را داشته باشد. اين شرايط به طور مثال اين است كه معتاد نباشد، سوء شهرت نداشته باشد و سوء پيشينه اخلاقي نداشته باشد.وقتي اكثر بازيكنان مي‌توانند منشور اخلاقي را رعايت كنند بازيكني كه اين شرايط را ندارد اخلاق خود را اصلاح كند. منشور اخلاقي كسي را محروم نمي‌كند بلكه به كسي كه شرايط اخلاقي منشور را نداشته مجوز حضور در آن تورنمنت را نمي‌دهد. وقتي كسي نمي‌تواند در تورنمنتي وارد شود چطور محروم مي‌شود؟ بهتر است بازيكنان و مربيان مواظب رفتار خود باشند.

* اولين شرط مربيگري تبعيت از قانون است
مربي يعني معلم. او مي‌خواهد به شاگردش چه چيزي را ياد دهد؟ اولين شرط مربيگري تبعيت از قانون است و اولين شرط مربي شدن داشتن جسمي سالم است. وقتي از مربيان خواسته مي‌شود تست اعتياد بگيرند فقط به خاطر حفظ سلامت خود و شاگردانشان است. مربي و بازيكن تافته جدا بافته از جامعه نيستند. هر مربي كه از انجام تست اعتياد طفره مي‌رود معلوم است كه از قانون تبعيت نمي‌كند و اولين شرط مربيگري را ندارد. كسي كه پول خود را از فوتبال مي‌گيرد بايد اين شرايط را بپذيرد.
در برنامه‌هاي تلويزيوني كه آدم‌هاي مخالف در اين باره صحبت كردند و از گرفتن تست اعتياد گله مند بودند ممكن است جزو كساني باشند كه از اين تست سالم بيرون نيايند. البته نظر همه براي ما قابل احترام است. حتما كسي كه نظر مي‌دهد دليل خاص خود را دارد اما فدراسيون قانون را اجرا مي‌كند.

* حضور فردي با طرز رفتار و برخورد مشخص در سيما
منشور اخلاقي يك تفاهم نامه است كه در حال نهادينه‌ شدن است و براي پاك سازي فوتبال انجام مي‌شود. منشور اخلاقي مي‌خواهد از فوتباليست‌هاي با اخلاق ارزشي و خوش رفتار دفاع كند. متاسفانه برخي رسانه‌هاي ما چه نوشتاري و چه ديداري و گفتاري به دلايل خاص كه البته قابل احترام است فقط جنبه‌هاي منفي را براي جذب مخاطب تبليغ مي‌كنند و سراغ 2 يا 3 مربي خاص مي‌روند. از مهندس ضرغامي اين گلايه را دارم كه چرا نبايد در برنامه‌هاي ورزشي تلويزيوني افرادي مثل غلامحسين پيرواني، كريم باقري، محرم نويدكيا، فرشيد طالبي، محمود ياوري، داوود مهابادي، مجيد جلالي و ... مطرح شوند؟ در هفته گذشته در برنامه "ورزش از نگاه دو " با پيشينه خاص مجري كه براي همه طرز رفتار و برخوردش شناخته شده، دو نفر خاص حضور داشتند؟

* پدرخوانده‌ها نمي‌توانند جريان سازي كنند
پدر‌خوانده‌هاي ورزش ايران فكر مي‌كنند با اين جريان سازي بحث مبارزه با ناهنجاري‌هاي فوتبال را سوخت مي‌كنند اما آنها بدانند كه قطعا چنين اتفاقي نمي‌افتد. از ضرغامي مي‌خواهم با رسالت خودش و ترويج ارزش‌هاي اخلاقي و رفتاري در ورزش فوتبال بيشتر توجه كند. البته من دو سه بار با گروه ورزش صدا و سيما جلسه داشتم. آنها انسان‌هاي ارزشمندي هستند اما از دعوت ميهمان خاص يكي يا دو تا از برنامه‌هاي ورزشي انتقاد جدي دارم. از ضرغامي خواهش مي‌كنم با وجود گرفتاري‌هايي كه دارد يك كارگروه مشخص كند و برنامه‌هاي يك سال گذشته برنامه‌هاي مختلف تلويزيوني را بررسي كند و در صورت صلاحديد براي اصلاح بعضي از اين برنامه‌هاي ورزشي دستورات جدي‌تري ابلاغ كند.

* مجري برنامه ورزش از نگاه دو در اشتباه است
اگر مجري برنامه ورزش از نگاه دو فكر مي‌كند با دعوت از افراد خاص به شكل هدفمند مي‌تواند جلوي اين حركت اصلاحي را بگيرد به شدت در اشتباه است. البته در آينده نزديك پشت پرده پدر خوانده‌هاي ورزشي و برخي از مجريان رسانه‌اي در عدم صعود تيم ملي فوتبال ايران به جام جهاني 2002 و 2010 براي مردم بيان خواهد شد. از سازمان محترم بازرسي كل كشور، دفتر ويژه پيگيري و بازرسي سازمان تربيت بدني و مراجع ذيربط درخواست مي‌كنيم كار گروه‌ ويژه‌اي مامور كنند و قراردادهاي برخي از بازيكنان و مربيان را و نوع عملكرد آنها را به شكل خاص بررسي كنند و واقعيت‌ها را هر چه بود به مردم بگويند. منشور اخلاقي با قدرت در فدراسيون فوتبال اجرا مي‌شود. كليه اهالي فدراسيون تاكيد دارند و با اين جو سازي‌ها و با جنگ رواني هيچ گونه عقب نشيني صورت نمي‌گيرد.

نازنين
11-21-2009, 07:16 PM
حرف زياده كو عمل !!!!!!

red girl
11-21-2009, 07:34 PM
اره نازی نازی منشورشونم به درد عمشون میخوره..
نشستن اون بالا هی تز میدن!
اگه منشور واقعی بود الان بخش اعظم فوتبالیستا محروم بودن.

red girl
11-22-2009, 12:48 AM
كافه پنالتي
آفتابه‌نويس

منشور اخلاقي خيلي چيز خوبي است. منشور اخلاقي مثل قدم زدن زير باران و در كنار دريا به همراه نامزدتان است. البته آخرش مي‌تواند به اينجا ختم شود كه شما داريد زير باران و دركنار دريا به همراه نامزدتان قدم مي‌زنيد و حرف‌هاي گل و بلبل‌دار به هم تحويل مي‌دهيد بعد ناگهان سيل مي‌آيد و نامزدتان را پرت مي‌كند و مي‌اندازد دم در خانه رقيب عشقي‌تان!! مي‌بينيد منشور اخلاقي چقدر چيز خوبي است. لذا چون نويسندگان منشور بخشي را هم به خبرنگاران اختصاص داده‌اند ما هم چند بند ديگر به آن اضافه مي‌كنيم تا كامل‌تر شود. اين چند بندي كه اضافه كرده‌ايم حاصل ميليون‌ها ساعت فكر و تحقيق و تلاش است. آن را دست كم نگيريد. دست زياد بگيريد.
بند الف: هيچ خبرنگاري حق ندارد بدون هماهنگي با سازمان ليگ با هيچ بازيكن يا مربي‌اي مصاحبه كند. لازم است قبل از مصاحبه نامه‌اي مكتوب به سازمان بنويسد و اگر سازمان ليگ تشخيص‌ داد آن وقت اقدام به مصاحبه كند. لازم است بدانيد مدت زمان مورد نياز براي پاسخگويي به درخواست‌ شما بين 40 تا 45 روز است. البته اگر مشكل خاصي پيش نيايد.
بند ب: خبرنگاران ورزشي آزادند هر چي دلشان مي‌خواهد بنويسند به جز نوشتن در خصوص مربيان، بازيكنان، مديران و وضعيت فوتبال. ولي اگر خواستند آزادند كه مثلا بنويسند: «توپ‌ حالا توي دروازه رفت» يا «حالا كرنر از جناح چپ» يا همچين چيزهايي.
بند ج: عكاسان حق ندارند هي زرت و زرت از بازيكنان عكس بيندازند. از كجا معلوم فردا از اين عكس‌ها سوءاستفاده نشود. مگر خودتان پدر و برادر نداريد كه مي‌رويد از مردهاي غريبه عكس مي‌گيريد!
بند د: خبرنگاران و گزارشگران نبايد بدون هماهنگي با سازمان ليگ اقدام به كارهايي چون ازدواج، خريد از فروشگاه سر كوچه، عاشق شدن، حمام رفتن و يا مسافرت نمايند. مديران ليگ بايد همه چيز را به دقت زير نظر داشته باشند بالاخره! بند ه: اصلا خبرنگار حق ندارد خبرنگار باشد مگر در مواردي كه سازمان ليگ تشخيص دهد.
بند و: اصلا به خبرنگاران چه مربوط است كه بخواهند در مورد مشكلات فوتبال بنويسند؟ اگر راست مي‌گويند بروند اول مشكلات زندگي خودشان را حل كنند. زن و بچه‌شان گرسنه است آن وقت گير داده‌اند به مشكلات فوتبال. برويد خودتان را درست كنيد. مسخره‌اش را در آورده‌ايد ديگر. آقا اصلا هيچ خبرنگاري حق نوشتن در مورد فوتبال را ندارد. بروند از مسايل ديگري چون افزايش قيمت آفتابه بنويسند كه ما مجبور نباشيم آفتابه را با چنان قيمتي بخريم و بگذاريم توي مستراح ورزشگاه!

red girl
11-22-2009, 12:50 AM
وقتي همه منشوري‌ها و خطاكاران سر از آنجا درمي‌آورند
ليگ يك دارالتاديب نيست

1 - آنجا دنيايي ديگر است. اگر ليگ‌برتر هر لحظه زير ذره‌بين رسانه‌ها قرار دارد و حتي عكس بازيكني با انگشتي در بيني روي جلد مي‌رود و پيانو گوش دادن فوتباليست‌ها تبديل به خبر مي‌شود آنجا اتفاقات به شكل ديگري مي‌آيند و مي‌روند و كسي نمي‌فهمد. ليگ يك سرشار از رفتارهاي عجيب و غريب و بازي‌هاي عجيب و غريب‌تر است. به آمار تيم‌هاي حاضر دقت كنيد. 28 تيم در قالب دو گروه،مسابقاتي بسيار پر‌فشار را پشت‌سر مي‌گذارند تا در نهايت دو تيم به ليگ‌برتر صعود كنند. قصه‌هاي زيادي از ليگ يك شنيده‌ايم. قصه‌هايي كه بعضي وقت‌ها بدجوري بوي گند مي‌دهند و چون رسانه‌ها در پيگيري آدم‌ها و اخبار آدم‌هاي ليگ يك چندان جدي نيستند كمتر كسي به اين بوي گند توجه مي‌كند. هر چند گاه دل آدم به خاطر اين نگاه بدبينانه مي‌سوزد. ليگ يك چيزهاي خوبي هم دارد و مي‌توان ديدشان.
2 - جغرافياي فوتبال ايران تنها محدود به 18 تيم ليگ‌برتر و چند شهر سوگلي نيست. آدم‌هاي ديگري هم در مويرگ‌هاي اين جغرافيا به دنبال نشان دادن توانايي‌هاي خود هستند تا داد بزنند؛ «آي... اين منم. من.»
ليگ يك به بچه‌هاي شهرهايي چون دورود، رفسنجان، يزد، بندر‌عباس، اراك، سيرجان و خرم‌آباد اين امكان را مي‌دهد تا به بهانه مسابقات فوق شانس خود را براي «ستاره‌سازي» بيازمايند. شايد هيچ‌گاه نفهميده باشيم ليگ يك براي شهرهايي كه هيچ‌گاه فرصت در «كانون بودن» را نداشته‌اند چه نعمتي است. اگر اهواز، شيراز، تبريز، تهران، اصفهان و كرمان به واسطه حضوري مستمر در ليگ‌برتر وجهه‌اي كشوري يافته و حتي حالا ديگر مي‌توان بافت فرهنگي و رفتارهاي جمعي ساكنان آنها را تحليل كرد، ليگ يك آغازي براي به ميدان آمدن چهره‌هاي جديد با فرهنگي «نو معرفي» خواهد بود. يعني حداقل باعث مي‌شود عنصر «فراگيري فوتبال» «را بهتر درك كنيم و جغرافياي محدودي براي اين ورزش در ايران نسازيم. به عبارتي ليگ يك، مهمترين دروازه ورود به دنياي حرفه‌اي‌ها در كشور و البته زنده نگه داشتن چرخه كشف استعداد در مناطق مختلف است. آنگاه ما با اين ليگ چه مي‌كنيم؟ پاسخ تلخ است. تلخ.
3 - مجريان منشور‌اخلاقي ابتدا به شكلي رسمي يا غير‌رسمي يك مربي را محروم مي‌كنند و بعد حكم به تبعيد او مي‌دهند. آن هم كجا؟ ليگ يك جايي كه قرار است «پشتوانه‌ساز» فوتبال حرفه‌اي ما باشد. آنها ليگ يك را با دارالتاديب اشتباه گرفته‌اند. اگر تصور شود اين «نزول شأن» براي مربيان خاطي تنبيه مناسبي است آنگاه اوضاع را خراب‌تر كرده‌ايم. آنگاه همه‌چيز براي افزايش بوي گندي كه گفته شد فراهم مي‌گردد. آنگاه همه‌چيز براي افزايش بوي گندي كه گفته شد فراهم مي‌گردد. آنگاه به خودمان و جغرافياي فوتبال فحش داده‌ايم. آنگاه اعتراف كرده‌ايم ليگ يك، ليگ خلافكاران است. اين باور غلط ناخودآگاه به مويرگ‌هاي شهر تزريق مي‌شود و بچه‌هاي دورود، اراك، رفسنجان، سيرجان و... شك مي‌كنند كه نكند واقعا درگير فوتبالي «لجن مأبانه» هستيم و خودمان نمي‌دانيم! فضاي فوق سرخوردگي عمومي را به دنبال خواهد داشت. به همين راحتي. تبعيد آدم‌هايي كه به زغم سازمان ليگ مشكلات اخلاقي و يا رفتاري دارند به ليگ يك، تهمت زدن به مردم و فوتبال مناطق درگير سطح دوم فوتبال ايران خواهد بود.
4 - بهتر است اسم نياوريم. همه مي‌دانند مربيان تبعيدي‌ها چه كساني هستند؟ مربياني كه اتفاقا دانش فني مناسبي دارند و با محكوم شدن علني حالا تنها مجاز به فعاليت در ليگ يك هستند. اگر مجرميت آنان را از نگاه سازمان ليگ محرز بدانيم فرستادن گروهي با اين خصيصه اخلاقي به سطح دوم فوتبال ايران فراهم كردن بستري مناسب براي ادامه فعاليت حاشيه‌ساز آنان بدون نظارت دقيق رسانه‌اي است. اين گروه ده‌ها جوان را تعليم خواهند داد و فرصتي براي تاثيرگذاري بر بخش عمده‌اي از جامعه فوتبالدوست شهري كه به آن تبعيد شده‌اند به دست مي‌آورند. چه كسي پاسخ گسترش بد اخلاقي احتمالي آينده را مي‌دهد؟ ليگ يك با توجه به تنوع جغرافيايي و فرهنگي موجود در آن مي‌تواند يك بهشت باشد و البته مي‌تواند نوعي جهنم نيز لقب بگيرد اگر...

red girl
11-22-2009, 12:50 AM
این نویسنده های گل چه قلمی دارناااااا !!!!!!!

red girl
11-22-2009, 01:20 AM
http://www.myup.ir/images/gchahn31ru04wg19n6y.png

red girl
11-22-2009, 02:22 PM
تعلل و سكوت مديريت ارشد صداوسيما همچنان ادامه دارد؟
حمايت سايت‌هاي بيگانه از مواضع مجري شبكه دو سيما
در شرايطي‌كه مديريت ارشد صدا وسيما در قبال انتقادات اصولگرايانه سكوت پيشه كرده، سايت‌هاي بيگانه هم از مجري برنامه ورزشي شبكه دو سيما حمايت كردند.

http://media.farsnews.com/Media/8709/Images/jpg/A0560/A0560722.jpg

به گزارش خبرنگار ورزشي خبرگزاري فارس، پس از آنكه حضور مربياني منشوري در برنامه ورزشي شبكه دو سيما با واكنش رسانه‌هاي اصولگرا همراه شد و موجي از اعتراض را به همراه داشت، پايگاه خبري گل كه غير ايراني است، به حمايت از اين برنامه و مجري آن پرداخت. البته اين سايت، در قبال حركت‌هاي اصلاحي حوزه فرهنگي فوتبال، موضع‌گيري‌هاي منفي مي كند كه خود گوياي ماجرا است.
در متن خبر اين سايت كه مركز و منابع مالي آن نامشخص است، آمده است: "رييس ستاد منشور اخلاقي فدراسيون فوتبال با انتقاد از برنامه ورزش از نگاه دو كه سه مربي به اصطلاح منشوري را به استوديوي خود دعوت كرده بود از افشاي نقش پدرخوانده‌هاي ورزشي و برخي از مجريان رسانه‌اي در باز ماندن تيم‌ملي از مسابقات جام‌جهاني در آينده نزديك خبر داد. "
در ادامه عنوان شده است: "اتهامات صريح رئيس كميته فرهنگي فدراسيون فوتبال به مجري برنامه "ورزش از نگاه دو " در حالي مطرح مي‌شود كه گفت‌و‌گو بين جهانگير كوثري و مهمانان برنامه از دايره مسائل فني خارج نشد. كوثري در مورد حرف و حديث‌هاي موجود پس از اجراي برنامه هفته گذشته‌اش مي‌گويد: "حمله به برنامه "ورزش از نگاه دو " از حدود چهار ماه پيش كليد خورد. تعدادي از مسئولان فدراسيون فوتبال قصد داشتند خبرنگاران را هم در تيررس منشور اخلاقي قرار بدهند اما به آنها گفتم كار خبرنگاري صنف و تشكيلات مستقلي دارد و عملكرد خبرنگاران هيچ ارتباطي به منشور اخلاقي ندارد. بعد از مخالفت‌هاي من با عزيزمحمدي و سردار جعفري، آنها از هر فرصتي براي حمله به بنده استفاده مي‌كنند. "
در آخرين بخش مطلب اين سايت غير ايراني آمده است: "كوثري درباره دعوت از چهره‌هايي كه به‌زعم حجت الاسلام عليپور از مربيان منشوري و مورددار فوتبال قلمداد مي‌شوند، مي‌گويد: "اگر حضور مربيان مطرح و زحمتكشي مثل فيروز كريمي، ميثاقيان و دست‌نشان برخلاف قانون بود ما با معذورات خاص مواجه مي‌شديم اما مسئولان صداوسيما و حراست هيچ‌گونه مخالفتي با اين موضوع نداشتند. علاوه بر اينكه ما در طول برنامه فقط در مورد كيفيت ليگ دسته اول و مسائل فني اين مسابقات گفت‌و‌گو كرديم. "
اينكه چه اتفاقي موجب مي‌شود تا مجري ماركوپولوي شبكه دو سيما (لقبي كه سايت‌هاي اصولگرا به وي نسبت داده اند)، با يك سايت بيگانه كه عقبه آن نامشخص است به گفت و گو بپردازد، در ابهام است.
به نظر مي رسد، امور ورزشي در شبكه دو سيما از نظارت مديران آن خارج شده كه چنين اتفاقاتي روي مي‌دهد. شايسته است، مديريت ارشد سازمان صدا و سيما در قبال حساسيت‌ها و انتقادات جريان اصولگراي ورزش چاره اي بينديشد و خود وارد عمل شود تا بيش از اين، وضعيت بغرنج نشده و انتقادات دامنه دارتر نشود.

red girl
11-22-2009, 02:35 PM
""""" مــــــــتن جالــــبیه"""""""""
شما در فوتبال چه مي‌كني آقاي عليپور؟
نويسنده : حجت‌الاسلام محمدحسين معزي سايت خبر

بحث تخصصي‌ شدن امري پذيرفته شده و بديهي است. پزشكي، حقوق، سياست، فرهنگ، امور فني، شاخه‌هاي گوناگون علمي‌و... اينها هر‌كدام متخصصان خود را مي‌طلبند. متاسفانه در جامعه ما هر‌ كسي در هر امري كه لازم مي‌بيند ورود مي‌كند آن هم بدون آنكه خود را متخصص بداند و شديد و غليظ اظهار راي مي‌كند . البته علاقه داشتن و پيگيري اخبار منافاتي با تخصص داشتن ندارد. از همين باب است كه من هم مثل هزاران علاقه‌مند ديگر فوتبال را در حد اخبار و ديدن بازي‌ها دنبال مي‌كنم و برنامه نود را هم از همين باب مي‌بينم كه تا حدودي برايم جذاب است. سعي هم مي‌كنم در حد معلوماتم آن هم در حد اخبار به اظهارنظر بپردازم. بعيد مي‌دانم تا اينجا هم كسي اشكالي بگيرد. اگر ما طلاب معتقديم هر ‌كسي بدون تخصص كافي حق ورود به مباحث ديني را ندارد، فوتبالي‌ها هم حق دارند چنين سخني بگويند. حق دارند و به جا هم حق دارند، اما ظاهرا در فوتبال پديده‌اي كه شايع شده اين است كه هر كس دستش به قدرت مي‌رسد خود را صاحب راي مي‌داند، البته اين مشكل فوتبال نيست. امروزه هم فقيه زياد داريم، هم پزشك، هم سياستمدار و هم فرهنگي، اظهارنظر هم كه مالياتي بر عهده گوينده نمي‌گذارد.

در برنامه اخير نود بحثي تخصصي در خصوص منشور‌اخلاقي در ميان اهل فوتبال در گرفته بود كه متولي آن روحاني‌اي بود كه بحثي در خصوص قوانين فوتبال و فيفا و باشگاه‌ها مي‌كرد و من حيران كه ايشان اين وسط چه مي‌كند؟ من به عنوان ناظر آن هم از طايفه‌ روحانيت و اهل آن وقتي به پديده‌اي به نام آقاي عليپور مي‌رسم اين سوال در ذهنم شكل مي‌گيرد كه اين آقا اگر يك روحاني است چرا فوتبالي است‌ و اگر يك فوتبالي است با لباس روحانيت در مسند فوتبال چرا قدم مي‌گذارد؟ قبول، شايد خوب فوتبال بازي كند و دوستاني از اهالي فوتبال و دوستاني در مسند قدرت فوتبال دارد، اما اين حرف‌ها به جاي خود، مردم وقتي يك روحاني را مي‌بينند توقع دارند در حول تخصصي كه كسب كرده‌ است سخن بگويد‌. احكام، اخلاق و اعتقادات و امور مربوط به علوم ديني، اما وقتي به قول‌ آقاي قرائتي پيچ تلويزيون را مي‌چرخانند و يك روحاني را مي‌بينند كه دارد در مورد فوتباليست‌ها و فوتبال حكم مي‌كند چه قضاوتي مي‌كنند؟ آيا قضاوت نمي‌كنند كه اين آقا در امر به ظاهر تخصصي خودش بهره‌اي ندارد و وارد عرصه فوتبال گشته و در قدرت حاكم بر فوتبال، ابراز قدرت مي‌كند؟ اين درست مثل اين مي‌ماند كه پزشكي را با شهرت به سابقه پزشكي‌اش بياورند و احكام را از او سوال كنند يا مهندس مكانيكي را بياورند و از او راجع به چالش‌هاي اعتقادي بپرسند. من روحاني در حوزه قم چه خواهم گفت ؟ پس يك فوتبالي هم حق دارد با ديدن اين آقاي محترم چنين سوالي برايش پيش بيايد كه يك روحاني بر مسند قدرت فوتبالي، چه معني مي‌تواند داشته باشد؟

نمي‌دانم و يقين هم ندارم ولي ممكن است يك‌وقت به ذهن خطور كند كه اين آقا ملعبه ‌دست يكسري از افراد قرار گرفته‌ كه در پس لباس مقدس روحانيت او كارهايي را پيش ببرند و دست آخر هم طلب مغفرت پدر و مادر روحانيت هم نصيب او و هم سلكان او گردد، اما مي‌توان چنين راهكاري ارايه كرد كه اين آقا اگر متخصص فوتبال است و قاعدتا از درس و بحث طلبگي و امور در شأن لباس روحانيت فاصله گرفته است اين لباس مقدس را از تن دربياورد و مثل ديگر اهالي فوتبال، اجتهاد فوتبالي كند، هيچ مانعي هم ندارد و در گذشته و حال هم بوده‌اند افرادي از روحانيت كه به واسطه امور مختلفي از اين سلك كناره گرفته‌اند. بخواهيم يا نخواهيم بر تن داشتن اين لباس مقتضيات خود را دارد و همانطور كه آقاي شريفي رييس كميته انضباطي فوتبال مي‌گويد اگر فوتباليستي از چراغ قرمز عبور كند و بي‌احترامي به قوانين كند او به جامعه فوتبال توهين كرده است كه اين هم بايد در آن تامل كرد. يك روحاني هم اگر از حد و حدود و شأن روحانيت فراتر رود، به جامعه روحانيت و اعتقاد اصيل مردم به اين سلك توهين نموده و بايد مورد بازخواست قرار گيرد. البته ما به اين حاشيه‌هاي هر روزه عادت كرده‌ايم.

red girl
11-22-2009, 02:37 PM
دعواهاي مضحكي كه دوباره زنده شده‌اند
طناب تحجر، از منشور اخلاقي تا سكولاريسم!

1) حجت‌الاسلام والمسلمين عليپور – كه ظاهرا مجبوريم تا اطلاع ثانوي و تا روشنگري فدراسيون فوتبال پيرامون سمت ايشان، وي را به عنوان دبير منشور اخلاقي(!) بشناسيم – در تازه‌ترين ادعاي خود، مخالفان منشور اخلاقي را از سه قسم خارج ندانسته است؛ سكولار، تكنوكرات و يا توده‌اي! بله، حيرت‌انگيز است، اما عليپور در گفت‌وگويي جدي و رسمي، اعلام كرده است كه از نظر او، هر كس با منشور مخالفت دارد، جزو يكي از اين سه دسته است!
2) دقيقا به آن چيزي كه هيچ اثري از آثارش در ادبيات امثال آقاي عليپور وجود ندارد، «ظرفيت تحمل صداي مخالف» اطلاق مي‌شود. اينكه فقط «من» حقم و هر چيزي غير از آنچه «من» مي‌پندارم و «من» مي‌گويم و «من» مي‌خواهم، همه يكسره باطل است، گفتماني را تشكيل مي‌دهد كه سال‌هاست در جوامع مترقي رو به غروب نهاده و ردپايي از آن وجود ندارد. آنچه امروز در تعاملات اجتماعي حرف اول را مي‌زند، توافق و گرايش به سمت همزيستي مسالمت‌آميز است. آدم‌ها ياد گرفته‌اند به پاس آنكه در عوض يك زبان، دو گوش دارند، دو برابر آنچه مي‌گويند بشنوند و به ديگران مجال ابراز عقيده و اظهارنظر بدهند. امروز به ندرت مي‌توان در جهان، مكتبي را يافت كه در آن آزادي عقيده محترم نباشد و كسي به خاطر تفكراتش مورد هجمه قرار بگيرد. با اين اوصاف، بسيار جاي شگفتي و البته تاسف است كه مسوول منشور اخلاقي سازمان ليگ، در مواجهه با منتقدان پرشمار منشور، چنين سياستي را در پيش گرفته و به آنها القاب آنچناني مي‌چسباند.
3) شايد عليپور تازه يك كتاب سياسي خوانده يا پاي يك برنامه سياسي تلويزيون نشسته كه پس از برخورد با برخي كلمات شتيل و خوش‌آب و رنگ، به سرعت و در اولين مصاحبه‌اش مبادرت به خرج كردن اين واژه‌ها كرده است! با اين حال بايد به عرض استاد برسانيم كه مخالفت با منشوري كه سراپا كذب است و هزار ايراد ريز و درشت دارد، هيچ ربطي به سازمان توده نمي‌تواند داشته باشد! اي كاش عليپور كمي بيشتر توضيح مي‌‌داد كه سكولاريسم – به معناي جدايي دين از سياست – چه ارتباطي به فوتبال دارد كه وي، مخالفان منشور را متصف به اين صفت مي‌كند؟ آيا كساني كه عالمانه به سازمان ليگ توصيه مي‌كنند ليگش را بچرخاند و كاري به ريش و سبيل خلق خدا نداشته باشد، سزاوار تحمل چنين انگي هستند؟ از همه جالب‌تر اما «تكنوكرات» خواندن مخالفان منشور توسط عليپور است. نمي‌دانيم كجاي اين كلمه به فحش شباهت دارد كه اين مسوول محترم آن را نثار منتقدان منشورش كرده، اما حدس مي‌زنيم با توجه به معنا و مفهوم تكنوكراسي كه دلالت بر «فن‌سالاري» دارد، عليپور نگران اين شده كه طرفداران اين عقيده از وي بپرسند «تو در فوتبال چه مي‌كني»؟! هر چه هست اما، آنچه واضح به نظر مي‌رسد اين است كه سخنان اخير عليپور چندان مبناي عقلاني ندارد و هيچگاه نمي‌توان كساني را كه از منشور من درآوردي دوستان ايراد مي‌گيرند، لائيك، فن‌سالار يا از همه مسخره‌تر «توده‌اي» قلمداد كرد!
4)‌دنيا چهار نعل جلو مي‌رود و ما انگار توي اين فوتبال، تا خرخره در عقبگردي تاريخي فرو رفته‌ايم و گام به گام پسرفت مي‌كنيم. جنگ اول امروز جهان، بر سر گامي پيش رفتن است و ما اينجا، هر روز يك سري دعواي مضحك تاريخ مصرف گذشته را از سر مي‌گيريم. يك روز گيس و گيس‌كشي «من جنوب شهري‌ترم يا تو» دوباره زنده مي‌شود و روزي ديگر، دوران بهتان زدن به مخالف و تهمت روانه كردن به سمت منتقد احيا مي‌شود. راستي در منشور اخلاقي كذايي بندي، ماده‌اي، تبصره‌اي چيزي براي مقابله با آدم‌هاي متحجر و واپس‌گرا وجود ندارد.

""""بچـــه ها ایــــن مطالب بــــا کنــایه ســایت گل رو حــتما بخونیـــد""""

PeRsPoLiSi_2atishe
11-22-2009, 03:43 PM
مجيد جلالي:منشور اخلاقي را غير ورزشي ها نوشته اند

سايت گل- جلالی این ادعا را در مورد نحوه اجرای منشور اخلاقی به زبان مي آورد. او از این‌كه كمیته انضباطی و سازمان لیگ هر دو می‌خواهند مجری منشور اخلاقی باشند و هیچ كدام هم كوتاه نمی‌آیند كه مسئولیت‌های آن را به دیگری واگذار كنند، ناراحت است و ادامه می‌دهد: «فدراسيون به تنهايي نمي‌تواند درخصوص اين مسائل تصميم‌گيري کند و بايد سازمان‌هاي قدرتمند ديگري همچون سازمان تربيت‌بدني و حتي دولت در اين موضوع دخالت کنند. البته بايد از ورود قدرتمندانه فدراسيون فوتبال هم در اين موضوع قدرداني شود.» او از خود منشور هم ایراد می‌گیرد و در مورد نویسندگان آن كه غیر ورزشی هستند می‌گوید: «اين موضوع كه منشور اخلاقی را غیر ورزشی‌ها نوشته‌اند يکي از ايرادهاي منشور است اما به جاي انتقاد بايد براي برطرف کردن نواقص منشور به دنبال طرح‌هاي جديد باشيم که اين امر مي‌تواند به فوتبال ما بسيار کمک کند.» جلالی با خود منشور مخالف نيست بلكه مخالف برخی از بندهای عجیب و غیرمعقول آن است: «اگر معتقديم فوتبال ايران مشکل دارد، بايد منشور اخلاقي را بپذيريم، چرا كهمنشور بحث مهمي است که در فوتبال ايران مطرح شده است. به نظرم تنها باید ضعف‌های منشور را برطرف كنیم.»

PeRsPoLiSi_2atishe
11-22-2009, 05:07 PM
ملاحي: مخالفان منشور اخلاقي از دسته بي‌خبران جامعه هستند
خبرگزاري فارس: عضو هيات رئيسه سازمان ليگ گفت: افرادي كه با منشور اخلاقي مخالفت مي‌كنند، جز بي‌خبران جامعه هستند.
http://media.farsnews.com/Media/8808/Images/jpg/A0762/A0762919.jpg

كريم ملاحي در گفت و گو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري فارس، اظهار داشت: با توجه به فضايي كه در كشور ما وجود دارد و اولويت‌بندي با مسايل فرهنگي و ارزش گذاري، تنظيم منشور اخلاقي ضروري است.
وي ادامه داد: در فضاي بزرگي مانند فوتبال كه با پديده‌هايي مانند دلاليسم، سياه نمايي و برخي مواقع موارد ضد اخلاقي مواجه هستيم، نياز به راهكارها و آئين نامه‌هايي داريم. منشور اخلاقي مي‌تواند فضايي در فوتبال ايجاد كند تا محيط اين ورزش را پاك نگه داريم. بنابراين، امروز فوتبال كشورمان نيازمند منشور اخلاقي است؛ هرچند امكان دارد اين منشور اشكالاتي هم داشته باشد كه البته قابل رفع است.
عضو هيات رئيسه سازمان ليگ تاكيد كرد: آنهايي كه با اصل منشور اخلاقي مخالفت مي‌‌كنند، در گروه بي‌خبران جامعه هستند. اميدوارم اين مخالفت‌ها از روي غرض ورزي نباشد و به دليل ناآگاهي باشد.
مدير عامل باشگاه پاس همدان در مورد اشكالات منشور اخلاقي، گفت: هيات رئيسه سازمان ليگ مدعي نيست كه منشور اخلاقي بدون اشكال است. از هر اشكالي كه به طور مستدل وارد شود، هيات رئيسه استقبال مي‌كند.

red girl
11-23-2009, 08:06 PM
منتقدان،جواب اتهام‌هاي دبير منشور اخلاقي را اينگونه مي‌دهند
شكايت از عليپور در دادگاه ويژه روحانيت

مناظره دو ساعته مجري و طراح منشور اخلاقي با منتقدان اين طرح جنجالي در برنامه نود، نتوانست آتش اختلاف بر سر نحوه پياده كردن آن را فرو بنشاند و يك هفته پس از آن بحث شبانه تلويزيوني، انتشار مصاحبه‌اي تند از حجت‌الاسلام عليپور كه دبير منشور خوانده شده، اتهام‌هاي سنگيني را متوجه مخالفان كرد كه طبيعي بود بدون پاسخ نخواهد ماند. واژه‌هايي نظير توده‌اي، سكولار و يا «تكنوكرات!» در مصاحبه اين روحاني براي حمله به منتقدان به كار رفت و نكته حقوقي اين گفت‌وگو، عدم به كاربردان پسوند «بعضي‌ها» بود كه معمولا در چنين مصاحبه‌هايي به كار برده مي‌شود. به اين ترتيب، تهمت‌ها و صفت‌ها به طور فراگير براي همه مخالفان كاربرد پيدا كرد تا موجي عليه عليپور شكل بگيرد.
چهره‌هايي نظير دكتر محمد دادكان، مهندس واعظ‌آشتياني، امير‌حاج رضايي، قاضي عبدالرحمان شاه حسيني، كاظم اوليايي، دكتر آقايي نيا و مجيد جلالي چهره‌هايي بودند كه بدون داشتن نفع شخصي و گروهي در مخالفت با طرح منشور اخلاقي اظهار‌نظر كرده بودند و حالا چنان اتهام‌هاي تندي نثار آنها مي‌شود. ديشب از يك منبع موثق شنيديم كه عده‌اي از كارشناسان و بزرگان طي جلسه‌اي خصوصي تصميم گرفتند عليه عليپور در دادگاه ويژه روحانيت طرح شكايت كنند اما اين شكايت را رسانه‌اي نكنند. نام عليپور پيش از اين در پرونده مسايل فرهنگي ايران پس از جام‌جهاني 2006 هم مطرح شده بود. در همين حال كفاشيان رييس فدراسيون فوتبال در يك محفل خصوصي گفته اين روحاني، هيچ سمت و جايگاه رسمي در فدراسيون فوتبال ندارد. موضوعي كه از سوي مقامات رسمي سازمان در دوره علي‌آبادي هم اعلام شده بود.

red girl
11-23-2009, 08:21 PM
http://www.myup.ir/images/1d8imhorhibb9gkhe.png

PeRsPoLiSi_2atishe
11-25-2009, 10:26 AM
عليپور:ضرغامي هم با منشور موافق است

سايت ارتش سرخ: حجت‌الاسلام علیرضا علیپور دبیر ستاد منشور اخلاقی از ملاقات خصوصی اعضای ستاد منشور اخلاقی فدراسیون فوتبال با عزت‌ا... ضرغامی خبر داد و گفت که ضرغامی هم از اجرای منشور اخلاقی حمایت کرده است: «در حاشیه یکی از جلسه‌هاي فرهنگی با رئیس سازمان صدا و سیما گفت‌وگویی خصوصی انجام دادیم و اتفاق‌هاي اخیر را برای وی تشریح کردیم تا وی در جریان عملکرد برخی مجریان ورزشی در رسانه ملی قرار گیرد. در نهایت وی از پی‌گیری ویژه خبر داد و اعلام کرد رسانه ‌ملی به عنوان یکی ارکان تأثیرگذار جامعه از اجرای طرح‌های فرهنگی در کشور به ویژه حوزه ورزش حمایت خواهد کرد.»
رييس ستاد منشور اخلاقي پس از برنامه جمعه شب ورزش از نگاه دو به انتقاد از سياست هاي اين برنامه پرداخته بود و حضور سه مربي منشوري در استوديوي ورزش از نگاه دو را موافقت با بداخلاقي ها در ورزش تعبير كرد.او قبل از ملاقات با رييس صدا و سيما از بروز برخي تغييرات در برنامه هاي ورزشي سيما خبر داده بود و شنيده مي شود برنامه ورزش از نگاه دو به زودي به يك گروه جديد واگذار خواهد شد.

PeRsPoLiSi_2atishe
11-27-2009, 02:47 PM
تذکر منشوری به ورزش و مردم؛در زندگی خصوصی کفاشیان دخالت نکنید

سايت ارتش سرخ: در حالی که برنامه ورزش و مردم معمولا به مسائل چالشی ورزش نمی پردازد و بهرام شفیع مجری این برنامه اغلب از ورود به بحث های حاشیه ای خودداری می کند؛عزیزا...محمدی صبح امروز در تماس تلفنی با این برنامه،ورزش و مردم را به دخالت در زندگی خصوصی افراد متهم کرد.او بلافاصله پس از آنکه شفیع موضوع بحث را به سمت منشور اخلاقی برد پیش دستی کرد و گفت:«شما به ما می گویید چرا در زندگی خصوصی افراد دخالت می کنید اما در واقع خودتان این کار را انجام می دهید.شما امروز گفتید آقای کفاشیان برای تفریح به کیش سفر کرده در حالی که این زندگی خصوصی ایشان است و او حق دارد در روز تعطیل به هر شهری که مایل است سفر کند.»
مجادله مجری برنامه و عزیزمحمدی دقایقی به طول انجامید و در نهایت مجری ترجیح داد از پرسش درباره منشور اخلاقی صرف نظر کند.به نظر می رسد متولیان منشور اخلاقی سیاست های جدیدی را اتخاذ کرده اند و پیش از آنکه پاسخگو باشند در مقام پرسشگر ظاهر می شوند.به ای ترتیب پس از برنامه های نود و ورزش از نگاه دو،ورزش و مردم هم به وادی برنامه های ورزشی متهم به نادانی در بحث منشور اخلاقی وارد شد.

red girl
12-02-2009, 07:31 PM
برخي اعضاي سازمان ليگ به هم باج مي‌دهند
كُرد:عليپور و عزيز محمدي از همه منشوري‌تر هستند

فضاي افشاگري و صدور بيانيه در فوتبال ايران اوج گرفته و افراد مختلف در جايگاه‌هاي گوناگون اين حق را براي خود قايل هستند که مسايل پشت و روي پرده را رسانه‌اي کنند.در تازه‌ترين موج اين جريان، عضو سازمان ليگ حرفه‌اي فدراسيون فوتبال با بيان اينکه برخي تصميمات در اين سازمان برخلاف اساسنامه اتخاذ مي‌شود مدعي شده برخي اعضاي سازمان ليگ در مراودات اداري و تصميم‌گيري‌هاي‌شان به يکديگر «باج» مي‌دهند(!)عليرضا کرد که در زمان رياست محسن صفايي فراهاني و محمد دادکان عناوين مدير روابط عمومي و سخنگوي سازمان ليگ حرفه‌اي را تجربه کرده و حالا هم مدير بازاريابي و تبليغات سازمان ليگ برتر است، ضمن اشاره به مشکلاتي که در اين سازمان وجود دارد به مهر گفته: «متاسفانه برخي اتفاقاتي که در سازمان ليگ روي مي دهد طبق اساسنامه آن نيست و آقايان با توجه به شرايط اين قوانين را تغيير مي‌دهند.» مختصري از اين گفت‌وگوي طولاني را مي‌خوانيد.

تخلفات در بليت فروشي و تبليغات دور زمين

يکي از مشکلاتي که وجود دارد به بحث بليت فروشي مسابقات ليگ برتر برمي‌گردد که طبق اساسنامه بايد برعهده باشگاه‌ها و هيات‌هاي فوتبال باشد اما الان بليت فروشي مسابقات در اختيار يک شرکت است که در مورد فعاليت اين شرکت در فوتبال هم حرف و حديث‌هاي زيادي وجود دارد. اين شرکت به فردي تعلق دارد که خودش در فدراسيون فوتبال مسووليت مستقيم دارد. مي‌خواهم از آقايان سوال کنم حق بليت فروشي باشگاه‌ها در چند سال اخير چقدر بوده است؟ آيا به باشگاه‌ها پولي پرداخت شده؟ چطور مي‌شود براي تبليغات دور زمين ورزشگاه‌ها، صندوق حمايت از قهرمانان و پيشکسوتان که اصلا نبايد اين کار را بکند انتخاب شده است؟ اين غيرقانوني بودن هم به اين است که مجوز رسمي وزارت ارشاد را ندارد.باشگاه‌هاي ليگ برتر ايران در سه سال اخير چقدر از محل تبليغات درآمد داشته‌اند؟ به نظر من برخي مسوولان فدراسيون فوتبال که در باشگاه‌ها و استان‌ها هم سمتي دارند عملا به يکديگر «باج» مي‌دهند و در مقابل خواسته‌هاي يکديگر کوتاه مي‌آيند. مي‌خواهم سوال کنم چرا امسال تصميم گرفتند براي تيم‌هايي که از ليگ دسته اول به ليگ برتر آمده‌اند يک بازيکن ليگ برتري بيشتر از بقيه تيم‌ها جذب کنند؟ چرا اين اتفاق سال قبل که آقاي عزيزمحمدي بود رخ نداد و امسال که تراکتور به ليگ برترآمده، اين قانون را وضع کردند. چطور سال‌هاي قبل چنين خبري نبود؟ سوال من اين است چه کسي به اين آقايان چنين اختياري را داده است؟ چرا بايد به خاطر حضور برخي افراد در بدنه سياست‌گذاري فدراسيون فوتبال، آيين‌نامه‌ها و بخش‌نامه‌ها به نفع باشگاه‌ها تغيير کند و باشگاه‌هايي که از چنين قدرتي برخوردار نيستند، متضرر شوند.

عليپور و عزيز محمدي از همه منشوري ترهستند

آيين‌نامه جديد کميته انضباطي چگونه و برچه اساسي تاييد و اجرايي شده است؟ مگر نبايد آيين‌نامه انضباطي فدراسيون براساس اساسنامه اين فدراسيون راي مجمع و تاييد اعضاي مجمع را همراه داشته باشد تا بتوان آن را اجرا کرد؟ پس چطور با امضاي يک نفر اجرايي شده؟ اين يک تصميم غيرقانوني در کميته انضباطي فدراسيون فوتبال است. عزيزمحمدي به عنوان رييس سازمان ليگ چرا بايد در جلسات کميته انضباطي حضور داشته باشد؟ ايشان حق ندارد برود و در اين جلسات شرکت کند تا بگويد کدام بازيکن محروم شود يا کدام باشگاه محروم نشود.منشور اخلاقي که از سوي فدراسيون فوتبال وضع شده و عليپور و عزيز محمدي را به عنوان حامي اصلي پشت سرخود دارد، به نظر من اين آقايان خودشان از همه منشوري‌تر هستند. اين دو به راحتي شرايط بازيکنان را بالا و پايين مي‌کنند و دنبال مطرح شدن در رسانه‌ها و حضور در تلويزيون هستند. آقاي محمدي الان عضو هيات مديره باشگاه مقاومت سپاسي شيراز است و از نظر قانوني نمي‌تواند عضو هيات رييسه فدراسيون فوتبال باشد. اين آقايان به چه حقي مي‌خواهند از مربيان ليگ برتر تست اعتياد بگيرند؟ به کسي چه مربوط است که مربيان در زندگي خصوصي‌شان چه مي‌کنند؟ همه بنده را مي‌شناسند و مي‌دانند که به فوتبال خدمت کرده‌ام ولي خيانت نکرده‌ام، اما اين آقايان به فکر منافع شخصي خودشان هستند. منشور اخلاقي فقط گرفتن تست اعتياد و يا مسايل اين چنيني نيست بلکه بايد اخلاق‌گرايي در فوتبال را در اولويت قرار داد و براي رسيدن به اين مهم بايد از خودمان شروع کنيم و اين طور نباشد که خودمان سرمنشا همه دروغگويي‌ها و تخلفات باشيم و صرفا به خاطر مسايل شخصي خودمان به فکر از بين بردن جوانان مردم باشيم.

اين آقايان مايلي‌کهن را سرمربي تيم ملي کردند تا خرابش کنند

در شرايطي که مسوولان رده بالاي فدراسيون فوتبال با انتخاب مايلي‌کهن به عنوان سرمربي تيم ملي مخالف بودند، اما اين آقايان با هدف خراب کردن مايلي او را به عنوان سرمربي تيم ملي انتخاب کردند و راي اعضاي هيات رييسه را گرفتند. به نظر من مايلي‌کهن سرمايه فوتبال ايران است و نبايد اين آقايان با هدف رسيدن به منافع شخصي‌شان سرمايه سوزي کنند.صحبت‌ها در جهت تخريب فرد خاصي نبوده و صرفا براي کمک به فوتبال و روشن کردن افکار عمومي مطرح شده است. همه بنده را در سال‌هايي که در فوتبال بود‌ه‌ام مي‌شناسند و مي‌دانند که به فکر منافع شخصي نيستم و اگر حضورم مفيد نباشد همين امروز از فوتبال مي‌روم اما از آقايان مي‌خواهم که در رفتار و کردارشان با مردم صادق باشند. ضمن اينکه اکتفا مي‌کنم به يک جمله از آقاي حاج رضايي که گفت: در فوتبال دنبال حل مشکل «ريش» نباشيم بلکه دنبال حل موضوعات به طور «ريشه‌اي» باشيم. ريشه، ما هستيم که سال‌ها تصميم‌گيرنده هستيم نه بازيکنان و جوانان اين مرز و بوم.

PeRsPoLiSi_2atishe
12-06-2009, 04:59 PM
دلايل محروميت پيوس از مربيگري در ليگ برتر اعلام شد
خبرگزاري فارس: دبير كميته منشور اخلاقي فدراسيون فوتبال دلايل محروميت فرشاد پيوس از مربيگري در ليگ برتر را اعلام كرد.
http://media.farsnews.com/Media/8809/Images/jpg/A0778/A0778534.jpg

عليرضا عليپور در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري فارس درباره محروميت فرشاد پيوس خاطرنشان كرد: پيوس جزو مربيان منشوري نيست چون به لحاظ اخلاقي مشكلي نداشته، ‌اما صحبت هايي درباره نحوه جذب بازيكنان اين مربي مطرح شده است. يك سال است كه پرونده اين مربي را بررسي مي كنيم و طبق آخرين تصميمات پيوس نمي تواند در ليگ برتر فعاليت كند تا اينكه به پرونده اين مربي نيز رسيدگي شود.
وي در پاسخ به اين سئوال كه آيا اين خبر صحت دارد كه فراز كمالوند، سرمربي تراكتورسازي نيز جزء منشوري‌ها بود اما مديرعامل اين باشگاه مانع محروميت وي شده عنوان كرد: ناصر شفق هيج وساطتي براي رهايي كمالوند از منشور نداشته، چرا كه وي جزء مربيان منشوري نيست.
عليپور در پاسخ به اين سئوال كه برخي مربيان منشوري اعلام كردند آنها محروم نيستند چون هيچ نامه‌اي كتبي به دستشان نرسيده به فارس گفت: نمي‌توانيم به آنها نامه بدهيم و محروميت‌شان را اعلام كنيم اما مدارك كافي داريم.
وي يادآور شد: مدارك ما براي محروم شدن افراد متخلف به حد كافي موجود است،‌ اما بنا بر دلايلي نمي توانيم موارد را در رسانه ها تشريح كنيم.

zamara
12-06-2009, 08:56 PM
http://media.farsnews.com/Media/8809/Images/jpg/A0778/A0778504.jpg

فرشاد پيوس حق مربيگري در ليگ برتر را ندارد

دبير كميته منشور اخلاقي فدراسيون فوتبال اعلام كرد بازيكن اسبق تيم ملي و پرسپوليس نمي‌تواند در ليگ برتر مربيگري كند.

عليرضا عليپور دبير كميته منشور اخلاقي فدارسيون فوتبال شب گذشته در مراسم جشن اخوت و پيوند و ولايت در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري فارس اعلام كرد طبق بررسي‌هاي انجام شده و مدارك موجود، فيروز كريمي، فرهاد كاظمي، نادر دست‌نشان، اكبر ميثاقيان و فرشاد پيوس نمي‌توانند در ليگ برتر مربيگري كنند.
وي تاكيد كرد كه پيوس جزو مربيان منشوري نيست اما به دليل مداركي كه در اختيار است اين مربي نمي‌تواند در ليگ برتر به مربيگري ادامه دهد.
عليپور در حالي اين خبر را اعلام كرد كه 4 مربي به غير از فرشاد پيوس نامشان در ماه‌هاي گذشته رسانه‌اي شده بود.

zamara
12-06-2009, 09:01 PM
http://media.farsnews.com/Media/8809/Images/jpg/A0778/A0778534.jpg

دلايل محروميت پيوس از مربيگري در ليگ برتر اعلام شد

دبير كميته منشور اخلاقي فدراسيون فوتبال دلايل محروميت فرشاد پيوس از مربيگري در ليگ برتر را اعلام كرد.

عليرضا عليپور در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري فارس درباره محروميت فرشاد پيوس خاطرنشان كرد:
پيوس جزو مربيان منشوري نيست چون به لحاظ اخلاقي مشكلي نداشته، ‌اما صحبت هايي درباره نحوه جذب بازيكنان اين مربي مطرح شده است.
يك سال است كه پرونده اين مربي را بررسي مي كنيم و طبق آخرين تصميمات پيوس نمي تواند در ليگ برتر فعاليت كند تا اينكه به پرونده اين مربي نيز رسيدگي شود.
وي در پاسخ به اين سئوال كه آيا اين خبر صحت دارد كه فراز كمالوند، سرمربي تراكتورسازي نيز جزء منشوري‌ها بود اما مديرعامل اين باشگاه مانع محروميت وي شده عنوان كرد:
ناصر شفق هيج وساطتي براي رهايي كمالوند از منشور نداشته، چرا كه وي جزء مربيان منشوري نيست.
عليپور در پاسخ به اين سئوال كه برخي مربيان منشوري اعلام كردند آنها محروم نيستند چون هيچ نامه‌اي كتبي به دستشان نرسيده به فارس گفت:
نمي‌توانيم به آنها نامه بدهيم و محروميت‌شان را اعلام كنيم اما مدارك كافي داريم.
وي يادآور شد:
مدارك ما براي محروم شدن افراد متخلف به حد كافي موجود است،‌ اما بنا بر دلايلي نمي توانيم موارد را در رسانه ها تشريح كنيم.

zamara
12-06-2009, 09:03 PM
http://media.farsnews.com/Media/8611/Images/jpg/A0387/A0387390.jpg

پيوس محروم است، اما منشوري نيست

برخي سايت‌هاي خبري در حالي مشتاقانه به تكذيب خبر فارس مبني بر محروم بودن پيوس پرداختند كه به درستي اصل مطلب را متوجه نشده‌اند و خبر را با دقت نخوانده‌اند.

به گزارش خبرنگار ورزشي خبرگزاري فارس، ‌اعلام خبر ممنوع‌الفعاليت بودن فرشاد پيوس در ليگ برتر كافي بود تا برخي مخالفان منشور اخلاقي دست به كار شوند و درصدد تكذيب اين خبر برآيند.
اين در حالي است كه در هيچ كجاي خبر مربوط به محروميت پيوس از مربيگري در ليگ برتر عنوان نشده اين مربي به دليل منشوري بودن محروم است.
در خبر اول كه در ساعت 10:47 ، به شماره 8809140760 و با تيتر "فرشاد پيوس حق مربيگري در ليگ برتر را ندارد "
منتشر شده از قول عليپور، دبير منشور اخلاقي آمده است: "طبق بررسي‌هاي انجام شده و مدارك موجود، فيروز كريمي، فرهاد كاظمي، نادر دست‌نشان، اكبر ميثاقيان و فرشاد پيوس نمي‌توانند در ليگ برتر مربيگري كنند.
وي تاكيد كرد كه پيوس جزو مربيان منشوري نيست اما به دليل مداركي كه در اختيار است اين مربي نمي‌تواند در ليگ برتر به مربيگري ادامه دهد. "

در خبر دوم كه در ساعت 11:41 ، به شماره 8809140761 و با تيتر "دلايل محروميت پيوس از مربيگري در ليگ برتر اعلام شد " انتشار يافته باز هم از قول عليپور عنوان شده: "پيوس جزو مربيان منشوري نيست چون به لحاظ اخلاقي مشكلي نداشته، ‌اما صحبت هايي درباره نحوه جذب بازيكنان اين مربي مطرح شده است. يك سال است كه پرونده اين مربي را بررسي مي كنيم و طبق آخرين تصميمات پيوس نمي تواند در ليگ برتر فعاليت كند تا اينكه به پرونده اين مربي نيز رسيدگي شود. "

با اين حال برخي سايت‌هاي خبري و آنهايي كه از جريان مخالف منشور اخلاقي حمايت مي‌كنند مشتاقانه دست به كار شده و درصدد تكذيب اين خبر برآمدند.
نكته اول و بديهي اين است كه فايل صوتي اظهارات عليپور، دبير كميته منشور اخلاقي فدراسيون فوتبال در خبرگزاري فارس، موجود است و آنچه روي خروجي خبرگزاري قرار گرفته همان چيزي است كه عليپور اعلام كرده است.
نكته دوم اين است كه خواندن دقيق خبر محروميت پيوس كاملا نشان مي‌دهد كه آنچه برخي سايت‌هاي خبري از جمله يك سايت وابسته به بيگانگان و غير معتبر نوشته‌اند از پايه و اساس درست نيست و ايراد دارد، چرا كه خبرگزاري فارس، هرگز اعلام نكرده پيوس به دليل منشوري بودن محروم است.
آيا بهتر نبود برخي سايت‌ها از جمله يك سايت وابسته به بيگانه ابتدا خبر را با دقت مي‌خواندند و بعد اظهارنظر مي‌كردند؟

zamara
12-06-2009, 09:06 PM

پيوس: برايم پاپوش درست كرده‌اند

بازيكن اسبق تيم ملي فوتبال ايران گفت: با مطرح كردن بحث محروميتم برايم پاپوش درست كرده‌اند.

فرشاد پيوس در گفت و گو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري فارس تصريح كرد: بازي كردن با آبروي افراد درست نيست و نمي‌دانم چگونه بحث محروميت من اعلام شده است.
وي با بيان اينكه عليپور و عزيز محمدي اعلام كرده‌اند او محروم نيست تاكيد كرد: در تماس تلفني كه با اين دو داشتم به من گفتند مشكلي ندارم.
پيوس در پاسخ به اينكه فايل صوتي اظهارات عليپور درباره محروميت وي موجود است خاطرنشان كرد: آنچه كه عليپور به من گفت چيز ديگري بود.
اين مربي ادامه داد: فردا به فدراسيون فوتبال خواهم رفت تا با كفاشيان، تاج و عليپور در اين باره صحبت مي‌كنم. من آبرويم را از سر راه نياورده‌ام كه به راحتي از دست دهم. در دوران بازيگري و مربيگري‌ام هيچ مشكلي نداشتم و همه افراد مرا مي‌شناسند.
پيوس اظهار داشت: هيچگاه در دوران مربيگري‌ام سفارش واسطه‌ها را براي جذب بازيكن قبول نكرده‌ام و بايد اعلام شود طبق چه مدركي مرا محروم كرده‌اند.
وي درباره اينكه عليپور اعلام كرده او از نظر منشوري مشكلي ندارد گفت: اگر اين طور است بايد مشخص شود چرا و به چه دليلي محروم شده‌ام.
اين مربي گفت: گذشته من براي همه روشن است و هيچ كار اشتباهي كه منجر به محروميت شود انجام نداده‌ام.

red girl
12-06-2009, 09:06 PM
بعد از چشم تو چشم شدن با فيروز کريمي
کفاشيان: دستور انحلال ستاد منشور اخلاقي را صادر مي‌کنيم

صحبت‌هاي دو روز پيش فيروز کريمي بازتاب زيادي در مطبوعات و رسانه‌ها داشت. سرمربي داماش گيلان در اين مصاحبه به شدت از منشور اخلاقي و عزيزمحمدي، رييس سازمان ليگ انتقاد کرده و گفته بود به فدراسيون فوتبال مي‌رود و با عزيز محمدي برخورد مي‌کند! فيروز کريمي طبق وعده‌اي که داده بود ديروز به فدراسيون فوتبال رفت. پيش از آن اکثر اهالي فوتبال با اشاره به مصاحبه فيروزخان معتقد بودند جلسه‌اي جنجالي در پيش است. البته اين جلسه ديروز در کمال آرامش برگزار شد، اما خروجي آن آنقدر پرهياهوست که صداي آن مي‌تواند به گوش تمامي اهالي فوتبال و فوتبالدوستان برسد.

فيروز کريمي ديروز به همراه دکتر جلالي، دبير کميته فرهنگي فدراسيون فوتبال در زمان دکتر دادکان به فدراسيون رفت و پس از حدود يک ساعت معطلي جلسه تشکيل شد. در اين زمان فيروزخان با بعضي از فدراسيوني‌ها که منتظرش بودند گفت‌وگويي داشت. در هر حال جلسه از ساعت 16 با حضور فيروز کريمي، دکتر جلالي، يکي از قضات دستگاه قضايي و علي کفاشيان برگزار شد. اين جلسه که حدود دو ساعت به طول انجاميد در دفتر رييس فدراسيون فوتبال و در طبقه پنجم تشکيل شد. يکي ديگر از اعضاي حاضر در اين جلسه عبداللهي، دبير کميته انضباطي فدراسيون فوتبال بود که به نيابت از مجتبي شريفي که در سفر حج به سر مي‌برد، حضور داشت. دکتر جلالي در ابتداي جلسه تاکيد کرد خود نويسنده و طراح پيش‌نويس منشور اخلاقي در زمستان 83 بوده، اما به هيچ‌عنوان مطالبي که در آن زمان نوشته چنين ابعاد غيرقانوني و بحث‌ برانگيزي را شامل نمي‌شده است. در اين جلسه دو ساعته صحبت‌هاي زيادي با توضيحات کارشناسانه دکتر جلالي و اظهارات تکميلي قاضي حاضر در جلسه بيان شد و علي کفاشيان شنونده تمام اين موارد بود. تا اينجاي جلسه اتفاق خاصي نيفتاد و همانطور که پيش‌تر اشاره شد مخالفان منشور به بيان ديدگاه‌هاي منطقي و قانوني خود بسنده کردند و به عبارتي منتظر واکنش رييس فدراسيون فوتبال ماندند. نقطه عطف جلسه به واکنش علي کفاشيان مربوط مي‌شود که بر طبق آن به نظر مي‌رسد فيروزخان و اطرافيان او فاتح‌ لقب خواهند گرفت:«به زودي اين مسايل را در هيات رييسه سازمان ليگ مطرح مي‌کنم و با توجه به شناختي که از اعضا و نظرات آنها دارم در آينده‌اي نه‌ چندان دور منشور اخلاقي لغو و ستاد آن منحل خواهد شد. فدراسيون فوتبال داراي کميته انضباطي و شوراي استياف است براي همين شکل‌گيري يک نهاد جديد چندان جايز نيست.» اما اوج صحبت‌هاي علي کفاشيان به وعده‌اي که در خصوص عفو مربيان منشوري داد، مربوط مي‌شود:«هفته آينده با حکم شوراي استيناف فيروز کريمي، فرهاد کاظمي و ديگر مربيان محترمي که به هر دليل بر طبق منشور اخلاقي محروم شدند و در ليگ يک فعاليت مي‌کنند مجوز کار در هر رده‌اي را به دست خواهند آورد.»

rahim
12-06-2009, 09:07 PM
دليلش فكر كنم به بحث دوپينگ و حوادث پش پرده مربوط ميشه .البته هستند كسان ديگه اي هم كه در مورد دست دارند اما پشتشان گرم ومحكم هست .

zamara
12-06-2009, 09:08 PM
http://media.farsnews.com/Media/8409/Images/jpg/A0153/A0153236.jpg

عليپور: سر حرفم هستم،پيوس تا تعيين تكليف پرونده‌اش نمي‌تواند مربيگري كند

دبير ستاد منشور اخلاقي گفت: تمام حرف‌هايم را در خبرگزاري فارس تاييد مي‌كنم و پيوس تا تعيين تكليف پرونده‌اش نمي‌تواند در ليگ برتر مربيگري كند.

عليرضا عليپور در گفت و گو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري فارس در مورد بحث تكذيب اظهاراتش در يك سايت بيگانه و غيرمعتبر عنوان كرد: هرگز حرف‌هايم را تكذيب نمي‌كنم و آنچه خبرگزاري فارس از قول من منتشر كرده است كاملا درست است. حتي فيلم اظهاراتم موجود است بنابراين بر سر آنچه كه گفتم هستم.
وي ادامه داد: در مورد فرشاد پيوس خبر تنظيمي خبرگزاري فارس را تاييد مي‌كنم و تا زماني‌كه وضعيت پرونده اين مربي مشخص نشود نمي‌تواند در تيمي مربيگري كند. البته همانطور كه در خبر شما هم عنوان شد پيوس جز مربيان منشور اخلاقي نيست و از جمله مربيان خوش اخلاق ما است اما دليل نمي‌شود كه يك مربي به صرف خوش اخلاقي سرش كلاه گذاشته نشود.
دبير ستاد منشور اخلاقي تاكيد كرد: حتي اگر بخواهيد متن اظهاراتم را برايتان با دست خط خودم مي‌نويسم و برايتان فكس مي‌كنم.
عليپور در مورد مصاحبه‌اش با سايت گل گفت: از طرف اين سايت با من تماس گرفتند. هنگام نماز بود و گفتند خبرگزاري فارس در مورد پيوس چنين خبري نوشته است. من هم گفتم خبرگزاري فارس درست گفته است و تا تكميل شدن تحقيقات پرونده پيوس نمي‌تواند در ليگ برتر مربيگري كند. هرگز مصاحبه‌اي كه با شما كرده‌ام را تكذيب نكرده‌ام و مسئول مطالب منتشر شده در سايت گل هم نيستم.

red girl
12-07-2009, 02:02 AM
منشور رسانه ها را هم به جان هم انداخت!

دردسرهای یک منشور!

وبسایت بین المللی گل و خبرگزاری نیمه دولتی فارس از صبح امروز و در پی انتشار خبری مبنی بر محرومیت مهاجم سابق پرسپولیس از مربیگری در لیگ برتر به جنگ لفظی پرداختند.

به گزارش مرجع خبری پرسپولیس، در پی انتشار خبری با عنوان "پیوس نمی تواند در لیگ برتر مربیگری کند" در خبرگزاری نیمه دولتی فارس و تکذیب آن از سوی وبسایت بین المللی گل، مسئولان خبرگزاری فارس با حمله به مسئولان سایت گل و بیگانه خواندن آن ها مدعی شدند، این سایت از مخالفان طرح منشور اخلاقی در لیگ برتر ایران است! در خبر تکمیلی که ساعتی پیش در فارس منتشر شد از قول علیپور عنوان شده به جهت پرونده ای که در خصوص نحوه جذب بازیکن از سوی فرشاد پیوس در فدراسیون فوتبال وجود دارد، وی تا زمان رسیدگی به این پرونده حق مربیگری در لیگ برتر را ندارد.

سایت گل نیز با تکذیب منشوری بودن پیوس خبر فارس را تکذیب کرد که با واکنش مسئولان بخش ورزشی این خبرگزاری مواجه شد. در بخشی از بیانیه ای که خبرگزاری فارس در این خصوص منتشر کرده؛ سایت گل وابسته به بیگانگان و از مخالفان منشور اخلاقی معرفی شده است. این در حالی است که محرومیت پنج مربی و دو بازیکن از حضور در لیگ برتر طی ماه های اخیر همواره با حاشیه های بسیاری مواجه بوده. فیروز کریمی سرمربی تیم فوتبال داماش گیلان با هشدار به عزیزالله محمدی رئیس سازمان لیگ فدراسیون فوتبال هشدار داد که به هیچکس اجازه ورود به زندگی شخصی خود را نخواهد داد و اگر مسئولان فدراسیون با این مسائل برخورد نکنند، وی خود با عزیزالله محمدی برخورد خواهد کرد!

محمد مایلی کهن سرمربی تیم فوتبال سایپا نیز پس از پیروزی دو بر یک مقابل ذوب آهن با حمله به کریمی سعی کرد برای پاک شدن فضای فوتبال از منشور اخلاقی دفاع کند. گفتنی است طرح این موضوع در برنامه تلویزیونی 90 هم تا مدت ها بحث روز رسانه های ورزشی و حتی محافل سیاسی کشور بود.

انتهای گزارش اختصاصی / امانت داری - استفاده از این خبر با ذکر نام مرجع خبری پرسپولیس مجاز است

red girl
12-07-2009, 03:36 PM
در خانواده‌‌ام تشنج ايجاد كردند
پيوس:آقايان بايد رسما تكذيب كنند

نام فرشاد پيوس، ملي‌پوش اسبق پرسپوليس به منشوري‌هاي فدراسيون اضافه شد و دبير كميته منشور اخلاقي فدراسيون اعلام كرد كه او هم از مربيگري محروم است. اما پيوس تلفني تكذيب اين ادعا را از همه آنها گرفته.
فرشاد پيوس هم منشوري شد؟
دروغ است متاسفانه يك سري از افراد با آبروي آدم بازي مي‌كنند.
اما آن خبرگزاري تاكيد دارد كه فايل صوتي صحبت‌هاي آقاي عليپور در اين ارتباط موجود است؟
من بعد از صحبت‌هاي عليپور و اعلام اين خبر با ايشان تماس گرفتم و او اين اخبار را تكذيب كرد و گفت چنين حرفي نزده است.
پس اين حرف‌ها از كجا درآمده است؟
به خدا خودم هم نمي‌دانم. فكر مي‌كنم براي من پاپوش درست كرده‌اند اصلا اين قضيه صحت ندارد و من قويا تكذيب مي‌كنم.
خودتان هم براي رفع اين مشكل تلاش كرده‌ايد؟
بله، من با آقاي كفاشيان، عزيزمحمدي، عليپور و تاج در اين ارتباط تلفني صحبت كردم و آنها گفتند اشتباه شده و حتي آقاي كفاشيان گفت تو از با اخلاق‌ترين فوتباليست‌ها بوده و اين صحبت‌ها در مورد تو صدق نمي‌كند.
نمي‌خواهيد با آنها حضوري صحبت كنيد؟
چرا امروز به فدراسيون مي‌روم تا از نزديك با كفاشيان و عزيزمحمدي و عليپور صحبت كنم و اين آقايان بايد رسما اين مساله را تكذيب كنند.
مثل اينكه خيلي ناراحت هستيد؟
چرا كه نباشم با آبروي چندين و چند ساله من بازي كرده‌اند من اين آبرو را به راحتي به دست نياورده‌ام كه راحت از دست بدهم باور كنيد با اين صحبت‌ها در خانه‌ام تشنج ايجاد كردند و اعضاي خانواده‌‌ام همه ناراحت هستند. من بازيكن بااخلاقي بودم و اين حرف‌ها و داستان دلالي و... در خصوص من نمي‌گنجد و همانطور كه گفتم بايد آقايان رسما تكذيب كنند و از اين به بعد آبروي كسي را به اين راحتي نريزند.

red girl
12-07-2009, 03:37 PM
مشكلش مالي است نه اخلاقي
عليپور: فرشاد پيوس هم حق مربيگري در ليگ برتر را نداشت!

صحبت‌هاي حجت‌الاسلام عليپور در مورد منشوراخلاقي و مربياني كه نامشان در ليست منشوري‌ها وجود دارد، جالب و شنيدني است. عليپور در يك جمع خودماني و البته در مقابل دوربين روشن يكي از خبرنگاران در مراسم شنبه شب فدراسيون فوتبال صحبت‌هاي عجيبي كرد و پرده از نام يك مربي منشوري ديگر برداشت: «بعضي از مربيان، منشوري هستند و حق حضور در ليگ برتر را ندارند. بهتر است كه اين افراد به جاي بحث كردن و مصاحبه كردن به دنبال كار خودشان باشند. اين صحبت‌ها و اين انتقادها فقط باعث دردسر و حاشيه مي‌شود. مثلا فرشاد پيوس هم حق مربيگري در ليگ برتر را ندارد ولي صحبتي نمي‌كند!» عليپور كه در چند قدمي فيروز كريمي ايستاده بود، بدون صحبت و توجه به سرمربي تيم دسته اولي داماش گيلان افزود: «مربيان منشوري مي‌دانند كه دليل منشوري شدنشان چيست و به همين دليل نبايد مدام در اين مورد صحبت كنند. ما كاري به آنها نداريم و جريمه‌اي براي آنها در نظر نگرفته‌ايم. اگر هم جريمه‌اي بوده از سوي مسوولان ذيربط بوده و بهتر است آقايان بيش از اين ماجرا را به سوي حواشي سوق ندهند. نكته جالبي كه پس از صحبت‌هاي عليپور به وجود آمد اين بود كه فيروز كريمي برخلاف گذشته براي انجام مصاحبه با دوربين تلويزيوني ابراز آمادگي كرد و اعلام كرد كه قصد دارد صحبت‌هاي جديدي در مورد منشور و صحبت‌هايي كه در موردش مي‌شود، انجام دهد.

درست است كه فرشاد پيوس حق مربيگري در ليگ برتر را ندارد اما باز جاي شكرش باقي است كه او جزو مربيان منشوري نيست و به دلايل ديگري از حضور در ليگ برتر منع شده. عليرضا عليپور دبير كميته جنجالي منشور اخلاقي درباره محروميت فرشاد پيوس مي‌گويد: «پيوس جزو مربيان منشوري نيست چون به لحاظ اخلاقي مشكلي نداشته اما صبت‌هايي درباره نحوه جذب بازيكنان و مسايل مالي اين مربي مطرح شده است. يك سال است كه پرونده اين مربي را بررسي مي‌‌كنيم و طبق آخرين تصميمات، پيوس نمي‌تواند در ليگ برتر مربيگري كند تا به وضعيت وي رسيدگي كنيم.»
خبر تكذيب مي‌شود؟
خبري كه در بالا خوانديد متعلق به خبرگزاري فارس بود اما اينطور كه به نظر مي‌رسد اين خبر چندان صحت ندارد چرا كه سايت گل تكذيبيه اين خبر را از عليپور گرفته: «آقاي پيوس جزو مربيان بااخلاق فوتبال ما محسوب مي‌شوند و مي‌توانند در هر تيمي در ليگ برتر مربيگري كنند.» عزيزمحمدي هم حرف‌هاي عليپور را تاكيد و اعلام كرده كه خبر محروميت پيوس از مربيگري در ليگ برتر صحت ندارد و اين در حالي است كه سايت فارس در گزارش خود از وجود فايل صوتي گفت‌وگو با عليپور خبر داده است. معلوم نيست در اين شرايط بايد به حرف چه كسي اعتماد كرد چرا كه نه سردار محمدي نه عليرضا عليپور ديروز بعدازظهر به تلفن خود جواب ندادند تا اصل ماجرا را توضيح بدهند.

red girl
12-07-2009, 03:44 PM
كافه پنالتي
منظورم اين نبود كه!

چونكه فيروز كريمي صراحتا اعلام كرده من منظورم اين نبود كه با عزيزمحمدي برخورد فيزيكي مي‌كنم و اصلا مگر من كاميون هستم كه با كسي برخورد كنم لذا جهت تنوير افكار عمومي در خصوص برخي جملات تهديد‌آميز چند نمونه عيني و معني‌ واقعي آن را اعلام مي‌كنيم تا افكار عمومي همينطوري هي پشت سر هم تنوير شوند.

الف) جمله بيان شده؛ «همان جا بايست تا بيايم دندان‌هايت را بريزم روي زمين و مغزت را خاكشير كنم.»

معني واقعي: «يعني عزيزم. لطف كن و همان جا كه ايستاده‌اي بايست و به پاهايت زحمت نده. خودم خدمت مي‌رسم و دندان‌هايت را با كمال ميل تميز مي‌كنم و برايت خاكشير هم مي‌آورم تا خنك شوي.»

ب) جمله بيان شده؛‌ «داور خيلي احمق بود. خاك بر سر پنالتي به آن واضحي را نگرفت. گوساله؟!»

معني واقعي؛ «يعني در پاكي و شرافت داور مربوطه شك نداشته باشيد. واقعا روي آن صحنه مشكوك به پنالتي درست عمل كرد و ما بايد به راي او احترام بگذاريم و جلوي پايش گوساله قرباني كنيم.»

ج) جمله بيان شده؛ «آخر [...] آن چه طرز دفاع كردن است؟ اصلا تو بايد به جاي فوتبال بروي توي باغ وحش و قفس ميمون‌ها تا مردم بيايند و بخندند.»

معني واقعي: «آفرين پسرم. انگار خون كارلس پويول توي رگهايت است. واقعا ثابت كردي فهم و شعور بالايي در دفاع كردن داري. مردم بايد بيايند و ياد بگيرند.»

د) جمله بيان شده؛ «راستش راجع به تماشاچيان حريف بايد بگويم خيلي تيفوسي بودند. يادمان باشد تيم آنها هم وقتي به شهر ما آمد بسپاريم آنقدرفحش به آنها بدهند كه اسم باباي‌شان را هم فراموش كنند.»

معني واقعي: «يعني تيم حريف واقعا تماشاچيان خوب و فهيمي داشت. آنها جوانمردي را به حد اعلا رساندند. در چهره تك‌تك‌شان يك پورياي ولي مي‌ديدي. در بازي برگشت به فرودگاه مي‌رويم و با گل و شيريني از آنها استقبال كرده و موقع بازي هم به خاطر جبران محبت‌شان، سعي مي‌كنيم 12-10 گل بخوريم. شايد براي بازيكنان مجردشان نيز دستي بالا زده و زن گرفتيم!»

red girl
12-09-2009, 12:50 AM
(http://www.farsnews.net/printable.php?nn=8809171734) (http://www.farsnews.net/mail.php?nn=8809171734&tt=)
محمدي در گفت و گو با فارس:
مشكل پيوس براي مربيگري حل شده است
رئيس سازمان ليگ از حل مشكل سرمربي اسبق تراكتورسازي تبريز براي مربيگري خبر داد.

در حاليكه عليرضا عليپور؛ دبير ستاد منشور اخلاقي سازمان ليگ چند روز پيش اعلام كرد تا بررسي كامل پرونده فرشاد پيوس، وي حق مربيگري در تيم‌هاي ليگ برتري را ندارد، رئيس سازمان ليگ از حل مشكل وي خبر داد.
عزيز محمدي در گفت و گو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري فارس اظهار داشت: از روز اول هم گفتيم كه پيوس جزو مربيان منشوري نيست اما بايد پرونده‌اش را بررسي كنيم و اكنون مي‌گويم كه مشكل او براي مربيگري حل شده است و مي‌تواند در هر تيمي مربيگري كند.

zamara
12-14-2009, 07:49 PM
http://media.farsnews.com/Media/8809/Images/jpg/A0778/A0778061.jpg

در اجراي منشور اخلاقي قاطع باشيد و يك قدم هم عقب‌نشيني نكنيد

16 باشگاه ليگ برتري در حمايت از ستاد منشور اخلاقي و رفتاري فوتبال ايران بيانيه‌‌اي صادر كردند و خواهان اجراي قاطعانه آن شدند.

به گزارش خبرنگار ورزشي خبرگزاري فارس، پس از اظهارات مديران يكي از باشگاه‌ها مبني بر مخالفت با منشور اخلاقي و شكايت از فدراسيون فوتبال، 16 باشگاه ليگ برتري امروز با صدور بيانيه‌هايي‌ حمايت خود را از منشور اخلاقي اعلام كردند.
نكته جالب اين است كه به جز باشگاه اين مدير و ابومسلم كه از مربي منشوري استفاده مي‌كند ساير باشگاه‌ها با منشور اخلاقي موافقت كرده و خواهان اجراي آن شدند. اين در شرايطي است كه مديريت يك باشگاه تهراني حتي تهديد به بازپس‌گيري امضاهاي اوليه كرده بود اما حمايت مجدد 16 باشگاه نشان مي‌دهد كه چنين موضوعي اساسا وجود خارجي ندارد.

متن بيانيه‌ها به شرح زير است:

* بيانيه باشگاه‌ پرسپوليس
حبيب كاشاني سرپرست باشگاه پرسپوليس اعلام كرد: وقتي همه انبياء و اولياء و اوصياء به ويژه سرآمد همه كائنات و مخلوقات حضرت پيامبر بزرگوار اسلام (ص) بعثت خود را در اتمام و اكمال مكارم اخلاق اغناي بشر مطرح مي‌فرمايند و در روايتي همه اسلام را حسن خلق معرفي مي‌كنند نبايد ترديد كرد كه مسئوليت همه پيروانش مخصوصا آنها كه در مقام تصميم‌گيري مسئولانه هستند جزء اين نيست كه با حسن تدابير و اتخاذ پسنديده‌ترين شيوه‌ها سنت‌هاي حسنه‌اي را در ابعاد مختلف از جمله در بعد ارزش‌هاي والاي اخلاقي و رفتاري ايجاد نمايد.

* باشگاه شاهين بوشهر
سيد‌مجيد كنگاني مديرعامل باشگاه شاهين بوشهر در حمايت از منشور اخلاقي اعلام كرد: ضمن اعلام حمايت اين باشگاه، همواره تاكيد دارد در كنار ورزش كه فلسفه وجودي‌اش تربيت تن و تبديل خلق حسنه به رفتارهاي عيني و پهلواني مي‌باشد بايد مورد توجه و در اولويت باشد.
تيم فوتبال شاهين بوشهر به عنوان تيم برتر اخلاق نيم‌فصل نيز انتخاب شد.

*باشگاه پيكان قزوين
كامران صاحب‌پناه مديرعامل باشگاه پيكان قزوين اعلام كرد: حاكميت‌هاي ارزش‌هاي والاي اخلاقي به منظور اصلاح و ارتقاي رفتاري و اخلاقي نه تنها در جامعه گسترده و بزرگ فوتبال لازم‌ و ضروري است بلكه بر ديگر جوامع زير مجموعه كشور نيز مورد تاييد همگان خواهد بود.

* باشگاه مقاومت شهيد سپاسي
ضمن تقدير و تشكر از زحمات كليه عزيزان خصوصا دست‌اندركاران منشور اخلاقي اين باشگاه وظيفه خود مي‌داند تا از برنامه‌ها و مرام‌نامه و آيين‌نامه منشور اخلاقي به طور قاطعانه حمايت كرده و از مسئولين محترم مي‌خواهد حتي يك قدم هم عقب‌نشيني نكند.

* باشگاه استيل‌آذين
از كليه مسئولان محترم سازمان ليگ فدراسيون فوتبال صميمانه تشكر و قدرداني مي‌گردد و اميدواريم به هيچ عنوان و تحت هيچ گونه فشاري از اهداف منشور اخلاقي عقب‌نشيني ننمايند، به اميد روزي كه شاهد يك فوتبال پاك در ايران عزيز باشيم.

* باشگاه ذوب‌آهن اصفهان
باشگاه فرهنگي ورزشي ذوب‌آهن اصفهان مراتب حمايت قاطعانه خود را از منشور اخلاقي اعلام مي‌دارد.

*باشگاه تراكتور‌سازي تبريز
باشگاه تراكتور‌سازي از اجراي منشور اخلاقي حمايت كرده و اميدوار است اجراي قاطعانه آن منجر به رشد و تعالي و جاري شدن فرهنگ پهلواني جوانمردي بر عرصه فوتبال گردد.

* باشگاه پاس همدان
با توجه به وضعيت فعلي فوتبال كشور و لزوم رعايت مسائل فرهنگي و اخلاقي توسط تمامي دست‌اندركاران بايد منشور اخلاقي فعلي با قوت پيگيري و موارد آن لحاظ شود.

* بيانيه 8 باشگاه صباي قم، سپاهان اصفهان، فولاد خوزستان، استقلال اهواز، راه‌آهن تهران، ملوان انزلي، سايپا و مس كرمان
با توجه به ضرورت اصلاح و انتخاب وضعيت رفتاري و اخلاق حرفه‌اي فوتبال ايران و ليگ حرفه‌اي و با عنايت به تفاهم‌نامه باشگاه‌ها و موافقت اعضاي محترم مبني بر پيگيري و اجراي مفاد مرام‌نامه منشور اخلاقي و رفتاري فوتبال ايران بدين وسيله ضمن تشكر از اقدامات و پيگيري‌هاي انجام شده آن مقام محترم حمايت مجدد و قاطعانه خود مبني بر پيگيري و كنترل و نظارت اجرايي مرام‌نامه و آئين‌نامه منشور اخلاقي و رفتاري فوتبال ايران مصوب هيات‌رئيسه محترم فدراسيون را اعلام مي‌نمائيم و بر اين باوريم كه با حضور آن عزيزان و همكاران محترم شاهد حاكميت ارزش‌هاي والاي اخلاقي و رفتاري در فوتبال ايران خواهيم بود.

red girl
12-15-2009, 11:56 PM
نويسنده و طراح منشور: دادگاه روحانيت عليپور را احضار کرده است
جلالي: کاش دستم مي‌شکست و مـنشور را نمي‌نوشتم

اگر چه عليرضا عليپور، دبير ستاد منشور اخلاقي ليگ‌برتر، منتقدان منشور را سکولار، توده‌اي و تکنوکرات قلمداد کرده بود،‌اما يکي از اصلي‌ترين منتقدان منشور و شخص عليپور يک جانباز جنگي است. رضا جلالي که در زمان رياست دادکان در فدراسيون عضو کميته فرهنگي بود همان شخصي است که پيش‌نويس منشور اخلاقي را نوشته، اما نحوه اجراي منشور و برخورد متوليان منشور با بازيکنان و مربيان باعث شده جلالي- که استاد دانشگاه هم هست-در برابر عليپور موضع بگيرد:«عليپور از همه افراد منشوري‌تر است. مصاحبه چهار سال قبل من با روزنامه شما باعث کينه‌توزي او نسبت به من شد. بعد از اين ماجرا، عليپور سه بار به دادگاه روحانيت احضار شده و حتي حفاظت اطلاعات سپاه هم چند بار او را احضار کرده. او کارهايي را در بيرون از فدراسيون در موسسه اوج انجام داده و در آنجا براي بودجه فرهنگي فدراسيون فاکتورسازي مي‌کردند.

اگر ايشان اين کارها را انجام داده و دادگاه روحانيت و حفاظت اطلاعات سپاه هم او را احضار کرده پس چطور او الان آزادانه در فدراسيون مشغول به کار است؟

بهتر است اين سوال را از خودش بپرسيد ضمن آنکه عليپور در بازرسي سازمان تربيت‌بدني هم پرونده دارد. سردار زارع، مديرکل وقت بازرسي سازمان تربيت‌بدني در جريان تمام مسايل هست و من خواهش مي‌کنم که او را پيدا کنيد و از او در مورد اين قضيه سوال کنيد.

گويا شما پرونده‌هاي مختلفي در مورد تخلفات عليپور- به زعم خودتان- داريد؟

بله. يکي از اين تخلفات مربوط به جام‌جهاني 2006 و مسايلي است که در آن زمان به وجود آورد. سفارت آلمان در ايران به تعدادي از ايراني‌هايي که قصد سفر به آلمان را داشتند ويزا نداد و به همين دليل بليت‌هاي آنها ديپورتي شد، اما عليپور آن بليت‌ها را نيمه شب از دفتر فدراسيون به موسسه اوج انتقال داد و در زمان جام‌جهاني به کاروان ايرانيان مقيم آمريکا که به آلمان آمده بودند آن بليت‌ها را فروخت. مي‌توانيد اين موضوع را از خانم محمودي که مسوول کاروان آن ايراني‌ها بود بپرسيد. ضمن آنکه هنوز معلوم نيست پول آن بليت‌ها به کدام حساب واريز شده است.

عليپور اعتقاد دارد که به خاطر جانبازي شما جلوي شکايت معاونين رييس‌جمهور و وزير فرهنگ و ارشاد را از شما گرفته.

اين شکايت اصلا وجود خارجي ندارد. اصلا او به چه حقي موضوع جانبازي مرا رسانه‌اي کرد. مگر مي‌شود از من شکايت شود و من بي‌خبر باشم. به نظرم عليپور با طرح اين داستان تنها فرافکني کرده. براي آخرين بار دست او را مي‌فشارم اگر حاضر شود که اين شکايت را علني کند.

او مي‌گويد در زمان جام‌جهاني 2006 شما رفتارهايي داشتيد که باعث اين شکايت شده.

شوخي‌هاي عليپور را جدي نگيريد. البته همانطور که او به قول خودش به خاطر جانبازي من جلوي شکايت آقايان را گرفته من هم به خاطر ارادت به لباس او فعلا يکسري حرف‌ها را بيان نمي‌کنم،‌اما به موقع اطلاعاتي را به شما مي‌دهم که عليپور و دوستانش هيچ‌وقت نمي‌توانند جوابم را بدهند.

او در مصاحبه‌هاي مختلفي که داشته بارها گفته که به زودي پشت پرده بسياري از مسايل را بيان خواهد کرد.

دوست دارم هر چه زودتر اين کار را انجام دهد چون در آن صورت حتما مي‌خواهد خودش را افشا کند. آقاي دادکان بارها از عملکرد او اظهار نارضايتي کردند.دوست دارم عليپور را به مناظره دعوت کنم البته اگر او زير بار برود. مشتاقانه منتظر آن لحظه هستم تا بدانم ايشان به چه مناسبت پيش‌مرگ من شده و جلوي شکايت مسوولان را از بنده گرفته.

بعد از آنکه شما هفته قبل عليپور را منشوري‌ترين چهره فوتبال ناميديد او در مصاحبه با يکي از خبرگزاري‌ها اعلام کرد که اگر جلالي نتواند ادعاهايش را ثابت کند او را به دادگاه مي‌کشانم.

ادعاهاي من ثابت شده. عليپور اگر مي‌توانست جواب حرف‌هاي مرا بدهد بايد چهار سال قبل اين کار را انجام مي‌داد.

اميدوارم صادقانه به اين سوال جواب دهيد. واقعا از نوشتن طرح منشور اخلاقي راضي هستيد؟

اي کاش دستم مي‌شکست تا توانايي قلم گرفتن را نداشتم تا طرح پيش‌نويس منشور را بنويسم. منشور بايد منحل شود و گرنه جايي براي کميته انضباطي باقي نخواهد ماند. اگر قرار است که ستاد منشور اخلاقي به کارش ادامه دهد بايد اسم اين ستاد را بگذارند ستاد امر به معروف و نهي از منکر.

مناظره شما با عليپور جالب خواهد شد.

اگر ايشان بيايد حتما همينطور خواهد بود. چون من حرف‌هاي زيادي براي گفتن دارم. از فاکتورسازي عليپور در زمان جام‌جهاني تا پول‌هايي که معلوم نشد به کجا رفت مثل 800 يورويي که خرج استقبال از تيم‌ملي در آلمان شد،‌اما آقايان گفتند که 15هزار دلار هزينه شده است.

red girl
12-15-2009, 11:57 PM
افشاگري عضو اخراج شده سازمان ليگ عليه محمدي، منشور‌اخلاقي و نقض آيين‌نامه‌ها
عليرضا كرد: منشور وسيله‌اي براي انحراف افكار عمومي از تخلفات سازمان ليگ است

عليرضا كرد، سخنگوي فدراسيون فوتبال در دوره رياست صفايي‌فراهاني كه در دوره رياست دادكان و كفاشيان وارد بخش بازاريابي سازمان ليگ شده بود مدتي است كه ديگر نمي‌تواند در محل كارش در ساختمان پنج طبقه‌اي خيابان سئول حاضر شود چرا كه او را از محل كارش اخراج كرده‌اند: «چون مشكلات را مطرح كردم آقايان ناراحت شدند و مرا بركنار كردند.» هرچند كرد علاقه‌اي ندارد كه از شخص خاصي اسم ببرد اما در طول صحبت‌هايش بارها به نام عزيز‌محمدي و عليرضا عليپور اشاره مي‌كند: «مشكلات از بازي فصل قبل

پرسپوليس - پيكان شروع شد كه من ناظر بازي بودم و به دليل موردي قانوني بازي را چند لحظه‌اي قطع كردم. آقاي محمدي به خاطر اين قضيه برخورد بدي با من داشتند اما آقايان ممبيني و كامراني‌فر كه داور و كمك‌داور آن بازي بودند به محمدي به خاطر برخورد با من تذكر دادند.»

پس قصه اختلاف شما با مسوولان سازمان ليگ سر دراز دارد.

من بارها موارد قانوني را به محمدي تذكر دادم كه يكسري كارها را انجام دهد. بنده از زمان دادكان مسوول بازاريابي سازمان ليگ بودم اما يكدفعه ديدم كميته بازاريابي فدراسيون با بودجه سازمان ليگ ساختماني را در سعادت‌آباد اجاره كرده و مشغول انجام كارهاي بازاريابي است بدون آنكه مرا در جريان قرار دهند.

اين موضوع را به محمدي گفتيد؟

بله اما ايشان مي‌خواست به من پست غير‌قانوني بدهد كه من مخالفت كردم. نتيجه اينكه گفتند ديگر سركار نيا. بعد از مصاحبه‌اي هم كه انجام داده‌ام سپرده‌اند تا ديگر به من اجازه ورود به فدراسيون را ندهند.

شما در مصاحبه‌اي كه با يكي از خبرگزاري‌ها داشتيد به مشكلات قانوني كه در فدراسيون و سازمان ليگ وجود دارد اشاره كرده‌ايد.

ببينيد. اساسنامه فدراسيون فوتبال كه مصوب هيات دولت است از 24 مرداد سال 86 بايد اجرا مي‌شده اما مسوولان مربوطه چنين كاري را انجام نمي‌دهند.

چطور؟

در اساسنامه فدراسيون، هيات رييسه رابط بين مجمع و رييس فدراسيون است نه سياستگذار و وضع آيين‌نامه جزو اختيارات مجمع است اما هيات رييسه فدراسيون به طور غير‌قانوني آيين‌نامه را اصلاح مي‌كند مثلا آنها امسال بندي را به آيين‌نامه مسابقات ليگ‌برتر اضافه كردند كه براساس آن تيم‌هايي كه از ليگ يك به ليگ‌برتر آمده‌اند حق جذب يك سهميه بيشتر را داشتند يا مثلا برخي افراد به طور غير‌قانوني در هيات رييسه عضويت دارند.

منظورتان آقاي فتح‌ا...زاده است ديگر؟

بله. اما لطفا اسمي از ايشان نبريد چون نمي‌خواهم فكر كنند كه به دنبال مطرح كردن مسايل شخصي هستم. من اصلا نمي‌خواستم مصاحبه كنم و مصاحبه آخرين گزينه‌ام بود اما چون قصد شفاف‌سازي را دارم بايد اين حرف‌ها را بگويم وگرنه فوتبال ما با ادامه اين روند دوباره تعليق خواهد شد.

گويا يكي از موارد غير‌قانوني موجود در فدراسيون و سازمان ليگ به نظر شما ستاد منشور‌اخلاقي است؟

بله. آقايان مي‌گويند ستاد منشور‌اخلاقي(!) اگر مي‌شود اسامي اين اعضا را به روزنامه‌ها بدهند. آقاي عليپور بايد ثابت كند كه در سازمان ليگ ابلاغ دارد. اصلا ايشان با چه مجوزي مصاحبه مي‌كند.

عليپور عقيده دارد كه در مقام دبير ستاد منشور حق مصاحبه دارد.

طبق آيين‌نامه تنها دبير سازمان ليگ حق مصاحبه دارد اما تا حالا چند مصاحبه از قول آقاي كاظمي ديده‌ايد. نكته ديگر اينكه طبق آيين‌نامه سازمان ليگ تمام مكاتبات بايد امضاي دبير سازمان باشد اما در سازمان ليگ بيشتر مكاتبات را شخص محمدي انجام مي‌دهد.

عليپور و محمدي معتقد هستند كه شما پستي در سازمان ليگ نداريد و بي‌اساس اين حرف‌ها را مطرح كرديد.

اولا كه بنده حكم دارم. دوما چون من حاضر نشدم در پستي غير‌قانوني مشغول به كار شوم گفته‌اند كه اين آقا سر كارش نيامده. زماني كه اصلا عليپوري وجودنداشت در خانه پدري من محفل سياسي برگزار مي‌شد اما حالا ايشان براي من مدعي دينداري و دينمداري شده. عليپور به چه اجازه‌اي آبروي پيوس را برده؟ به جاي آنكه با مدرك جواب مرا بدهند اخراجم كردند.

حسابي دل پري داريد؟

بله، چون طاقتم تمام شده. محمدي مي‌خواهد با ارعاب بقيه كارهايش را جلو ببرد. او آن خبرگزاري را تهديد كرده بود كه اگر مصاحبه مرا چاپ كند با خبرنگار مربوطه برخورد كند.

اين مسايل را به رييس فدراسيون منتقل كرديد؟

بله. كفاشيان مي‌داند كه حق با من است اما طبيعتا از نايب رييسش حمايت مي‌كند اما قول داده بود كه اين موضوع را بررسي كند البته گويا يادش رفته.

از اينكه با سردار مملكت در افتاده‌ايد ترسي نداريد؟

نه چون من قرار بود 23 سال قبل بميرم اما خدا به من لطف كرد و به همين دليل 23 سال بيشتر عمر كرده‌ام. من از هيچ‌چيز نمي‌ترسم ضمن آنكه موضوع من با محمدي شخصي نيست و من فقط موارد قانوني را مطرح مي‌كنم. سازمان ليگ بدون مجوز در فوتبال بانوان هزينه مي‌كند. محمدي هنوز عضو هيات مديره باشگاه مقاومت‌سپاسي است و نمي‌تواند رييس سازمان ليگ باشد اما برخلاف قانون به اين پست تكيه زده. او براي خودش ابلاغ ناظر ويژه مي‌زند، موضوعي كه در شأن رييس سازمان ليگ نيست و حتما مي‌دانيد كه حضور در يك بازي به عنوان ناظر ويژه حق ماموريت دارد.

شما براي اثبات حرف‌هايتان مدرك داريد؟

بله. اصلا كتاب ناطق اين فوتبال من هستم هرچند كه ديوانه هم هستم چون فكر نمي‌كنم آدم عاقل از منافع شخصي‌اش بگذرد تا يكسري موارد را شفاف كند اما من چنين كاري را انجام دادم. آقاي محمدي در فصل گذشته قرارداد تركمانچاي با صندوق اعتباري حمايت از پيشكسوتان بسته در حالي كه اين صندوق از كانون تبليغات مجوز ندارد و اين قرارداد غير‌قانوني است. در قرارداد بندها و كلمات عجيبي آورده شده كه همه‌جوري مي‌شود تفسيرش كرد. حاصلش هم اينكه حالا چند ميليارد پول سازمان ليگ، دست صندوق و روي هواست.

موارد ديگري هم هست كه از نظر شما غير‌قانوني باشد؟

بله. همين آيين‌نامه كميته انضباطي كه بدون نظر مجمع تصويب شده و غير‌قانوني است اما آنها براساس همين آيين‌نامه علي كريمي را محروم كردند و او مي‌تواند سر اين قضيه به فيفا شكايت كند.

حالا مي‌خواهيد چه كار كنيد؟

من دوست نداشتم بحث به اينجا برسد اما حالا كه رسيده تا آخر اين راه را مي‌روم چون دوستان در قبال حرف‌هاي من كه ورزشي بود برخورد غير‌ورزشي كردند و مرا اخراج كردند. اميدوارم اين وضعيت درست شود وگرنه حرف‌هايي را مطرح مي‌كنم كه در حد انفجار باشد.

مثلا چه حرف‌هايي؟

ببينيد، چيزهايي كه من مي‌دانم اگر به دست فيفا برسد بايد ليگ امسال را از هفته اول، دوباره شروع كنند چون كاملا برخلاف قانون عمل شده...

لابد اكثر اين مسايل در منشور‌اخلاقي نهفته شده؟

بگذاريد يك چيز را قاطع بگويم. منشور‌اخلاقي وسيله‌اي براي انحراف افكار عمومي از برخي تخلفات در فوتبال است كه گوشه‌اي از آنها را گفتم. به نظر شما با اين كارهاي خلاف قانون، آيا هنوز منشور‌اخلاقي سوژه اصلي براي رسانه‌هاست؟ مسايلي مثل بليت فروشي كه گوشه‌اي از آن در حرف‌هاي رييس هيات تبريز در برنامه هفته قبل نود فاش شد. تخلف گسترده در بليت فروشي مسابقات...

حتي يك مورد از آمار بليت‌فروشي هم سالم نيست

به عنوان يك ناظر در مسابقات ليگ برتر اعلام مي‌كنم، طي اين چند سال حتي يك مورد از آمار بليت‌فروشي در ورزشگاه‌هاي ايران نديدم كه سالم و درست گزارش شده باشد. بدون استثناء‌ تعداد اعلام شده بليت‌فروشي، كمتر از تماشاچيان حاضر در استاديوم بوده... مثلا استاديوم 15 هزار نفري كه بيش از ظرفيتش، لبريز از جمعيت شده را با آمار 2364 نفر گزارش كرده‌اند! اين ماجرا هر هفته در ورزشگاه آزادي هم اتفاق مي‌افتد و آمارش در دفاتر سازمان ليگ موجود است. خودتان مي‌توانيد قضاوت كنيد. با يك حساب سرانگشتي متوجه مي‌شويد كه رقمي نزديك به بودجه يكسال فدراسيون در پرونده بليت‌فروشي فوتبال ايران گم شده و در هيچ حسابي هم نيامده... اين است كه مي‌‌گويم آقايان در فوتبال ايران به هم باج مي‌دهند.

راه فرار در قرارداد تركمنچاي صندوق با فدراسيون موقت

زماني كه داريوش مصطفوي دبير فدارسيون شده بود، صندوق در قراردادش براي تبليغات محيطي فوتبال، بندي گذاشت كه جاي تعجب بود و همان موقع من هشدار دادم اما قرار نبود به حرف كسي گوش دهند. جايي آمده بود «پس از كسر هزينه‌ها»! شما مي‌توانيد هر تفسيري از هزينه‌ها داشته باشيد. اين شد كه در آن سال كمتر از يك ميليارد به حساب فدراسيون واريز شد و باقي قضايا... شما برويد و تحقيق كنيد كه آن هزينه‌ها با چه ارقام و تحت چه سرفصل‌هايي از رقم درآمد فدراسيون كسر شده تا سرتان سوت بكشد.

200 و اندي ميليون تومان براي رهن ساختمان سعادت‌آباد

در حاليكه سازمان ليگ فوتبال ايران، ساختمان مجزا و جداگانه‌اي براي خودش ندارد و دو وجب جا را با پارتيشن تقسيم كرده‌اند و حتي خود عزيزمحمدي هم در يك اتاق 10 متري استقرار پيدا كرده، آقايان يك ساختمان دو – سه طبقه‌اي را در سعادت‌آباد اجاره كرده‌اند كه جناب درخشان به عنوان كميته بازاريابي در آن مشغول شوند. لطفا گزارش كارهايي كه اين كميته براي بازاريابي فوتبال كرده، اعلام كنند تا ببينيم چقدر پول به جيب فوتبال ريخته‌اند كه اين دفتر و دستك را راه انداخته‌اند. آيا شما به عنوان رسانه از اين هزينه‌ها اطلاعي داشته‌ايد؟ مجوز چنين خاصه خرجي را چه كسي داده...

تناقض در اعلام نتيجه 3 بر صفر

عين اتفاق بازي پاس همدان و شاهين بوشهر كه منجر به صدور حكم پيروزي سه بر هيچ به نفع تيم جنوبي شد، در باي مقاومت سپاسي با يك تيم ديگر افتاد اما پس از مكاتبه يكي از آقايان با سازمان ليگ همان نتيجه مساوي بازي تاييد شد. البته تيم حريف نيز اعتراض چنداني به ماجرا نداشت.

از سوراخ‌هاي استاديوم تبريز، چند نفر رد مي‌شوند

ششگلاني، رييس هيات فوتبال تبريز در برنامه نود هفته گذشته و در پاسخ به آمار پايين بليت‌فروشي گفت: «سوراخ اطراف ورزشگاه زياد است و از آنجا آدم مي‌آيد درون استاديوم.» اگر اين سوراخ‌ها آنقدر زياد است كه حدود نصف تماشاگران براي تماشاي مجاني بازي موفق به عبور مي‌شوند، چرا اين مديران، كاري براي بستن مجاري نمي‌كنند تا درآمدشان دو برابر شود. اگر هم كه پول زيادي دارند چرا اينقدر از كمبود بودجه مي‌نالند كه تيم ريشه‌دار ماشين‌سازي تبريز پول خريد كفش بازيكنانش را نداشت.

اگر سوراخي با اين وسعت در كار نباشد هم بايد سراغ مسايل ديگري را بگيريد كه متاسفانه در همه ورزشگاه‌هاي ايران اپيدمي شده و رقمي چند ميلياردي را طي اين سال‌‌ها شامل مي‌شود.

redsun
12-16-2009, 12:58 AM
میشه یکی جرم مربیا منشوری را واسه من بگه من هنوز تو شوکم

red girl
04-13-2010, 06:04 PM
عزيز‌محمدي خبر داد
فيروز كريمي دوباره منشوري مي‌شود!

مصاحبه تلويزيوني فيروز كريمي و پاسخ جالب اين مربي طنزپرداز در خصوص منشور‌اخلاقي، متوليان اين طرح را حسابي ناراحت كرده است. سردار عزيز‌محمدي رييس ستاد منشور‌اخلاقي از احتمال منشوري شدن دوباره آقافيروز خبر مي‌دهد: «براي فصل آينده نيز مربياني كه در مصاحبه‌هايشان با تمسخر حرف مي‌زنند و موارد منشور را در گفت‌وگوهاي رسانه‌اي خود رعايت نمي‌كنند مورد نظارت و ارزشيابي قرار مي‌گيرند. اين نظارت براي تمام مربيان ليگ‌برتري هم است اما كنترل روي مربياني كه همه‌چيز را به تمسخر مي‌گيرند و در ليگ‌برتر هم حضور ندارند بيشتر است.» فيروز كريمي گفته بود منشور از وجاهت افتاده و حتي قرار است از كتاب‌هاي هندسه هم خارج شود و جاي آن از كله قند استفاده كنند. رييس سازمان ليگ از محمود ياوري سرمربي شاهين بوشهر هم كه با قاطعيت از تباني ابومسلم و تراكتور سخن گفته بود مي‌خواهد تا مراقب سخنان خود باشد: «هر فردي كه اظهار‌نظر مي‌كند بايد پاسخگوي نظراتش باشد. ضمن اينكه هر شخصي مدركي مستند مبني بر تباني دارد مي‌تواند اين مدرك را به فدراسيون فوتبال ارايه كند. به نظر من هيچ تباني در فوتبال رخ نداده است. اين پرونده در حال بررسي است و منتظر اعلام نهايي هستيم.» در خصوص اختلاف تاج و كفاشيان از عزيز‌محمدي سوال شد: «با اصرار تاج بود كه استعفاي او مورد پذيرش كفاشيان قرار گرفت. تاج به دليل بيماري از كميته تيم‌هاي ملي استعفا داد تا فشار كارش كمتر شود. اعضاي فدراسيون فوتبال هيچ مشكلي با يكديگر ندارند و اختلافي ميان آنها نيست.» بازگشت غلام پيرواني به تيم‌ملي اميد از سوي سردار هم تاييد مي‌شود: «با غلامحسين پيرواني در اين زمينه صحبت كردم و تا آخر هفته جلسه مشترك بين او و كفاشيان برگزار مي‌شود. پيرواني هدايت تيم اميد را دوباره برعهده خواهد گرفت و مشكلي در اين زمينه وجود ندارد.»

zamara
04-19-2010, 08:10 PM
http://media.farsnews.com/Media/8812/Images/jpg/A0817/A0817416.jpg

عليپور به فارس خبر داد:
تذكر سازمان ليگ به باشگاه پرسپوليس به دليل اظهارات دايي

دبير ستاد منشور اخلاقي از ارسال نامه‌اي تذكري به باشگاه پرسپوليس به دليل اظهارات سرمربي اين تيم خبر داد.

عليرضا عليپور در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري فارس، اظهار داشت: با توجه به اظهارات علي دايي در برنامه هفته گذشته 90 نامه‌اي از سوي سازمان ليگ و ستاد منشور اخلاقي به باشگاه پرسپوليس ارسال شده و به اين باشگاه تذكر داده‌ايم.

وي عنوان كرد: با توجه به بند 8 ماده يك آئين‌نامه رابطه باشگاه‌ها با ليگ حرفه‌اي فدراسيون فوتبال رعايت اصول احترام و اعتقاد براي مديران باشگاه‌ها، مربيان، بازيكنان و كارمندان آنها و همچنين مسئولين برگزاري مسابقات الزامي است و هيچ يك از اعضاي باشگاه‌ها حق ندارند تحت هيچ شرايطي از ساير باشگاه‌ها يا مسئولان سازمان ليگ از فدراسيون انتقاد كنند و آنرا زير سئوال ببرند.

عليپور تاكيد كرد: در صورتي كه باشگاه يا مسئولي اعتراضي داشته باشد بايد آن را به صورت كتبي به هيات رئيسه سازمان ليگ اعلام كند تا پس از رسيدگي مراتب انعكاس داده شود. همچنين طبق بند 3-4 ماده 13 اساسنامه فدراسيون فوتبال مبني بر تعهد، التزام افراد حقيقي و حقوقي به كليه قوانين مقررات و بند 7و 8 ماده 5 قرارداد مربيان نامه رسمي به باشگاه پرسپوليس ارسال كرديم.

دبير ستاد منشور اخلاقي در مورد محتواي نامه به خبرنگار فارس گفت: از مسئولن باشگاه خواسته‌ايم به سازمان ليگ اعلام كنند كه اظهارات علي دايي در برنامه هفته گذشته 90 آيا مطابق بر تعهدات باشگاه بوده يا نه؛ زيرا طبق قوانين حضور مربيان و بازيكنان در برنامه‌هاي رسانه‌هاي گروهي بايد با مجوز باشگاه صورت گيرد. اظهارات علي دايي مصداق كامل تخلف عيني از مقررات است.

وي خاطرنشان كرد: منتظر اعلام نظر باشگاه پرسپوليس هستيم و پس از آن تخلف علي دايي در هيات رئيسه و مبادي ذيربط رسيدگي و مطابق مقررات آئين‌نامه با وي برخورد خواهد شد. از بازيكنان و مربيان كه جايگاه بالاتري در فوتبال دارند توقع بيشتري براي رعايت قوانين مي‌رود.

red girl
05-03-2010, 12:59 AM
در حاشيه موفقيت خيره كننده تبعيدي‌ها
«منشوري» باش تا كامروا باشي!
نويسنده : رسول بهروش

1)به تدريج اثرات مثبت طرح مدرن و كارآمد «منشور اخلاقي» خودش را در فوتبال ايران نشان مي‌دهد. پس از آنكه معضلاتي نظير تباني، دوپينگ، رشوه و زدوبند از اين رشته ورزشي ريشه‌كن شدند(!) و پس از آنكه در فصل جاري هيچ پنالتي مشكوكي گرفته نشد و هيچ مديرعاملي بر نعش فوتبال پاك گريه نكرد و هيچ بازيكني پس از آنكه دوپينگش مثبت از آب درآمد، مشمول حاشيه «ماله‌كشي» نشد و هيچ ستاره فوتبالي به ديگران حمله نكرد و هيچ تماشاگري لب به فحاشي‌هاي آنچناني نگشود و هيچ برد و باخت شبهه‌برانگيزي به وقوع نپيوست و پس از سال‌ها، هيچ تيمي در ليگ برتر زمين بازي را به نشانه اعتراض ترك نكرد(!) اين روزها شاهد ظهور ديگر نتايج مفيد و خيره كننده منشور كذايي هستيم؛ مثل اين مورد كه حالا مربيان منشوري و مجازات شده فوتبال ايران، كاملا سرشكسته شده‌‌اند و روزگاري مملو از ناكامي و زجر را سپري مي‌كنند! مرسي منشور!
2)‌ فرهاد كاظمي كه به تدريج در حال محو شدن از سطح اول فوتبال ايران بود و به طور اتوماتيك‌وار در سطوح پايين‌تر اين حوزه فعاليت مي‌كرد، پس از مطرح شدن نامش در دايره منشوري‌ها، به فولادگستر تبريز پيوست و در موفقيتي حيرت‌انگيز اين تيم را به فينال جام حذفي رساند. دايي فرهاد در اين مسير، غول بزرگي مثل ذوب‌آهن را به زانو درآورد و حتي بازيكنانش اين شانس را براي خودشان متصور هستند كه در مسابقه نهايي بتوانند يقه پرسپوليس را هم بگيرند. از سوي ديگر، اكبر ميثاقيان هم كه غالبا در دوران فعاليتش در ليگ برتر به ارايه «ضد فوتبال» متهم مي‌شد و مورد اقبال هواداران و كارشناسان نبود، توانست با عملكردي محيرالعقول تيم نه چندان مطرح و اميدوار شهرداري تبريز را ليگ برتري كند و سهميه آذربايجان در فصل آينده را به دو تيم افزايش دهد. كاميابي دور از تصور «اكبر اوتي» در ليگ يك، در شرايطي نگاه‌ها را به خودش جلب كرده كه ديگر «ف.كاف» مورد اشاره منشور هم در ديگر تيم تبريزي روزهاي خوبي را مي‌گذراند. فراز كمالوند توانست در فصل اول صعود تراكتورسازي به ليگ برتر، اين تيم را در نيمه بالايي جدول نگه دارد و به ثبات برساند. به همه اينها بيفزاييد حال و روز نسبتا خوش فيروز كريمي در داماش گيلان و نيز درخشش‌هاي قابل توجه حنيف عمران‌زاده در خط دفاعي استقلال تهران را...!
3)‌ موفقيت اعجاب‌برانگيز و در خور تامل مربيان و حتي بازيكنان منشوري در فوتبال ايران، مي‌تواند در نوع خودش گوياي مسايل زيادي باشد. از يك سو اين نكته قابل بحث به وجود مي‌آيد كه چگونه سيستم قضايي حاكم بر فوتبال ايران قصد مجازات عده‌اي به‌زعم خود «متخلف» را داشته، اما ترتيبي فراهم كرده كه آنان به اوج موفقيت خود در دوران حرفه‌اي‌شان دست پيدا كنند؟! آيا واقعا تبعيد به دسته يك، ترفند مناسبي براي تنبيه خاطيان بوده است؟ مگر نه اين است كه اگر كسي راهكار نامشروعي براي كسب موفقيت در اختيار داشته باشد، دستش در ليگ يك كه نظارت كمتري بر آن حاكم است، براي استفاده مجدد از اين فوت و فن‌ها بازتر خواهد بود؟ با اين وصف، كاملا بديهي است كه جريمه در نظر گرفته شده توسط مسوولان براي منشوري‌ها،‌نه تنها كافي و مثمرثمر نبوده است،‌ بلكه باعث افزايش ضريب موفقيت آنان شده و خواسته يا ناخواسته،‌ نرخ‌شان را هم براي فعاليت در فصول آينده بالا برده است! از سوي ديگر اما، كامروايي غيرمنتظره عناصر مشمول منشور در كنار تداوم حرف و حديث‌هاي آنچناني پيرامون فوتبال ايران نشان مي‌دهد سازوگار مورد استفاده دست‌اندركاران محترم فدراسيون فوتبال براي پاكسازي اين حوزه در كشورمان به هيچ‌وجه موفقيت‌آميز نبوده و غير از انبوهي از جاروجنجال‌ها و هزينه‌هاي جانبي غيرضروري، حاصل ديگري در برنداشته است. انرژي گزافي كه مي‌توانست صرف مرتفع كردن يكي از ده‌ها مشكل فوتبال ايران شود،‌به عجيب‌ترين شكل ممكن خرج يك بحث بيهوده و ناكار آمد شد تا در شرايطي كه حتي يك گام ملموس هم در راه پاكي فوتبال ما برداشته نمي‌شود، تنها مشتي بحث آزاردهنده و فرسايشي، ‌ذهن هواداران اين رشته ورزشي را بيازارد.
4)طنز تلخي است كه منشوري‌ها، موفق‌ترين آدم‌هاي اين فوتبال هستند و در عين حال غير منشوري‌ها هم با تمام قدرت حيات پاك‌‌شان(!) را ادامه مي‌دهند. با اين حال اما، اين طنز زماني گزنده‌تر مي‌شود كه مي‌شنويم آقايان مي‌خواهند در فصل آينده هم به طرح بين‌المللي‌شان ادامه بدهند. در همين راستا به تمامي مربيان ناموفق كه اوضاع راكدي دارند و مدتي است فراموش شده‌اند توصيه مي‌كنيم خودشان را «منشوري» كنند تا موفقيت‌شان تضمين شود!

Rainyboy
07-15-2010, 04:14 PM
آخرين وضعيت شفق و دست نشان در ستاد منشور اخلاقي

http://www.ipna.ir/upload/picture/IMG_0029.jpg

رئيس ستاد منشور اخلاقي و رفتاري سازمان ليگ آخرين وضعيت ناصر شفق و نادر دست نشان را تشريح کرد.
عليرضا عليپور، رئيس ستاد منشور اخلاقي و رفتاري با بيان اين مطلب افزود: نزديک به پنج هفته پيش دعوتنامه اي را براي شفق ارسال کرديم و از ايشان خواستيم به اتفاق آقاي کمالوند در سازمان ليگ فدراسيون فوتبال حضور يابند. علت دعوت از اين دوستان بررسي اتفاقات ديدار ابومسلم مشهد - تراکتورسازي در ليگ گذشته بود.
وي در ادامه افزود: اين موضوع بررسي شد و آقايان مستندات خود را ارائه کردند. عليرغم اينکه آقاي شفق اعلام کرده که براي دفاع از تيم تراکتورسازي و اينکه عواقب اين جريان دامن گير سرمربي و بازيکنان اين تيم نشود مسؤوليت خروج تيم از زمين را برعهده گرفته اما واقعيت غير از اين بود. ما اين موضوع را بررسي کرديم و به مواردي هم برخورد کرديم که بزودي نتايج آن را اعلام خواهيم کرد.
رئيس ستاد منشور اخلاقي و رفتاري افزود: مورد خاصي در مورد آقاي شفق وجود نداشته که برخي اين مدير را منشوري خوانده اند. بنده اين شايعه که آقاي شفق به دليل منشوري بودن از مديريت باشگاه تراکتورسازي تبريز کناره گيري کرده است را تکذيب مي کنم.
وي ادامه داد: آقاي شفق در متن استعفاي خود در بندي خطاب به رئيس فدراسيون فوتبال تصريح کرده از آنجائيکه احساس مي کرده امکان محروميت مربي يا بازيکنان تراکتور سازي با خروج تيم از زمين وجود داشته اين گناه ناکرده را به جان خريده و مسؤوليت خروج تيم را پذيرفته است. ما با بررسي تمام جوانب به اين جمع بندي رسيديم که حرف آقاي شفق درست بوده و وي مسوول بيرون کشيدن تيم نيست و ديگران در اين موضوع دخيل بوده اند.
رئيس ستاد منشور اخلاقي و رفتاري سازمان ليگ در پاسخ به اين پرسش که " منظورتان از ديگران کيست؟ " گفت: درحال بررسي هستيم و بزودي عواملي که در اين خصوص تاثيرگذار بوده اند را معرفي خواهيم کرد.
عليپور در خصوص پرونده نادر دست نشان نيز به مهر گفت: قوانين جاري فدراسيون فوتبال و سازمان ليگ تاکيد دارد که افراد براي فعاليت در رده هاي مختلف باشگاهي بايد مدارکي تاييد شده را به فدراسيون ارائه کنند. تا زماني که اين مدارک نباشد فرد نمي تواند مجوز کار بگيرد. سازمان ليگ در مورد آقاي دست نشان در حال پيگيري است و اگر تا امروز چهارشنبه مدارک آقاي دست نشان مثبت نشود به باشگاه نفت اعلام مي شود تا براي خود تدبيري کند.

پرسپولیسی.جنوبی
07-20-2010, 09:09 PM
دستیار ف.ک هم منشوری می‌شود

به دلیل اظهارات یکی از بازیکنانی که متهم به استفاده از مواد نیروزاست، دستیار مشهور یکی از مربیان فوتبال ایران که با نام مستعار ف.ک مشهور است نیز در آستانه محرومیت از فوتبال ایران قرار دارد.
این دستیار بنا به اظهارات بازیکن در سازمان لیگ نقش مستقیمی در مساله دوپینگ وی داشته است. البته این اتهام به شرطی رسمی می‌شود که اتهام این مربی در کمیته ضددوپینگ فدراسیون فوتبال به اثبات برسد که،‌ بازیکنان همیشه برای رفع اتهام دیگری را مقصر قلمداد می‌کنند. بررسی این زمینه در فدراسیون فوتبال ادامه داد.

Ahmad.taj
07-21-2010, 01:36 PM
http://www.jpeghoster.com/images/x2tn3o2k9jx9c8u40xld.jpg

پشت پرده تعلل سازمان ليگ فدراسيون فوتبال و تلاش نافرجام سردار عزيزمحمدي براي دست به سر كردن خبرنگاراني كه فهرست تازه مربيان منشوري را جست‌وجو مي‌كنند، روزهاي پرمشغله متوليان ستاد منشور اخلاقي خودنمايي مي‌كند.

پس از درز پيدا كردن خبر منشوري بودن نادر دست‌نشان در محافل رسانه‌اي، مديران باشگاه نفت تهران مكاتبات مفصل و كشداري با فدراسيون فوتبال داشتند. پاسخ استعلام باشگاه نفت البته هرگز به‌طور رسمي اعلام نشد اما با كنار رفتن دست‌نشان از سرمربيگري اين تيم مسلم شد كه پرونده پاكسازي فوتبال ايران توسط نهادهاي خاص مفتوح شده است. روش سازمان ليگ براي حذف مربيان منشوري هم ويژه و منحصر به فرد است. سازمان ليگ از آغاز طرح پديده‌اي به نام منشور اخلاقي، سعي دارد طي مكاتبات خصوصي با مديران باشگاه‌ها، آنها را از استخدام مربيان مورد‌دار منع كند و اطلاع‌رساني به اين مربيان نيز به صورت كاملا خصوصي انجام مي‌شود.
چنين سازوكاري البته به دليل فقدان مدارك مستدل و براي پيشگيري از شكايت رسمي مربيان مذكور در دستور كار قرار گرفته. چنانكه دو روز پيش راي پرونده شكايت حميد درخشان از يك سايت دولتي كه او را به دريافت رشوه و تباني در هفته‌هاي پاياني ليگ نهم متهم كرده بود، اعلام شد.

دفاعيه سايت مذكور كه با استناد به اظهارات عليپور، دبير ستاد منشور اخلاقي چنين اتهامي را مطرح كرده بود پاي مديران فدراسيون فوتبال را نيز به اين ماجرا باز كرد و همين مسئله باعث شده براي جلوگيري از تكرار چنين ماجرايي، هرگونه خبر يا نظري در مورد مربيان منشوري مسكوت بماند. با افزايش تعداد مربياني كه با عناوين مختلف در مظان اتهام قرار گرفته‌اند و به ناچار بايد در حاشيه، تماشاگر فوتبال باشگاهي ايران باشند، دايره مربياني كه در سطح ليگ برتر فعال هستند نيز محدود شده است. چنانكه حسين فركي، پس از سال‌ها زندگي در سايه اكنون در قامت سرمربي يك تيم ليگ برتري مشاهده مي‌شود و فصل آينده روي نيمكت نفت تهران خواهد نشست. ساز و كار جذب مربي در ليگ برتر نسبت به سال‌هاي گذشته دستخوش تغييرات اساسي شده. پچ‌پچ‌ها و حرف‌هاي درگوشي كه به‌رغم تمهيدات

فدراسيون‌نشين‌ها از اتاق‌هاي ساختمان فدراسيون فوتبال به بيرون درز پيدا كرده از محروميت هفت مربي در آستانه آغاز ليگ دهم حرفه‌اي حكايت دارد. ليست هفت نفره‌اي كه هرگز به‌طور رسمي در اختيار رسانه‌ها قرار نمي‌گيرد. شامل اين مربيان است:

1 - فرهاد كاظمي: كش و قوس بين سرمربي فصل گذشته فولادگستر و رئيس سازمان ليگ به نتيجه نرسيد. اين در حالي است كه نظارت ستاد منشور اخلاقي از اين فصل شامل ليگ دسته اول هم شده و در اولين اقدام فرهاد كاظمي به حكم سازمان ليگ از ادامه همكاري با تيم فولادگستر تبريز منع شده است. اينكه كاظمي به‌رغم رقم زدن نتايج قابل اعتنا با فولادگستر و هدايت اين تيم به فينال جام‌حذفي پس از پايان قراردادش مورد اقبال هيچ تيمي قرار نگرفت عجيب به نظر مي‌رسد. بعدها مشخص شد براي تطهير فضاي ليگ دسته اول، سازمان ليگ، رابطه مربيان منشوري با باشگاه‌هاي ليگ يكي را هم قطع كرده است.

2 - فيروز كريمي: سرمربي موفق فصل گذشته داماش كه اين تيم را تا آستانه صعود به ليگ برتر پيش برد، در بلاتكليفي به سر مي‌برد. فيروز كريمي كه به عنوان متخصص هدايت تيم‌هاي دسته‌اولي به ليگ برتر، پس از امضاي قرارداد با فولادگستر در انتظار پاسخ قطعي سازمان ليگ به مديران اين باشگاه به سر مي‌برد پس از چند روز سردرگمي در نهايت قراردادش با اين تيم لغو شد. اين در حالي است كه هنوز كسي نمي‌داند چرا اين مربي در حساس‌ترين مقطع ليگ دسته اول توسط امير عابديني، مديرعامل داماش اخراج شد.

3 - فراز كمالوند: در مورد سرمربي محبوب هواداران تبريزي خبرهاي متناقضي به گوش مي‌رسد. در حالي‌كه نام فراز كمالوند در فهرست مربيان منشوري به چشم مي‌خورد، سردار جعفري كه امروز رسما به عنوان مديرعامل جديد تراكتورسازي معرفي شد به اتفاق سردار پورجمشيدي، رئيس هيات مديره و فرمانده لشگر 31 عاشوراي تبريز مشغول مكاتبه و رايزني با رئيس سازمان ليگ هستند. با در نظر گرفتن اين فرضيه كه بازيكنان منتسب به اين مربي در غياب او كارآيي سابق را نخواهند داشت و ترس از سقوط اين تيم در اولين سال فعاليت مديران جديد باشگاه تراكتورسازي، تلاش براي تبرئه سومين «ف.ك» آغاز شده است. مديران سياسي، ورزشي تراكتورسازي متعهد شده‌اند در صورت صدور كارت مربيگري كمالوند در ليگ دهم، فصل آينده با منشوري بودن و محروميت او مخالفتي نداشته باشند. جبهه‌گيري عزيزمحمدي در مقابل چنين پيشنهاد نامتعارفي وضعيت پرونده كمالوند را مبهم جلوه مي‌دهد. باشگاه تراكتورسازي براي جلوگيري از درز كردن خبر منشوري بودن كمالوند، از ورود خبرنگاران تبريزي به اردوي اين تيم ممانعت مي‌كنند و پس از بازگشت از تركيه، اردوي تهران را در سكوت خبري پشت سر مي‌گذارند.

4 - نادر دست‌نشان: سرمربي فصل گذشته نفت تهران چندين روز صبر كرد تا پاسخ استعلام فدراسيون فوتبال به مديران اين باشگاه اعلام شود. دست‌نشان در همين فاصله مصرانه خواستار اعلام نوع تخلفش شده بود اما پس از اعلام رسمي نام حسين فركي به عنوان سرمربي جديد نفت، احتمال مي‌رفت كه نام اين مربي هم در فهرست مربيان منشوري قرار بگيرد.

5 - وينكو بگوويچ: مرد كروات، به‌رغم كارنامه نسبتا روشني كه پس از سال‌ها فعاليت در فوتبال ايران از خود به جا گذاشته، از نگاه ستاد منشور اخلاقي فاقد صلاحيت مربگيري- در ليگ برتر و ليگه دسته اول است. بگوويچ فصل قبل با آلومينيوم اراك تا آستانه صعود به پلي‌آف ليگ دسته اول پيش رفت و به‌واسطه عملكرد مثبتش منتظر چراغ سبز مديران اين باشگاه براي تمديد قرارداد بود اما يك تماس تلفني مانع ادامه كار او در ليگ دسته اول شد. بگوويچ كه پيش از اين به عنوان تنها مربي منشوري فوتبال ايران به ليگ يك تبعيد شده بود به گواهي يكي از همكاران سابقش فعاليت‌هاي وسيعي در عرصه دوپينگ داشته و به دريافت پول از بازيكنان نيز متهم است. شايعه دوپينگ تعدادي از بازيكنان فولاد كه يك‌سال پس از رفتن بگوويچ برملا شد و همچنين حراج پيراهن تيم‌ملي اميد در زمان مربيگري او هنوز از خاطر اهالي فوتبال پاك نشده است.

6 - پيمان صاحب جمعي: نام دستيار هميشگي فراز كمالوند هم در فهرست جديد مربيان منشوري به چشم مي‌خورد. سازمان ليگ با استناد به اظهارات يكي از بازيكنان تراكتورسازي كه متهم به استفاده از مواد نيروزاست، صاحب جمعي را به جمع مربيان منشوري افزوده است. براي پي بردن به صحت اظهارات بازيكن مذكور، پرونده صاحب‌جمعي در كميته ضددوپينگ فدراسيون فوتبال در جريان است.

7 - ساكت الهامي: سرنوشت حضور كوتاه‌مدت الهامي (به عنوان نزديك‌ترين مربي يك دهه اخير به فيروز كريمي) در مس كرمان با قرار گرفتن نام اين مربي در سياهه مربيان منشوري مبهم به نظر مي‌رسد. او كه به‌عنوان دستيار صمد مرفاوي در تيم مس فعاليت مي‌كند از صبح دوشنبه و به بهانه مذاكره با مديران نساجي قائم‌شهر در تمرينات حاضر نشده و از محل اقامتش اطلاع دقيقي در دست نيست.

مديران منشوري
منشا قرار گرفتن اين هفت مربي در دايره مربيان منشوري را بايد در اعتراضات بازيكناني كه براي رفع ابهامات به مرجعي بالاتر از فدراسيون فوتبال احضار شده‌اند جست‌وجو كرد. تحقيقاتي كه پس از اعتراف بازيكنان دوپينگي به عمل آمده يا شكايت بازيكناني كه توسط بعضي از مربيان مورد سوء‌استفاده مالي قرار گرفته‌اند در نهايت به تهيه چنين ليستي انجاميده است. در همين قاب از گوشه و كنار خبر مي‌رسد پس از تحقيقات وسيع اين مرجع خاص نام مديران دو باشگاه ليگ برتري و يك باشگاه دسته اولي در فهرست مديران منشوري قرار گرفته است. دوران مديريت ناصر شفق، مديرعامل سابق تراكتورسازي و حسين زمان، مديرعامل ابومسلم به حكم سازمان ليگ و ستاد منشور اخلاقي تا اطلاع ثانوي به پايان رسيده و پرونده محمدحسن انصاري‌فرد مديرعامل باشگاه راه‌آهن براي تكميل تحقيقات در دست بررسي است.
* * *
«تهران امروز»

پرسپولیسی.جنوبی
07-21-2010, 02:28 PM
عزیز محمدی: از خبر محرومیت بازیکنان شیشه‌ای بی‌اطلاعم!

چهارشنبه ۳۰ تیر ۱۳۸۹
این روزها تلفن همراه عزیز محمدی رئیس سازمان لیگ بیشتر از گذشته زنگ می‌خورد و هر روز شاهد اظهارنظرهای متفاوتی از او در سایت‌های خبری و روزنامه‌ها هستیم وهمین موضوع باعث شده تا نقل قول‌های مختلفی از عزیز محمدی بخوانیم.
معمولا عزیزمحمدی این روزها باید در مورد مسائل منشور اخلاقی، محرومیت مربیان و بازیکنان، برنامه لیگ برتر و اتفاقات دیگر پاسخگوی خبرنگاران باشد. البته شاید برای رئیس سازمان لیگ تعجب آور باشد که یک خبرنگار با او تماس بگیرد و در مورد محرومیت یک بازیکن که متهم به استفاده از موادمخدر است سئوال کند. این روزها شایع شده که یک بازیکن به دلیل حمل و استفاده از شیشه محروم خواهد شد و دو بازیکن هم در اردوی خارج از کشور تیمشان، برای اینکه وزن خود را پایین بیاورند از این ماده مخدر استفاده کرده‌اند.
عزیز محمدی در گفت‌وگویی اختصاصی با خبرگزاری فوتبال ایران در پاسخ به این سئوال که ایا قرار است سازمان لیگ و همچنین ستاد منشور اخلاقی بازیکنانی را که از شیشه استفاده کرده‌اند محروم کنند می‌گوید: «من اصلا در جریان این موضوعی که شما می‌گویید نیستم و از خبر محرومیت بازیکنان شیشه‌ای هم هیچ اطلاعی ندارم. درضمن چنین بحثی هم در سازمان لیگ و فدراسیون مطرح نشده است که بخواهم در مورد آن صحبت کنم.»
عزیزمحمدی در مورد این شایعه عجیب به هیچ عنوان تمایل ندارد که بیشتر حرف بزند ولی به طور حتم این موضوع در روزهای آینده هم یکی از سوژه‌های اصلی رسانه‌ها خواهد بود. البته بعید به نظر می‌رسد که بخواهند بازیکنی را به خاطر استفاده از موادمخدر محروم کنند. مگر اینکه سازمان لیگ یا ستاد منشور اخلاقی در این مورد مدرک محکمی داشته باشند یا اینکه از بازیکنانی که متهم به انجام این کار هستند آزمایش بگیرند.

Rainyboy
07-22-2010, 11:40 PM
نگاهي به پرونده منشور اخلاقي
چند مربي، يك مدير و يك داور پشت خط قرمز!

http://u.goal.com/65000/65083_hp.jpg
بحث منشور اخلاقي بدون ترديد يكي از جنجالي‌ترين موضوعات فوتبال ايران در چند سال اخير بوده است. اگر چه پيدايش طرحي كه به منشور اخلاقي مشهور شده به زمان حضور محمد دادگان در فدراسيون فوتبال باز مي‌گردد اما در آن دوره به دليل حضور تيم ملي ايران در جام جهاني 2006، اجراي اين منشور مسكوت ماند كه با استقرار هيات رييسه جديد در سال 87 بحث منشور اخلاقي بر سر زبان‌ها افتاد.
تاكيد مسوولان فدراسيون فوتبال بر آنچه كه پاكسازي فوتبال از شر ناپاكي‌ها مي‌خواندند، سبب شد فصل گذشته تعدادي از مربيان و بازيكنان مجال حضور در ليگ برتر را نيابند اما حضور آنها در تيم‌هاي دسته يكي بزرگترين علامت سوال را ايجاد كرده بود. مخالفان اجراي اين منشور اخلاقي در همان زمان مي‌گفتند يا نبايد بدون مدرك محروميتي را براي اين افراد در نظر گرفت، يا اگر مدرك و سندي وجود دارد افراد خاطي بايد به طور كل از فعاليت در فوتبال محروم شوند.
البته حاميان منشور اخلاقي هم در پاسخ مي‌گفتند اگرچه انتقادهايي به نحوه اجراي آن وارد است اما با كمي اصلاحات مي‌توان اميدوار بود كه فوتبال از شر ناپاكي‌ها خلاص شود.
با اين حال اين انتقادها چيزي نبود كه سازمان ليگ و ستاد منشور اخلاقي را وادار به عقب‌نشيني كند. حمايت‌هاي فدراسيون فوتبال هم تعيين كننده حركت‌هاي سازمان ليگ بود و البته مخالفت‌هاي حتي برخي از نمايندگان مجلس هم نتوانست مانع از پاكسازي فوتبال شود. با ادامه اعتراض‌ها، فدراسيون فوتبال كه همچنان براي از بين بردن ناپاكي‌ها مصر بود، شكل و نحوه كار را عوض كرد تا هم حساسيت‌هايي كه روي ستاد منشور اخلاقي وجود داشت از بين برود هم اينكه نظر منتقدان برآورده شود و افراد خاطي كه جزيي از ناپاكي‌هاي فوتبال ايران هستند از حضور در كليه مسابقات و فعاليت‌هاي فوتبالي محروم شوند، نه مثل سابق كه تنها از حضور در ليگ برتر محروم مي‌شدند.
بر همين اساس فدراسيون فوتبال در آغاز فصل نقل و انتقالات از تمامي باشگاه‌ها خواسته بود پيش از امضاي قرارداد با بازيكنان و مربيان از سازمان ليگ استعلام كنند كه آيا مربيان و بازيكنان مورد نظرشان مشكلي دارند يا خير. پس از اينكه باشگاه‌ها اسامي بازيكنان و مربيان مورد نظرشان را به سازمان ليگ اعلام كردند، اين اسامي به «هيات رسيدگي به تخلفات اخلاق حرفه‌اي فوتبال» رفت، هياتي كه براي برآورده كردن نظرات منتقدان به نحوه اجراي منشور اخلاقي شكل گرفته بود. بررسي‌هاي اين هيات درباره اين مربيان و بازيكنان كه به نوعي ستاره‌دار بودند با استعلام فدراسيون فوتبال از مراجع ذي صلاح آغاز شده و برخي مربيان منتظر پاسخ استعلام اين مراجع خواهند بود، استعلامي كه آينده كاري آنها را روشن مي‌كند.
به هر حال نبايد از ياد برد ناپاكي در فوتبال ايران مانند هر جاي ديگري كه پول در آن وجود دارد يك واقعيت است و برخورد با ناپاكي‌ها حقيقتي است كه بايد تمام جامعه اعم از رسانه‌ها، مردم و مسوولان از آن حمايت كنند، حقيقتي كه فوتبال ايران را مي‌تواند يك گام به پيش برد.
در كنار مربيان كه وضعيت روشني ندارند، اسم يك داور هم مطرح است. هيات رسيدگي به تخلفات اخلاق حرفه‌اي فوتبال درباره تخلف اين داور به جمع‌بندي نهايي رسيده است.
همچنين نام يكي از مديران باشگاه‌ها نيز در فهرست بررسي هاي هيات رسيدگي به تخلفات اخلاق حرفه‌اي فوتبال وجود دارد.

Rainyboy
07-24-2010, 12:33 PM
خبرنگاران؛ هدف بعدی منشور اخلاقی

مناره ای از جنس برف

http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/02/25/100906848467.jpg

عزیزالله محمدی، رئیس سازمان لیگ که از بدو ورودش به فدراسیون فوتبال دن کیشوت وار نیزه به‌دست گرفته و سوار بر اسب، یکه و تنها به جنگ دیو سیاه ناپاکی‌های فوتبال ایران رفته؛ پس از قلع و قمع کردن مربیان ناپاک حالا به سراغ خبرنگاران آمده و می خواهد این جماعت را هم از آلودگی و ظلمت نجات بدهد. او صبح دیروز در برنامه تلویزیونی ورزش و مردم گفت:« بعضی خبرنگاران معتقدند چون خودشان قیمت بازیکنان را بالا می برند حق دارند بخشی از مبلغ قرارداد آنها را تصاحب کنند. آنها از مربیان انتظار دارند با بازیکنان توصیه شده شان قرارداد ببندند و وقتی این اتفاق نمی افتد نام این مربیان را به عنوان مربی منشوری در رسانه‌ها منتشر می‌کنند.» هدف دفاع از روزنامه نگاران و جامعه رسانه ای نیست که اگر هم بود تفاوتی با نعره زدن در چاه و مناره ساختن از برف نداشت. رئیس سازمان لیگ راست می گوید. فساد و لفت و لیس از قوانین من درآوردی که راه دزدی و کسب درآمد آسان را نشان می دهند تولید می‌شود. منشور اخلاقی به این شکلی که در فدراسیون فوتبال به تصویب رسیده و اجرا می شود راه زورگیری و زورگویی را نشان می‌دهد و وقتی مدیران خوش پوش با گونه‌های گل انداخته از آن آب باریکه ای برای کسب درآمد بیشتر می سازند از خبرنگاری که هشت در گروی نه دارد چه انتظاری می رود؟ جرمی که نه احراز شده و نه اعلام، قطعی تلقی می شود و از باشگاه‌ها می خواهند با فلان مربی قرارداد نبندند که اگر ببندند امتیازات زیادی را از دست خواهند داد. به این ترتیب دست جناب منشوری برای احقاق حق و ادعای شرف به جایی بند نیست که اگر بود آقایان باید در دادگاه‌های مختلف حاضر می شدند و بابت اتهاماتی که به این و آن زدند پاسخگو می بودند. خبرنگار با منشور اخاذی می کند و فدراسیون هم می تواند با قانونی که عین بی قانونی است افسار ریز و درشت جامعه فوتبال را در دست بگیرد و بگوید:« حرف همان است که من می‌گویم، وگرنه منشور......» باشگاه به بازیکن می گوید یا قرارداد می‌بندی یا فلان مسئله زندگی خصوصی ات را علنی می‌کنیم و می فرستیمت داخل منشوری‌ها و خبرنگار هم لابد وسوسه می‌شوند، وقتی قانون‌گذار در باغ سبز را به او نشان می‌دهد. در جامعه بی قانون آنکه زورش بیشتر است منافع بیشتری دارد و در جامعه ای با قوانین نیم بند و ناقص آنکه راه دزدی را بهتر می شناسد بالاتر می نشیند. روش اداره فوتبال با روش مدیریت در کلانتری متقاوت است و کودک مودبی که اسباب بازی‌هایش را مصادره کرده ایم اگر فضا برای جولان پیدا کند بدون تردید خطرناک تر از کودکی است که همواره رفتارهای نامتعارفی را بروز می دهد. کارمند کمیته فرهنگی فدراسیون فوتبال موبایل گران قیمت کارمند روابط بین الملل فدراسیون را به سرقت می برد و همزمان با این مشغله‌ها موظف است لیستی از منشوری‌های فوتبال تهیه کند و در اختیار مقامات بالادست بگذارد. فرهاد کاظمی می پرسد:« استعلام این آقایان را چه کسی باید بگیرد؟»

Rainyboy
07-25-2010, 01:44 PM
منشور اخلاقی همچنان رو به جلو می‌رود

چه کسی از پاکسازی می‌ترسد؟

http://pic-ups.com/images/1ryr.png

منشور اخلاقی همچنان بحث داغ فوتبال است. البته برخلاف عرف معمولش که باید رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال متولی اجرای مقررات اینچنینی این ورزش باشد عزیزمحمدی پیش افتاده و می‌گوید فوتبال را باید منزه کنیم. همین موضوع سبب پدیدار شدن نخستین اختلاف درباره عملیاتی کردن منشور اخلاقی شده است اما آنچه اهمیت دارد نفس کاری است که سازمان لیگ برتر انجام می‌دهد. تا چند دهه قبل فساد در فوتبال ایران بعد دیگری داشت؛ شاید اگر در دهه 60 و اواسط دهه 70 شخصی به مثابه عزیزمحمدی قصد پالایش فوتبال را داشت بیشتر سراغ بازیکنانی می‌رفت که خلافشان از جنس اقلام منکراتی بود. آن زمان پول چندان زیادی در بدنه فوتبال جاری نبود و متعاقبا خیلی از معضلات امروزی وجود نداشت. قرارداد نهایتا یک‌میلیون تومانی چه ارزشی داشت که از سرمربی گرفته تا دلال و روزنامه‌نگار برای آن دندان تیز کنند؟ اما همه چیز زمانی جدی شد که ارقام قرارداد‌ها بعضا به نیم‌میلیارد تومان رسید. ورود پول مصادف شد با جان گرفتن این وسوسه که «سهم ما از این خوان گسترده چه می‌شود؟» هر کسی به فراخور شغل و قدرتش به فوتبال ورود کرد و سهمی را برای خود قائل شد. نگارنده به شخصه جوانی از غرب ایران را می‌شناسد که شاید به زور سواد خواندن و نوشتن داشته باشد اما همین فرد شهرستانی پس از آشنایی با مدیران، فوتبالیست‌ها و رسانه‌ها نقش دلال بین آنها را به‌خوبی ایفا کرد تا جایی که حالا وسوسه «سهم من چه می‌شود» برای او رنگ واقعیت به خود گرفته و او شاید به اندازه قرارداد یک فوتبالیست در طول فصل از دل این فوتبال کاسب باشد.
فقط لازم است خرید بازیکنان این فصل یکی از تیم‌های تازه به لیگ برتر آمده را موشکافی کرد تا فهمید چگونه این دلال بنا به نزدیکی با سرمربی تیم توانسته بازیکنان مورد نظر خود را به آنان تحمیل کند. فوتبال ما پر است از این دست دلال بازی‌ها که همسلفان ما در مطبوعات ورزشی، بهتر از همه از این بازی زیرمیزی باخبر‌ند اما چرا هیچ وقت هیچ نیروی واحدی برای از بین بردن این سیاهی‌ها وجود نداشته است؟ شاید سرنخ جواب این سوال به همان وسوسه «سهم من چه می‌شود»، وصل باشد و پول اینچنین همه را مسخ خویش کرده است. در چنین وضعی عزیزمحمدی با روش خودش (که قطعا کاستی‌هایی در آن وجود دارد) می‌خواهد حتی‌المقدور و در اندازه قدرتی که رئیس سازمان لیگ برتر دارد، فوتبال را پاک کند. البته یکی از ایراداتی که همواره به روش کاری ستاد اجرایي منشور اخلاقی وارد بوده به سکوت رسانه‌ای آنها در قبال محروم کردن‌ها مربوط می‌شده است. شاید در نگاه نخست عزیز محمدی را مقصر پیدا کنیم اما وقتی در یک اتاق در بسته خیلی از مسائل‌ را می‌شنویم به او حق می‌دهیم که از رسانه‌ای کردن این جرائم خودداری کند. در بعضی موارد به قدری عمل انجام شده شنیع و زننده است که همان سکوت بهترین روش به‌حساب می‌آید. بازیکنی که در شهرستان 3پرونده باور نکردنی منکراتی دارد باید به محروم شدن چند ماهه هم راضی باشد یا سرمربی تیمی که آمپول بین بازیکنانش مثل نقل و نبات رد و بدل می‌شود و دست آخر همه تیم به مراسم تجدید فراشش دعوت می‌شوند، نبودش در لیگ برتر کمترین جزا برای وی به حساب می‌آید.

کوثری مخالف منشور با ميكروفن باز!

در چنین شرایطی عزیز محمدی در 2 نوبت صبح و شب،جمعه گذشته به استودیوی شبکه یک و 2 آمد و در برنامه «ورزش و مردم» و «ورزش از نگاه دو» درباره منشور صحبت کرد. جهانگیر کوثری مجری

ورزش از نگاه دو برخلاف آنچه بهرام شفیع در برنامه صبح انجام داده بود با توپی پر علیه منشور اخلاقی دقایقی با صدای بلند و لحنی تند صحبت کرد و مباحثی را به زبان آورد که کمتر در برنامه وی شنیده بودیم.کوثری در این برنامه منشور اخلاقی را رفتاری در جهت بد نام کردن اهالی فوتبال دانست و به مسؤولان‌ فدراسیون یادآوری کرد که آنها حق ندارند آدم‌ها را بدنام کنند.او همچنین گفت:«چند وقت پیش در یک جایی خواندم که فوتبال ما 168 بازیکن و مربی منشوری دارد. با توجه به اینکه این اخبار در سطح منطقه منتشر می‌شود رواج دادن این جور مسائل‌ نتیجه‌ای جز بدنامی ندارد». کوثری همچنین خطاب به مسؤولان‌ منشور اخلاقی گفت که جملات او به معنای مقابله با ایشان نیست بلکه وی قصد دارد که در این باره گفت‌وگو کند. او در نهایت حرف‌های خود را این‌طور تمام کرد که ماجرای منشور اخلاقی به هیچ وجه باعث بهبود شرایط فرهنگی ایران نشده است. البته مشخص نیست متر او برای سنجش چه بوده است؟ مگر می‌شود با تجربه یک ساله یک طرح آن هم با این همه مخالف، به نقطه ایده‌آل رسید؟ اما اتفاق مهمی در جایی رخ داد که کوثری از بینندگان خواهش کرد که قبل از تماشای برنامه بعدی سری به کوچه آگهی‌ها بزنند، در این لحظه دستور کوثری به وله‌ای که مربوط به برنامه بود کات شد و سپس تبلیغی درباره یک حشره‌کش روی آنتن رفت.... در همین لحظات بود که ناگهان صدای کوثری را شنیدیم که در استودیو مشغول صحبت با آرش برهانی و محمد نوری، 2 بازیکن حاضر در استودیوی شبکه دو بود. او گفت: «حالا فردا علیپور می‌گه بگیرینش... » و او این جمله را با خنده معروف خودش به پایان برد. نکته این بود که دوستان حاضر در رژی میکروفن کوثری را قطع نکرده بودند تا صدای او در پشت صحنه نیز منتشر شود. صدایی که قاعدتاً نباید به گوش بیننده برسد! جالب اینکه کوثری بعد از بازگشت به استودیو در قسمت دوم و سوم صحبت‌هایش درباره منشور اخلاقی خیلی آرام‌تر و ملایم‌تر صحبت کرد و در پایان نیز گفت منشور اخلاقی چیزی است که باعث می‌شود بین آدم‌هایی که خلاف می‌کنند و خلاف نمی‌کنند تفاوتی وجود داشته باشد!

افشاگری عزیزمحمدی علیه بعضی خبرنگاران

اما در سوی دیگر عزیزمحمدی، رئیس سازمان لیگ برتر که برنامه‌های ورزشی صبح جمعه با وی آغاز شده بود در پایان شب جمعه هم در گفت‌وگویی طولانی با برنامه ورزش از نگاه دو برخی از جملات خود را که صبح به زبان آورده بود، تکرار کرد. او در لابه‌لای حرف‌هایش در دفاع از منشور اخلاقی دوباره بحث روزنامه‌نگاران را پیش کشید و اعلام کرد یک مطبوعاتی دانه درشت با عنوان آنالیزور دستمزدی 40 میلیون تومانی از یک باشگاه می‌گرفته است.به عقیده عزیزمحمدی این مطبوعاتی چیز چندانی از فوتبال نمی‌دانست اما به دلایلی (که لابد مربوط به حمایت از تیم مورد نظر بوده) از این باشگاه چنین دستمزد کلانی می‌گرفته است. عزیزمحمدی ادامه داد: «یک مورد هم داریم که یک نفر با 6 تیم مختلف قرارداد مشاوره داشته و از آنها 20 میلیون تومان می‌گرفته است که روی هم می‌شده است 120 میلیون تومان». عزیزمحمدی گفت: «در این باره اطلاعات کافی وجود دارد و پرونده به مراجع ذی‌صلاح ارسال شده است». البته درباره چنین مسائلی که جرم آنها صریحا اعلام می‌شود باید خیلی زود مدارک را علنی کرد تا مشخص شود هدف از اجرای منشور اخلاقی پاکسازی فوتبال است از هر نوع پلشتی و زشتی. عزیزمحمدی اینچنین 2 روز قبل از شروع لیگ دهم، در 2 برنامه در بحث منشور اخلاقی توپ را به زمین مطبوعات انداخت و بخشی از رسانه‌های ورزشی را متهم به دخالت در دلالیسم کرد.البته پیش از این تعدادی از روزنامه‌نگاران ورزشی برای ادای توضیحاتی راهی مراجع قضایی شده بودند. رئیس سازمان لیگ سپس برای حرف خود مصداق آورد و متذکر شد: «چیزی را که خودم به چشم دیدم و با گوش شنیدم، روایت کردم. یک روزنامه‌نگار در دوره دادگان به ما گفت بازیکن 5 میلیونی را ما با مطالب‌مان می‌کنیم 20 میلیون و باید سهم‌مان را برداریم. این مشکل در گوشه گوشه فوتبال‌مان وجود دارد و دارد از درون خرابش می‌کند. باید این نگرش را عوض کنیم». او ادامه می‌دهد: «نه اینکه این بحث فقط میان روزنامه‌نگاران باشد. ما این مشکل را در جاهای مختلف داریم، در هر صنفی ممکن است آدم خوب باشد. باید به کمک هم، آن را از بین ببریم. حرفم در آن برنامه تلویزیونی هم به همین دلیل بود». یکی از انتقادهای بزرگ به فدراسیون فوتبال، اتهامی است که مسؤولان‌ 2 تیم لیگ یکی برق و داماش به فدراسیون وارد کردند و گفتند مسؤولان‌ بلندپایه فدراسیون مشاوران بعضی از تیم‌ها هستند و حقوق می‌گیرند. این روند انتقاد البته از دیگر بخش‌های فدراسیون هم وجود دارد. پرسشی که عزیز محمدی می‌گوید: «من هم ادعای سلامت نکردم و گفتم حتی ممکن است در فدراسیون هم مشکلاتی باشد و باید همه مشکلات در هر بخشی که هست از بین برود. باید فوتبال‌مان را پاک کنیم، فرقی ندارد که کجایش می‌خواهد باشد».

باربد بهراد